跳至

首頁

尾頁

洋房

本人是最近搬到上水居住、想請問各位媽媽志達紀念學校好不好和校風如何?

Hccmama

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

李志達係英文成績方面唔錯, 係傳統教學, 曾梅千禧乃李志達下午校分校, 同屬一辦學團體, 今年剛換校長, 舊校長於7月時突然宣佈身體為由要離任, 李志達係北區算不錯的學校...

原文章由 hccmama 於 07-12-28 11:18 發表
本人是最近搬到上水居住、想請問各位媽媽志達紀念學校好不好和校風如何?

Hccmama

伯爵府

牛年勳章

原文章由 hccmama 於 07-12-28 11:18 發表
本人是最近搬到上水居住、想請問各位媽媽志達紀念學校好不好和校風如何? Hccmama

P.1-P.3 活動教學
P.4-P.6 傳統教學
很多課外活動,校風和成績都不俗。
近年成績更進一步:

公爵府

李志達轉左活動教學咩?

前兩三個月, 我朋友新搬入上水, 行左好多間小學, 除左曾梅/神召會/鳳溪學校稱以活動教學之外, 其餘正慧/李志達/勒茂生之類, 都話唔係活動教學, 所謂活動教學只係課堂上以小組討論形式, 大部份時間都以老師講課形式上堂, 最終我朋友都係插入正慧, 已經返學一個多月, 小朋友都有唔錯感覺...

昨晚讀曾梅小一既朋友mami同我講, 曾梅有點轉型, 每日都有7-8樣功課, 當初叩門入曾梅係想少功課活動教學, 現在感覺好吃力, 幫佢湊女既姨姨女女都係曾梅畢業, 姨姨都話現在既曾梅又多功課又多寫作, 好似唔同左, 已經唔係活動教學咁樣...

原文章由 virgokaren 於 07-12-29 03:50 發表

P.1-P.3 活動教學
P.4-P.6 傳統教學
很多課外活動,校風和成績都不俗。
近年成績更進一步:

伯爵府

牛年勳章

原文章由 mrs.so 於 07-12-29 09:36 發表
李志達轉左活動教學咩?
前兩三個月, 我朋友新搬入上水, 行左好多間小學, 除左曾梅/神召會/鳳溪學校稱以活動教學之外, 其餘正慧/李志達/勒茂生之類, 都話唔係活動教學, 所謂活動教學只係課堂上以小組討論形式, 大部 ...

我想知道正慧的活動教學是怎樣的?

公爵府

我大仔畢業同學仔mami講, 佢話小一已經分精英班好似係C/D/E班, 中文課堂全用普通話, 英文課程好深, 活動教學只限課堂時有少許時間係小組討論形式, 唔係正式既活動教學...

原文章由 virgokaren 於 07-12-30 15:38 發表

我想知道正慧的活動教學是怎樣的?

首頁

尾頁

跳至