自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:goosema+發表於+14-8-10+22:13+點都

原帖由 DoReMi媽媽 於 14-08-10 發表
係, 佢冇蝕底, 點都要攞下彩
都好既,讚下自己開心d

DoReMi媽媽    發表於 14-8-10 22:36
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

引用:Quote:原帖由 lavenderwong 於 14-08-09 發

原帖由 littlemelody 於 14-08-10 發表
你P牌就已經車住BB港九新界周圍去,都好大胆吓!有時都唔可以靠哂GPS, 車住BB,小心!

...
家下好多地方唔洗gps,唔係我大膽,係學車師傅操到我手車100分,我又唔會渣特別快,bb好enjoy媽咪渣車車。

您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

公爵府

引用:Quote:原帖由 littlemelody 於 14-08-10 發

原帖由 lavenderwong 於 14-08-11 發表
家下好多地方唔洗gps,唔係我大膽,係學車師傅操到我手車100分,我又唔會渣特別快,bb好enjoy媽咪渣車車。

...
技術無問題,但要揾路又要睇路面情況又難好多

珍珠宮

好媽媽勳章

最難係有突發事件點應付, 我手車, 十個有九個九都話似男人渣, 不猶豫, 唔會要去唔去, 想去又唔敢出咁.. 但我都有撞既時候, 好在唔係大事, 教車師父直頭恰眼訓添..

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Sumi媽些 發表於 14-8-9 09:09
攞左駕駛執照廿日,已經開始夠膽係自己區揸車,同埋好多謝路面上好多司機大佬嘅忍讓,有時見佢地特登慢啲比我c ...
P咗一個月多啲,不過我係電單車,最憎死的士佬係咪都呠,都唔知呠乜Q
BB 不想太直接表示 BB 這麼唱為了婉轉 告知 我多麼愛護你

複式洋房

紫色線 發表於 14-8-9 13:18
我早上 9:45 考 , 驚好多車 .... 乜都擔心一餐
放鬆D, 我上星期考完, 1TAKE過, 你都加油啦

大宅

引用:Quote:Sumi媽些 發表於 14-8-9 09:09 攞左

原帖由 容兒 於 14-08-11 發表
P咗一個月多啲,不過我係電單車,最憎死的士佬係咪都呠,都唔知呠乜Q
係,每逢係倒後鏡見到的士跟尾就好大壓力!!學車時比佢地\'呠\'到驚!!

男爵府

Sumi媽些 發表於 14-8-11 17:07
係,每逢係倒後鏡見到的士跟尾就好大壓力!!學車時比佢地\'呠\'到驚!!

...
通常我遇到啲賤的士佬,佢越呠我越慢

陳細美    發表於 14-8-13 17:23
BB 不想太直接表示 BB 這麼唱為了婉轉 告知 我多麼愛護你

大宅

引用:Quote:原帖由 lavenderwong 於 14-08-11 發

原帖由 littlemelody 於 14-08-11 發表
技術無問題,但要揾路又要睇路面情況又難好多
路面呢樣野師傅袋左好多教車師傅唔會教既野比我,至於揾路就唔難

您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

珍珠宮

好媽媽勳章

D的士佬可能見掛住P牌就蝦人, 我就無呢D情況... 揮下隻手好多時都比我過, 其實揮手好重要, 一黎見到你有禮貌, 佢都費事搞咁多野, 二黎, 佢覺得你揮左手就一定會過, 佢費事撞都會讓你先, 我揮十次手, 有九次半都比過的

男爵府

引用:Quote:Sumi媽些+發表於+14-8-9+09:09+攞左

原帖由 容兒 於 14-08-11 發表
電單車難唔難學啊?都有興趣考番個

男爵府

回覆:有無p牌jm?

上星期可以車住呀女去機場接爸爸啦暫時最遠距離不過大部分時間都係大埔車

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:記住習慣多啲望後鏡,前面又望遠啲唔好淨係

原帖由 emmiedustie 於 14-08-09 發表
記住習慣多啲望後鏡,前面又望遠啲唔好淨係望住前面架車,cut斜斜地cut唔好一要cut就西埋一邊,要克服大貨 ...

民房

回覆:有無p牌jm

我揸左3年車,但都掛p。有時唔係人讓你,就係我讓人....

大宅

回覆:有無p牌jm

我攞咗P牌半年,只出过2次,因返工唔揸車,放假老公揸。揸路面無問題,只係怕泊車。出屋企停車場,出左成10分鐘,我老公只要2,3分鐘。

大宅

引用:我攞咗P牌半年,只出过2次,因返工唔揸車,

原帖由 SK5 於 14-08-12 發表
我攞咗P牌半年,只出过2次,因返工唔揸車,放假老公揸。揸路面無問題,只係怕泊車。出屋企停車場,出左成10 ...
泊自己停車場唔驚,驚泊d未泊過o既車場,重要後面有推車等緊過,勁緊張!!!

大宅

引用:Quote:原帖由 SK5 於 14-08-12 發表我攞咗P

原帖由 Sumi媽些 於 14-08-12 發表
泊自己停車場唔驚,驚泊d未泊過o既車場,重要後面有推車等緊過,勁緊張!!!

...
我屋企个停車場要落2層,d通道仲要好窄。每次老公揸返去都怕。

男爵府

vivi_C 發表於 14-8-12 01:22
電單車難唔難學啊?都有興趣考番個
我自動波所以冇掍咁難,揸羊。。。

男爵府

Sindy 發表於 14-8-12 01:10
D的士佬可能見掛住P牌就蝦人, 我就無呢D情況... 揮下隻手好多時都比我過, 其實揮手好重要, 一黎見到你有禮 ...
如果我電單車慢車比較難揮手,會失平衡,我老公揸私家車唔係P都勁憎的士佬,有幾個朋友都異口同聲話最憎的士佬

珍珠宮

好媽媽勳章

容兒 發表於 14-8-12 23:08
如果我電單車慢車比較難揮手,會失平衡,我老公揸私家車唔係P都勁憎的士佬,有幾個朋友都異口同聲話最憎的士佬 ...
我反而勁憎紅van佬

首頁

尾頁

跳至