親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:我join 咗住園內酒店, 包馬戲, 水上樂園 同

原帖由 Cute_Rabbit 於 14-08-12 發表
我join 咗住園內酒店, 包馬戲, 水上樂園 同 兩日任入海洋王國 ,
我估約中午12點到酒店, 你哋當時揀第一天去 ...
剛回來,第一天去到,12時攞房,好順利,吾太多人check in. 跟住食飯後入園,玩快証吾使排隊嘅機動遊戲,有個叫做海底互動船,好好玩,係坐車行隧道入去水族館下面參觀,好靚㗎!記得用快証早大約二十至二十五分钟入場睇白鯨表演,可以坐到前面,無快証超多人排隊,我吾睇馬戲,玩到六點返酒店食自助餐,食完入返樂園睇煙花,差不多9點走人。

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:Quote:原帖由 Cute_Rabbit 於 14-08-12 發

原帖由 terrylyy 於 14-08-21 發表
剛回來,第一天去到,12時攞房,好順利,吾太多人check in. 跟住食飯後入園,玩快証吾使排隊嘅機動遊戲,有 ...
第二曰,朝早玩水上樂園,由於要12點正一定要check out, 所以食完早餐,换完入場券,執咗玩水用品後,去check out, 跟住張啲行李記存係酒店先入水上樂園,咁就可玩耐啲,我都玩咗兩個幾鐘,吾使趕返去check out. 玩完水再張啲玩水用嘅嘢再寄存係酒店,跟住下午再入樂園玩埋睇埋未睇嘅show, 走時再返酒店攞行李

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:Quote:terrylyy 發表於 14-8-21 17:21 剛回

原帖由 枝枝 於 14-08-21 發表
多謝你的報料,請問有沒有小朋友玩的機動遊戲呢?
有㗎,但吾係太多!有個玩海豚轉轉,好似小飛象咁嘅,啱细嘅小朋友,仲有個坐係架吾知車定船到一路轉一路玩射水嘅,個仔都話好好玩,但會濕身,帶多件衫替換,吾買雨褸都得!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:Quote:原帖由 terrylyy 於 14-08-21 發表剛

原帖由 叉燒媽 於 14-08-22 發表
請問快證係咪酒店住客就會有?1個快證可以玩幾多樣?
住酒店就有快証,即手帶一條,换入場券時會比埋你,只可揀一日用,入埸時工作人員會scan 條帶上個bar code, 睇吓你有無玩多個一次。水上樂園入面可穿T-shirt 同扡鞋, 大部份室內,側邊有啲椅比人坐,我見好多吾玩嘅媽咪吾租locker 就坐係到,吾換衫都得,locker 係更衣室門囗,30蚊一個,好方便!都算大,我一個toe bag 一個防水袋都夠放,吾太多嘢,可一家人迫啲用一個,入面無嘢食同飲品賣,有小朋友記得帶支水入去!沖涼仲有熱水,有風筒,更衣室好亁淨,比我想像中好,聽啲職員講早上入去少啲人,下午會多啲人,所以我都係揀朝早去玩。

叉燒媽  唔該哂你呀,好詳細!   發表於 14-8-24 01:11

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:Quote:原帖由 terrylyy 於 14-08-21 發表第

原帖由 叉燒媽 於 14-08-22 發表
水上樂園可以著t恤入去嗎?更衣室多人排嗎?
更衣室吾多人,因早上入埸,開10點,入面沖涼位都有好多格,仲有帶多少少人仔係身,租locker 同借水泡都要比按金!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:回覆 terrylyy 的帖子住海景酒店除了海景,

原帖由 taksun 於 14-08-22 發表
回覆 terrylyy 的帖子

住海景酒店除了海景, 仲有什麼比園景酒店優勝?
我住園景,吾知其他房係點樣喎!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:一日玩得哂樂園設施嗎

原帖由 kaiyui_BB 於 14-08-22 發表
一日玩得哂樂園設施嗎?? (預三點開始玩J)
若果吾睇白鯨、海豚、海獅show,一至五都應該可以,week end 多人未必得,每場要早二十分鐘入埸,坐前少少,吾使坐山頂,遲入埸要坐到去2楼,個show睇足三十分鐘,走時又要慢慢行番出去,一出一入冇咗成粒鐘了!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:回覆 terrylyy 的帖子你好,請問快証是否只

原帖由 Sarah1 於 14-08-22 發表

你好,請問快証是否只選一項目玩
快証係指定7種機動遊戲,同白鯨、海豚、海獅3個表演,係你揀嘅曰子入面,同一曰每個項目一次,所以有兩日飛嘅,要度好時間,吾好浪費咗條手帶!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:回覆 terrylyy 的帖子你好,請問快証是否只

原帖由 Sarah1 於 14-08-22 發表

你好,請問快証是否只選一項目玩
自助晚餐OK 喎,都多嘢食,不停加,海鮮有長脚蚧,奄仔,蝦同螺,但當然吾好同香港啲五星比較啦!仲有好多中式食品,即\"綠\"粉面,燒蠔,三文魚生咁,我覺得最好食係pizza, 即埸焗製,好好味,總之一定食到飽飽先走!仲有老虎仔、老虎女、海豚,佢哋會行嚟行去同小朋友玩同影相!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:回覆 terrylyy 的帖子自助餐要同人搶嗎

原帖由 bbqtap 於 14-08-23 發表

自助餐要同人搶嗎?幾錢一位呀?謝謝!
大人HKD250, 小童HKD165, book 酒店時叫agent 訂埋,果曰除咗燒蠔要排隊,其他都吾使排,吾使爭!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:Quote:原帖由 terrylyy 於 14-08-24 發表大

原帖由 叉燒媽 於 14-08-24 發表
自助晚餐成人唔係要24x人仔嗎?
吾知幾錢人仔喎,我總共比咗港紙665蚊個agent, 佢仲叫我記得去前3曰自己print 定張 e-confirmation (因酒店3日前先會confirm 佢),去到酒店再换張自助餐卷!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:長隆可以一去,幾年前住過星河灣酒店橫琴不

原帖由 JK.KPYIU 於 14-08-25 發表
長隆可以一去,幾年前住過星河灣酒店
橫琴不去也罷,上次去以為俾人賣左豬仔 ...
發生乜嘢事?咁恐怖!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:回覆+terrylyy+的帖子刨書去橫琴食蠔,,話

原帖由 JK.KPYIU 於 14-08-25 發表

刨書去橫琴食蠔,,話有車喺關口接送,同fd好開心打定電話預約好,點知係用架好殘嘅 ...
你真係吾好彩, 我早三四年去過食蠔,都係啲朋友介紹嘅司機, 去嘅酒樓都係有口碑嘅。不過大陸真係好多黑店, 小心,小心!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:回覆 terrylyy 的帖子點解上網自助餐RMB298

原帖由 Sarah1 於 14-08-26 發表

點解上網自助餐RMB298 (星期五) +15%, 但你只是HK$250, 差好遠, 你幾時去吃?
我係上星期一去,book 酒店時比埋錢,agent 無提過要比15% tax 喎!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:Quote:terrylyy 發表於 14-8-21 17:21 剛回

原帖由 onelokgor 於 14-08-27 發表
請問你搭幾點船? 同埋, 酒店甘好, 可以比你甘早拎房既? 知唔知道如果未拎得房, 可唔可以將行李先寄存, 再拎 ...
我撘8點8船信德上船,去到都係博一博睇吓佢有無房,之前問過話未有房比係可以寄存行李係大堂,攞飛玩住先,晏啲先再攞房!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:回覆 terrylyy 的帖子點解上網自助餐RMB298

原帖由 Sarah1 於 14-08-26 發表

點解上網自助餐RMB298 (星期五) +15%, 但你只是HK$250, 差好遠, 你幾時去吃?
其實,係吾係加咗價,我係六月尾已book 晒所有嘢,比晒錢,所以加價都吾使比差價!

首頁

尾頁

跳至