論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

想請教下, 如要用電話in海外女傭, 係咪agent駁線過海外? 我搵左個agent, 佢叫我自己買電話card俾左個印尼電話我, 叫我自己打過去, 正常嗎? 另外, 因我想視像睇下女傭個樣, 我問佢印尼公司有冇skype, 佢話冇, 只可講電話冇得睇樣

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

agent應有video,打長途應由agent付,佢好縮骨.

印尼好落後,工人冇skype唔出奇,但印尼agency上得網就應有,佢唔想姐

大宅

有其他學校有得SKYPE 可能果間比較落後

男爵府

回覆:海外女傭電話interview一問

我自己打的,開頭用skype,但當地的網絡超差,窒下窒下,後來我問agent拎電話,直接打電話in算喇,我唔係問好多野,主要想了解姐姐聽唔聽得明英文,idd只係花了五十多元。

男爵府

我in菲姐的

大宅

我agent都係叫我自己打電話去interview咋,我買張咭傾左陣,最緊要係聽下佢英文自己聽唔聽到
我都係請菲姐

大宅

回覆:natalieay 的帖子

咁衰
比咁多agent fee仲要自己買電話卡?
我係agent幫我打過去架
無叫我自己打,如果唔係駛咩搵agent

別墅

我淨係得張相睇個樣咋, 冇video, 我就係覺得奇怪, 駁個電話都咁多籍口, 我叫佢駁線佢同我講:\"sorry, 我地冇呢個服務\", 今時今日仲有咁0既服務態度

別墅

回覆:Jasmine-4711 的帖子

佢係叫我打去training centre架, 佢話冇得上網! 但如果果邊training centre冇得上網, 佢地點收女傭cv? 唔係仲靠郵寄呀?

首頁

尾頁

跳至