婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

hashtag旅遊勳章

回覆:我家庭環境有d複雜,希望有人聽下我5年內既故事。

好長,睇左頭兩part, 真心覺得,真係有條件(無論經濟定心理)先好生小朋友,唔係盞害左佢地

翡翠宮

咁複雜嘅,不過可以嘅話都唔好同62同新99住,好多嘢煩

男爵府

咁複雜既!叔仔個仔好慘!你都係人媽媽幫手睇下個小朋友

懿仔媽媽  乜呢d唔係叔仔責任咩.   發表於 14-8-11 06:00

珍珠宮

搬啦
1。對你孩子長大好D
2。不用做新99的工人和面色
3。你會開心D

男爵府

你老公屋企背景真係好複雜 個個冇錢個個生(我唔係話你 冇你新99同62既話我相信你會生活好啲 起碼冇欠債)

大宅

好辛苦睇曬,只想講低x能(請原諒我太直接)。樓主都廿十有幾,明知個62係咩人,住到呢一刻都仲唔果斷搬開?無錢係借口,要做到的事一定會有方法搬走,宜家咁係對自己個小朋友不負責任

大宅

真係好複雜 好佩服你同c6 可以面對左幾年既時間,不過我覺得你地要諗定後路啦,唔好俾自己踩入更worst既情怳

複式洋房

好複雜!留位先

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

係好複雜,好怕呢d背景

男爵府

欠債百萬,你老公都真係好愚孝,俾著我真係接受唔到,本身自己有家庭,有小朋友,一d都無考慮過自己既家庭架?對佢老豆既責任心變相係對你地個小家庭既不負責任。
做人,5好難为自己

子爵府

尋回父愛所值多少??我看不見父子情, 只看到你老公在報恩, 財務公司過百萬債, 你們月入多少??有計過還要還多久??

同住.......似乎你老公養緊至少三家人, 我係你, 怎能讓自己小朋友跟此些人一起住??一班大人常說粗口

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

真係要計劃下分開住,難聽d講,你老爺奶奶一個監躉一隻雞,對小朋友始終會有壞影響。

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

伯爵府

賣左間舖還清d 錢,各行各路?咁得唔得??

公爵府

你與新99共住....咁請問: 生活費+租金+水.電.煤+工人費用......是由邊個俾? 你C6為左62而欠債百萬? 老實講咩養育之恩都還完LA ? 快搬走LA ? 你地肯同新99供住.咁舊99由誰人照顧 ? 你地很不孝啊呀 !

水晶宮

關係亂到

珍珠宮

真係好愚孝

大宅

早走早著

別墅

回覆:咖央 的帖子

1•叔仔個仔唔係我唔睇,我都覺得佢可憐,但有時d野唔係我控制範圍內。加上,叔仔有責任照顧下佢個仔,我唔想變成係我責任。日日1對4小朋友,人都會攰,而我寧願將時間精神放係我個女身上。
2•錢?邊個搵?係我老公付出最多,62都有,但62會將d錢寧願還賭數,都唔會交屋租、鋪租。我個女每個月學費,期期都要遲交。其實鋪頭生意日搵日使,平均一日$1000-$3000,好難講。所以真係冇錢。一有錢都要俾左屋租、鋪租先。我地呢一個所謂家庭一個月生活開支使7-8萬,未計要還賭數既錢。
3•舊99同佢個女一齊住,佢自己開鋪頭做小生意,生活還可以,而且佢搵到一個可以一齊生活可靠既男人。平時,我老公、叔仔會同約佢一齊食飯。

伯爵府

畀面勳章

好複雜,甘樓主唔搬?

首頁

尾頁

跳至