親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

slaomk 發表於 14-9-24 19:39
我岩岩星期5入星期6喺澳門睇埋煙花比賽先走,食飽早餐,check out,去游水,再番海洋世界睇show先返澳門食晚 ...
Sorry, 我搞錯左, 應該係番禺長隆酒店先啱~
我冇住過珠海長隆酒店, 有機會都會試下~

男爵府

引用:Quote:原帖由 phoebekk 於 14-09-24 發表好

原帖由 phoebekk 於 14-09-24 發表
還有酒店附近有冇夜宵架
酒店附近幾乎冇食肆,要搭的士去食宵夜,睇埋馬戲返到酒店都成10點半,玩左成日又攰到死,所以都冇外出了,酒店有泳池,出發前,都會有專人提妳帶泳衣及注意事項~

男爵府

引用:Quote:原帖由 annexli 於 14-09-17 發表剛

原帖由 phoebekk 於 14-09-24 發表
Hi, 我都打算跟這個團呀!想請教吓,食用,酒店和行程安排好嗎?有冇提供快証玩機動遊戲架,適合10歲小朋友 ...

要住長隆酒店先有快証玩機動,上次星期六入場,可能地方大,所以唔覺太擠擁~

場內大部份遊戲都會濕身,如怕濕身,可自備雨衣,場內都有得賣,10蚊人仔一件~

機動遊戲玩得快,所以相對都排得快,10歲好多都玩得,視乎妳小朋友敢唔敢玩囉

入到園,最好拎地圖,我地都係跟著地圖沿著咁行,基本上夠時間參觀哂成個園,鯨鯊館必去,因為超巨魚缸,好靚好舒服~

呢個團,以咁既價錢,我覺得值得推介~玩得開心d~

大宅

引用:Quote:原帖由 phoebekk 於 14-09-24 發表Hi

原帖由 annexli 於 14-09-24 發表
謝謝你的分享!行程話有任摘果園,會否很多蚊,多水果摘嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由 annexli 於 14-09-24 發表本

原帖由 phoebekk 於 14-09-25 發表
謝謝你的分享!行程話有任摘果園,會否很多蚊,多水果摘嗎?
還有,個馬戲精彩嗎,是否還有煙花睇架,謝謝!

男爵府

引用:Quote:原帖由 phoebekk 於 14-09-25 發表謝

原帖由 phoebekk 於 14-09-25 發表
還有,個馬戲精彩嗎,是否還有煙花睇架,謝謝!
去得果園,當然要預備定蚊怕水,食完lunch就去果園,水果視乎季節性,去到已經切好哂一碟碟比妳食,可添食~

我本身驚蛇蟲鼠蟻,所以冇落田摘生果,要視乎佢地有咩水果成熟可採摘囉,當然會有水果可即買走~

睇馬戲就睇唔到煙花,時間撞左,有好多人都會同舊長隆馬戲比較,兩個主題唔同,冇得比較,畢竟每一個表演者都需要長時間用心練習,我個人十分欣賞,但有d表演會\'鄧\'動物可憐,係矛盾既,所以唔會評論好唔好睇,我只會用開心+欣賞+感激既心情去睇~

既然報左名,就好好期待出發啦,唔需要擔心太多,都係果句,呢個團絕對對得起呢個價錢~等妳返黎再報告

ps. 由於酒店早餐餐廳座位有限,所以有些人未能搵到位,呢個時候,就聽到有人大聲夾惡咁鬧個waiter, 點解要我等?你地5星級酒店黎,要我搵位?點做野呀?唔係要我企係度食下…………有d香港人點解一出外旅行就永遠覺得自己高人一等…………唉………

子爵府

我打算10月尾, 一家五口去, 4大1小, 小朋友3歲, 我見酒店網頁有一款係"複式家庭房", 有4張床, 唔知可唔可以經旅行社book? 另外, 想請問,

1. 其實馬戲值唔值得睇? 幾點開場? 睇幾耐? (因為我小朋友9點左右就瞓)

2. 水上樂園室內部分係咪暖水? 10月尾去會唔會好凍?

3. 園內自助餐ok嗎?

4. 海洋王國需要行幾耐?

5. 海洋王國係咪有機動遊戲玩架?

6. 如果唔睇馬戲, 吃完晚飯後有咩娛樂?

唔好意思, 第一次去, 好多問題, 希望有經驗啲朋友解答, 語該曬呀!

大宅

annexli 發表於 14-9-24 22:41
要住長隆酒店先有快証玩機動,上次星期六入場,可能地方大,所以唔覺太擠擁~

場內大部份遊戲都會濕身, ...
請問你哋住果間酒店叫咩名,有煙味可唔可以要求換房呢?

男爵府

引用:Quote:annexli 發表於 14-9-24 22:41 要住

原帖由 chanpoon 於 14-10-10 發表
請問你哋住果間酒店叫咩名,有煙味可唔可以要求換房呢?
酒店名唔記得了,類似商務酒店果種,中央冷氣,相信間間房都一樣有煙味,有同領隊反影,但間間一樣有煙味就幫唔到了~

係一入房果下難接受,之後都冇野,唔覺有味~

大宅

回覆:annexli 的帖子

Thx for share!!!

男爵府

2016畫展勳章

回覆:去過珠海橫琴長隆嘅朋友, 可否分享吓行程?

請問有無人參加過永安長隆個直航船純玩兩天團

大宅

引用:請問有無人參加過永安長隆個直航船純玩兩天

原帖由 awinyee 於 14-10-17 發表
我聽日去

awinyee  我報了11月尾  發表於 14-10-26 21:04

大宅

引用:我join+咗住園內酒店,+包馬戲,+水上樂園+同

原帖由 Cute_Rabbit 於 14-08-12 發表
我join 咗住園內酒店, 包馬戲, 水上樂園 同 兩日任入海洋王國 ,
我估約中午12點到酒店, 你哋當時揀第一天去 ...
請問幾園入面有無bb車租?女女2歲半帶唔帶bb車好?

別墅

awinyee 發表於 14-10-17 23:58
我就係join wing on!

別墅

Emib 發表於 14-10-26 19:56
請問幾園入面有無bb車租?女女2歲半帶唔帶bb車好?
我唔覺入面有人推BB 車, 唔知有無得租呢!

別墅

jessiechen 發表於 14-10-3 15:38
我打算10月尾, 一家五口去, 4大1小, 小朋友3歲, 我見酒店網頁有一款係"複式家庭房", 有4張床, 唔知可唔可以 ...
1. 其實馬戲值唔值得睇? 幾點開場? 睇幾耐? (因為我小朋友9點左右就瞓)
我八月去的, :【國際馬戲城】開放時間為18:30-21:30及一般開場時間為20:00

2. 水上樂園室內部分係咪暖水? 10月尾去會唔會好凍?

3. 園內自助餐ok嗎?
一般啦, 但都多野食選擇, 乾淨嘅!

4. 海洋王國需要行幾耐?
有shuttle 去的 (5 mins) , 如果行..我估15-20mins

5. 海洋王國係咪有機動遊戲玩架?

係, 同海洋公園咁

6. 如果唔睇馬戲, 吃完晚飯後有咩娛樂?

無娛樂架啦, 除非你包車去返九州港果頭! 或者過去澳門行下 (但去港口要around 45 - 60mins 車程*單次)

男爵府

2016畫展勳章

Cute_Rabbit 發表於 14-10-27 11:17
我就係join wing on!
但你係買套票, 我係 join 旅行團

大宅

回覆:去過珠海橫琴長隆嘅朋友, 可否分享吓行程?

岩岩去完!有bb車租!今日50蚊租車!不過我入黎唔知有得租!行行下見有人用就問下!我由1點半送玩到8:00都無用車都可以!女女2歲半!不過好慢咁玩!坐下咁!

子爵府

回覆:Cute_Rabbit 的帖子

唔該曬你呀,最後我哋決定去返長隆,聽日出發

禁止訪問

引用:Quote:awinyee+發表於+14-10-17+23:58+請問

首頁

尾頁

跳至