自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

咪落地,

我比你笑C咗...

我就好好彩..真係全幢人都好好, 入LIFT會等埋..見你禁唔到制又會主動幫人禁制.. 就算入閘都係..見你好遠咁行緊過黎(起碼仲有廿步先到),都會開住大閘門等埋你入..不論大人同細佬都係.

但我都試過係其他地方遇到你咁既情況.

複式洋房

係啊, 而家d人好鐘意扮自己係傷殘人仕, 唔係聾就係啞或跛, 一係就你叫佢等埋就扮聾, 仲快d襟閂門添, 一係就你幫左佢仲大爺咁, 唔該都冇句, 仲眼超超, 一係就製都唔襟, 等運到, 一係就隻手抽根, 你都未出鉝, 佢就即刻襟閂門, 一係就明明見到你又大又細入鉝, 架鉝有位佢都唔肯企埋一邊就你, 仲要同你架住, 正pk~

[ 本文章最後由 bebesilver 於 07-12-28 11:55 編輯 ]

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

原文章由 bebesilver 於 07-12-28 11:53 發表
係啊, 而家d人好鐘意扮自己係傷殘人仕, 唔係聾就係啞或跛, 一係就你叫佢等埋就扮聾, 仲快d襟閂門添, 一係就你幫左佢仲大爺咁, 唔該都冇句, 仲眼超超, 一係就製都唔襟, 等運到, 一係就隻手抽根, 你都未出鉝, 佢就即 ...

你令我諗起仲有一類人.. 就係企正係D制面前但又唔禁LIFT既人.
你唔禁都算,咪彈入LIFT入面囉..但又要企正係D制面前..又唔禁,又要阻住人禁.

水晶宮

好媽媽勳章

係呀,最Q憎d人扮聾架啦
等多陣好似會死咁
送個助聽器比佢就岩

禁止訪問

大宅

可能人地真係聾/啞/盲lei!!!
年中遇唔少啦!!!

大宅

我尋晚收工, 我響2/F,去到1/F時我阿媽同我阿妹入, 好多人, 我阿媽驚入唔到 我已經企到最出; 我就行入d叫佢地入埋啦; 前後都無擾養超過5seconds; 因為仲有好多位架其實; 點知響最入面有人伸隻手出來按關門制; 夾親我阿媽; 跟住我同我阿妹講 'd人放工好趕走呀, 係o甘'禁'珊門; 仲有呀, d人以為係懶呀, 1/F都搭lift, D人唔知呢度行樓梯會響警鐘架'
d人真係好卡張, 要伸手出來夾人~

男爵府

按係人情唔按都係道理....但說話禮貌些客氣些應該好多人都樂意幫手

珊瑚宮

原文章由 jaja 於 07-12-28 12:24 發表
按係人情唔按都係道理....但說話禮貌些客氣些應該好多人都樂意幫手

但係有d人如果一下衝左入life又唔按開門制,就真係最衰呢d人呀
(如果入到life叫人幫自己按幾多樓己入地唔幫都無咁嬲呀 )

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

d人係咁架啦
我都慣哂

大宅

而家果D都唔知咩人黎架...
企係D制前面又唔按WOW,
唔按就唔好企係D制面前啦 !!!
真係一樣米養不養人....

洋房

好正常

原文章由 咪落地 於 07-12-27 21:55 發表
我係唔係好小家呀?冇人理我既!!!???

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

咩而家d人係咁呀, n年前我都領教過啦 :evil: :evil:

話說我當年要行一條長走廊先去到lift口,而等緊lift既人一定會見到我行緊埋去, 好啦, 咁追lift既情景不斷都有發生架啦, 咁個日我未行到去已經見到部lift開左門, 我見有個x婆入左去, 成部lift得佢一個, 咁我都只係差唔夠五十米, 我好肯定佢係見到我追緊lift既, 而且我係追到既, 我追到去lift門口見到部lift門已經關埋左一半, 照道理我按掣應該會re-open呀, right, 點知條x婆唔幫我re-open都算啦, 佢仲向裡面按實個close掣, 我向出面點禁都係無用啦, 最衰我見唔到佢個樣, 如果唔係....... 呢世我都記得呢件事呀!!!:evil: :evil:

[ 本文章最後由 newcook 於 07-12-28 15:26 編輯 ]

大宅

唔知我咁又算唔算衰,我有次搭lift撞到個衰人,每次見親佢都唔襟lift(除左佢自己住個層),有次部lift得5個人,我冇攞到任何野,而其他3人陸續出lift,到最後咪要關門既,佢又唔襟(佢係D製前面而我係企後面),佢景然望我,(佢個眼神好似要我襟,我當然唔理佢La咪等部lift自己關門 ,佢仲係度吱吱聲好唔耐煩咁,都痴痴地!不過到我個層我出lift,我咪好大聲話行樓梯ㄚ笨

子爵府

我舊居就有呢類極品,同樓呀
多人,我企响角落.....企响D製前面人,大家吾襟close掣,等lift門自己關?!

原文章由 常在坤 於 07-12-28 15:35 發表
唔知我咁又算唔算衰,我有次搭lift撞到個衰人,每次見親佢都唔襟lift(除左佢自己住個層),有次部lift得5個人,我冇攞到任何野,而其他3人陸續出lift,到最後咪要關門既,佢又唔襟(佢係D製前面而我係企後面),佢景然望我,(佢個眼神 ...

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

朝早番工, 最憎d人直入lift, 明知大家都係落地下, 咁你入lift先好應該按下lift啦, 大佬我負責按lift嫁?! 都仲未衰, 出埋大堂仲要你開埋對玻璃門比佢, d人真係傷殘, 對手唔知生嚟做乜?! 次次見到dd人, 我都開門淨係夠自己過就算
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

男爵府

原文章由 咪落地 於 07-12-27 21:27 發表
o岩去同仔同老公去完welcome買野喎已經拎住好多野我地2公婆!我入左去我地個座之後入升降機都幾多人不過我同老公個位係按唔到加上真係好多野拎住手~~
入面有一個50歲既女人跟住佢有2個13-14歲既小童,而令外d人都係一d ...

唉....算啦樓主.........認鬼住佢...山水有相逢到時你咪又當聽吾到
怒 乜鬼呀...now d香港人郁一郁都會好似會死咁
好似入到商場門口見你拉門就一野走左入去....又好似推一推門會
骨折咁 有時推住個仔...真係好抆...一隻手巳推車仔..一隻手又開門d衰人重要攝入去...我會大大聲話鬼佢哋..隻手跛既...
大家留意下...攝門or成日收埋對手既多數係肥人
[

禁止訪問

別墅

如果我入lift, 我唔會理lift內有無人按開門掣, 我自己都會用手旁住lift門條脷, 萬一無人按開門掣都唔會整到自己(媽媽教嘅, 自細都係咁), 好多時入lift後我都會keep住呢個動作, 等d趕入lift嘅人唔駛擔心有無人按開門掣.

其實好多野都唔一定要太著意, 會令自己唔開心, 我地睇到呢d問題, 自己會做好, 係我地有細心觀察, 會將心比己, 其他人有無咁懂得體貼別人就控制唔到啦, 做好自己, 教好子女, 唔太旨意人地做好, 咁會活得快樂d.

首頁

尾頁

跳至