自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

攞左駕駛執照廿日,已經開始夠膽係自己區揸車,同埋好多謝路面上好多司機大佬嘅忍讓,有時見佢地特登慢啲比我cut線,真係有啲感動!!
你地又揸成點呀?!!

子爵府

回覆:有無p牌jm

我剛拎左兩日 仲未夠膽只可以近近地揸去附商場
個日掛住老公唔知講咩 爭d撞牆 嚇屎我
我老公train我快d揸好d 可以代佢由將軍澳揸返天水圍

伯爵府

HiPP勳章(2)

我啱啱先排期考路試 ... 下年2月考,都已經開始驚唔合格

禁止訪問

子爵府

回覆:有無p牌jm?

我十月考,20號開始學⋯⋯未學已經驚喇

伯爵府

HiPP勳章(2)

引用:我十月考,20號開始學⋯⋯未學已經驚喇

原帖由 andeskinki 於 14-08-09 發表
我十月考,20號開始學⋯⋯未學已經驚喇
考邊吖?
我考培正道 ....

大宅

我試過兩條線一齊左轉,左面係架巴士,我無留位比佢轉彎,爭啲比佢個尾hi埋黎,然後比佢呠爆,嗰次好驚!!

男爵府

十年前考完冇楂過,最近補鐘學返,楂住仲好驚,已補了4個半鐘,用了千五元,好貴,都唔知仲要補幾多個鐘?

子爵府

回覆:紫色線 的帖子

應該都係一樣係何文田
我老公話係最易考架喎

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Sumi媽些 發表於 14-8-9 09:09
攞左駕駛執照廿日,已經開始夠膽係自己區揸車,同埋好多謝路面上好多司機大佬嘅忍讓,有時見佢地特登慢啲比我c ...
有啲司機係好好的,我試過2次行同一條highway,因為係小路併入highway,啲車又幾急下,我小行嗰度,所以望得好清先出去,2次都有司機打死火燈示意讓我出,當然亦遇過啲車見你打燈cut線就踩行油,咁咪唔過住囉。

YuYuMother  係,有d司機真係衰爆   發表於 14-8-10 11:45

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

wongsiuchu 發表於 14-8-9 10:50
十年前考完冇楂過,最近補鐘學返,楂住仲好驚,已補了4個半鐘,用了千五元,好貴,都唔知仲要補幾多個鐘?
...
我雪藏牌揸返車前都補咗10個鈡,另外再假日喺荒僻咪錶停車場練一排車先敢出車,第一次自己出車,我老公驚到先去商場停車場等我,怕我泊唔掂車,最後當然搞得掂啦

象牙宮

Sumi媽些 發表於 14-8-9 10:46
我試過兩條線一齊左轉,左面係架巴士,我無留位比佢轉彎,爭啲比佢個尾hi埋黎,然後比佢呠爆,嗰次好驚!!:igiveu ...
轉彎唔好同隔離車平排,由其是巴士,我會俾佢行前先

大宅

試左揸幾次,仲未敢一個人揸出街

學車係日本車, 屋企係歐洲車,
差別好大, 好難上手
再係甘又要搵cfu 補番幾個鐘

大宅

我下個月2號考,今個月先開始學,撞正放學時間考,我都驚緊

大宅

個p牌大半年,出年攞正式牌照啦:pity
考完車牌多左同bb周圍去港九新界,不過我認路就差左少少要睇gps,比人話渣車成個男人咁。

Teresa  你好叻呀!  發表於 14-8-13 22:50
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

男爵府

DoReMi媽媽 發表於 14-8-9 11:06
我雪藏牌揸返車前都補咗10個鈡,另外再假日喺荒僻咪錶停車場練一排車先敢出車,第一次自己出車,我老公驚到 ...

你補鐘用了多少錢? 我個師傅收購$250 / 45 MIN. 仲貴過學車.

我唔想叫我老公幫我練, 佢好惡. 我初考完牌楂左幾次, 佢在旁, 鬧到我C, 攪到我唔想楂.
現家佢又想我楂, 攪到我好大壓力.

大宅

引用:Quote:DoReMi媽媽 發表於 14-8-9 11:06 我

原帖由 wongsiuchu 於 14-08-09 發表
係呀,次次坐親隔離,都睇對方揸車唔順眼㗎!!

YuYuMother  正常喎。  發表於 14-8-10 11:49
YuYuMother  正常喎。  發表於 14-8-10 11:48

大宅

引用:Quote:Sumi媽些 發表於 14-8-9 09:09 攞左

原帖由 DoReMi媽媽 於 14-08-09 發表
有啲司機係好好的,我試過2次行同一條highway,因為係小路併入highway,啲車又幾急下,我小行嗰度,所以望 ...
嗰時培正學車,啲司機見到學牌就例cut,尤其是紅的司機,幾次爭啲hi埋黎,連師傅都睇唔過眼一齊鬧!!

象牙宮

wongsiuchu 發表於 14-8-9 12:05
你補鐘用了多少錢? 我個師傅收購$250 / 45 MIN. 仲貴過學車.

我唔想叫我老公幫我練, 佢好惡. 我初考完牌 …
同你差唔多價, 係貴過學車ga, 當時補鈡c fu解釋我聽, 補鈡麻煩過學車, 學車特定晒路線, 教都係嗰幾樣嘢, 學生又聽話, 好簡單, 冇難度, 但補鈡可能次次要行不同路線, c fu所花嘅精神都唔同, 所以有啲C fu唔鈡意教補鈡。

我老公初初都係惡到死的, 我變雪藏牌, 都係因為佢初初話得我犀利, 我索性唔再揸車, 而家佢叫我揸返, 仲訂埋車要我揸, 哩次陪我練車, 叫收斂返小小, 但都惡ga。

侯爵府

hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 DoReMi媽媽 於 14-08-09 發表

原帖由 Sumi媽些 於 14-08-09 發表
嗰時培正學車,啲司機見到學牌就例cut,尤其是紅的司機,幾次爭啲hi埋黎,連師傅都睇唔過眼一齊鬧!!:c ...
有d 人專登架

老餅會員上科林只求開心!

首頁

尾頁

跳至