婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

回覆:我家庭環境有d複雜,希望有人聽下我5年內既故事。

sorry 我覺得男家成家人都係xx
你62個d 搵錢大計全部都係偏門。 我諗間\"鋪頭\" 都好難係正行

luckybaby2011  小朋友好慘   發表於 14-8-12 18:48

子爵府

畀面勳章

回覆:懿仔媽媽 的帖子

同埋你話老爺想開分店 即係其實間鋪係老爺生意,你男友去幫你老爺手啦? 借錢個part係因為老爺個底花借唔到而你男友去借。即係concept 係你老爺既但係就你男友run 咁樣right

別墅

回覆:懿仔媽媽 的帖子

我62賤係鐵一般事實。叔仔雖然唔係合格既爸爸,但人品好。而我老公係好人,佢份人有好多顧慮,有惻隱之心,成日體諒人。相比之下,我好似係衰人,我成日係我老公面前話佢老豆不是,係監躉。有時都不知覺hurt左佢咁,畢竟果個都係佢老豆。有一次,我媽因為錢銀問題,而同我老公講:其實你唔係我邊個,你只係我個孫既爸爸。但呢件事上,我知道係錯係我阿媽,係佢份人有問題。但事後我老公冇講我阿媽一句壞話。
至於鋪頭,都係我62佢地當年唔知用咩手段攞返黎。但生意上,我老公盡量做到無愧,但有時少不免為左配合個pk 62而騙人。鋪頭之前個名係我62,但一年前,已經轉左名落二仔。我老公因為負債,所以唔轉得。

大宅

你老爺一定成個謝賢咁款
一把年紀仲咁多女朋友
你個女仲大個佢個仔.......

水晶宮

你62真係人渣.......
excuse me!!!

大宅

聽緊樓主故事, 等更新

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實我覺得你欠左咁多錢,唔差欠多少少錢,搬吧啦!唔係的話我諗會仲有更多來緊!你都好堅架啦!可以頂咁耐!不過真係走快少少好我驚再唔走後面仲柑!

大宅

哇...複雜到呢…
樓主又係嘅,
係c6面前就咪講男家壞話啦
佢都難受。

大宅

樓主...揾定地方搬LA...

有D 地方2XX尺,$4,5千租

寧願搬細D 單位,都好過同D B6人住..

比個62咁樣搞落去,真係唔幾要等多幾多個十年先以還清條數..

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

複雜到要列表

別墅

回覆:weeweed 的帖子

我都想盡快走,想好好安胎。唔想日日係屋企諗埋一邊,搞到心情差。其實有睇過樓,但普通300-400呎,都要$9000-10000月租。暫時真係冇咁多錢係身。
住係度呢5年,坦白講,自問自己本身係好人,但日子愈耐,連本質都變左好多。思想好差,連老公同我娘家都話我。其實我唔想,係環境迫成我咁。
呢5年既生活,我冇乜同人講過,連朋友都冇。因為覺得好難有人會明白到我既處境,但自從有左,唔想再諗埋一邊,所以先打上黎bk呻下。
多謝大家咁有耐性睇我篇文章!

男爵府

引用:我都想盡快走,想好好安胎。唔想日日係屋企

原帖由 jessicalamyk 於 14-08-11 發表
我都想盡快走,想好好安胎。唔想日日係屋企諗埋一邊,搞到心情差。其實有睇過樓,但普通300-400呎,都要$90 ...
俾著我情願住套房都搬

男爵府

睇完後只係覺得......七國咁亂

子爵府

搬走

公爵府

搬走係唯一解決方法,別無他法,仲要狠心d咪理62新99,呢d垃圾早d掟咗去,唔係你哋以後唔會有好日子過。我真係唔明點解咁垃圾嘅人,你哋仲可容忍。

子爵府

引用:好長,睇左頭兩part, 真心覺得,真係有條

原帖由 nemrak 於 14-08-10 發表
好長,睇左頭兩part, 真心覺得,真係有條件(無論經濟定心理)先好生小朋友,唔係盞害左佢地

...

子爵府

得罪講句,家庭背景咁.........,叫人點理解你地既關係

侯爵府

引用:我都想盡快走,想好好安胎。唔想日日係屋企

原帖由 jessicalamyk 於 14-08-11 發表
我都想盡快走,想好好安胎。唔想日日係屋企諗埋一邊,搞到心情差。其實有睇過樓,但普通300-400呎,都要$90 ...
行左第一步先有好日子呀,搬出去1萬幾千一個月,你呢度住5人個人點都要呢個數啦,如果都係你老公頂即係無分別啦!你老公本身做咩架?唔睇鋪出去打返工得唔得呀?咁咪可斷絕關係?

珍珠宮

你有手有腳自己帶埋小朋友搬啦

公爵府

BK Milk勳章

只可以講,傻的嗎?欠咁多錢不如申請破產,再去搵工申請公屋,好過而家驚餐死,幾時又黎一鑊大野,而且你娘家冇地方住?有就搬走啦,問人借d錢搬都好過仲係到啦!

首頁

尾頁

跳至