0-6個月

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:好恐怖,我係fb 個母乳支援區留言被刪

我係全奶粉比bb食
我自己都係全奶粉食大
我都好認同人奶係好好
但人奶媽就唔好太過偏激

別墅

引用:唉,而家啲人....有自己立場唔緊要。有立場

原帖由 小丸123 於 14-08-10 發表
唉,而家啲人....
有自己立場唔緊要。有立場,自己要堅持都冇問題,但點解唔尊重下其他人
我原來也加入
後來發表意見 比2個阿嗎圍攻
說什麼都是絕對
世界上 哪有絕對事情吖
你說的就是道理
所以我也離開那個 chat room
沒有意思

大宅

我都離開左果個群組,有一段時間成日煲住搞到自己壓力好大,佢地d reply來來去去都係叫人全埋身,人地補一次半次粉都講到好似害死個bb咁,泵出黎比人幫手餵又比人問點解唔全埋身,大佬呀,吊neck都要透下氣架,之後d reply一定係話餵人奶預左辛苦架啦。blah blah blah

真係好似邪教,同埋d媽媽成日話自己係街度餵奶好叻,有個媽媽仲要係沙灘著比堅尼無任何遮掩餵奶,以為自己好型。。我唔覺囉!餵奶米餵奶囉,玩咩型姐?

我自己都係人奶媽,有埋身有泵,曾經有補粉,係果個谷度要發言完全唔可以提自己有補粉,唔係實比人圍插

男爵府

引用:我都離開左果個群組,有一段時間成日煲住搞

原帖由 scytsin 於 14-08-10 發表
我都離開左果個群組,有一段時間成日煲住搞到自己壓力好大,佢地d reply來來去去都係叫人全埋身,人地補一 ...

佢地好可怕

大宅

畀面勳章

我都離開左果個群組,有一段時間成日煲住搞到自己壓力好大,佢地d reply來來去去都係叫人全埋身,人地補一 ...
我都覺得有唔少媽媽因為餵人奶搞到壓力好大,呢啲人咁極端,真係會搞到人地產後抑鬱,到時真係唔知邊個害邊個!

我都知餵人奶好,但都唔可以一刀切,都要考慮媽媽既情緒,環境等。呢個世界冇佢地諗得咁簡單!

可怡媽  講得好  發表於 14-8-11 13:24

大宅

畀面勳章

引用:其實佢地都係食奶粉大既者,唔明點解要咁激

原帖由 KamMui 於 14-08-09 發表
其實佢地都係食奶粉大既者,唔明點解要咁激。 人奶係好但奶粉都唔係毒藥,有時見佢地講到人奶媽先係全世界 ...
哈哈!唔知佢地會唔會埋怨自己阿媽,一出世就毒害佢地呢!?

男爵府

引用:Quote:原帖由+KamMui+於+14-08-09+發表其實

原帖由 小丸123 於 14-08-11 發表
哈哈!唔知佢地會唔會埋怨自己阿媽,一出世就毒害佢地呢!?
有架
係fb母乳群組有個人奶媽怨佢媽咪點解唔餵人奶比佢
搞到佢食奶粉大腸胃差

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我諗起傳銷,困你入房係咁麻醉你。

~眼啤啤, 吹咩咩~

男爵府

引用:Quote:原帖由 小丸123 於 14-08-11 發表哈

原帖由 貪靚小公主 於 14-08-11 發表
有架
搞到佢食奶粉大腸胃差
咁痴線

咁做媽媽唔係淨係餵奶,仲有好多任務,我地嗰代d媽媽又要一個湊幾個,又要做家務,邊有依家又有工人又4大長老

佢地真係好顛呀

別墅

我係全奶粉,我好奇地想知,如果佢地有一日冇人奶,bb係咪唔洗食奶?有時候見到人奶媽激進行為,令我反感!(一向好小留言既我,我都忍不住)

男爵府

引用:我係全奶粉,我好奇地想知,如果佢地有一日

原帖由 嘉希 於 14-08-11 發表
我係全奶粉,我好奇地想知,如果佢地有一日冇人奶,bb係咪唔洗食奶?有時候見到人奶媽激進行為,令我反感! ...
有啲人奶媽突然有幾日少奶都唔會補粉

大宅

畀面勳章

貪靚小公主 發表於 14-8-11 06:52
有架
搞到佢食奶粉大腸胃差
佢阿媽好慘啊...含辛茹苦養都佢咁大, 仲要比佢怨...

阿囡阿囡, 我帶你出街時, 都會貪方便開粉架, 第日大個左唔好怨我啊....

伯爵府

引用:我係全奶粉,我好奇地想知,如果佢地有一日

我係全奶粉,我好奇地想知,如果佢地有一日冇人奶,bb係咪唔洗食奶?有時候見到人奶媽激進行為,令我反感! ...
佢地會叫你要bb密密啜,呢個世界除左餵奶唔駛做其他野,因為只有懶媽媽,無唔夠奶既媽媽架

伯爵府

我提左我有補粉去黃,唔駛一分鍾就被刪貼,真係好似邪教

公爵府

叻叻勳章

其實每人都有佢既CHOICE...唔駛咁囉

別墅

回覆:KamMui 的帖子

密密啜?人奶媽應該係有錢人,唔洗做,全天候有人幫手!

別墅

引用:Quote:原帖由+嘉希+於+14-08-11+發表我係全

原帖由 KamMui 於 14-08-11 發表
佢地會叫你要bb密密啜,呢個世界除左餵奶唔駛做其他野,因為只有懶媽媽,無唔夠奶既媽媽架

...
密密啜?人奶媽應該係有錢人,唔洗做,全天候有人幫手!

別墅

引用:Quote:原帖由+嘉希+於+14-08-11+發表我係全

原帖由 貪靚小公主 於 14-08-11 發表
有啲人奶媽突然有幾日少奶都唔會補粉
甘bb 食咩?

子爵府

畀面勳章

網上雖然見唔到自己,但係都唔好太激啦

男爵府

引用:Quote:原帖由+貪靚小公主+於+14-08-11+發表

甘bb 食咩?
我估佢地無理

首頁

尾頁

跳至