母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想問NUK的電揼奶是否好用?或者其他好?
大埔吉之島買$299 再有8 折.

子爵府

牛年勳章

有朋友比左一個我, 第一晚試用~超嘈 (老公話以為我開了吸塵機...) 後來在醫院借了Medela, 又靜又無咁痛.:) :) :) 不過好多人話AvenX 的 Hand pump 也很好用,看看其他BK Ma Ma 點講啦.

複式洋房

THANKS

原文章由 almaly 於 07-12-31 03:00 發表
有朋友比左一個我, 第一晚試用~超嘈 (老公話以為我開了吸塵機...) 後來在醫院借了Medela, 又靜又無咁痛.:) :) :) 不過好多人話AvenX 的 Hand pump 也很好用,看看其他BK Ma Ma 點講啦. ...

複式洋房

雖然係嘈d, 但是cheap cheap 地, 可以一試

複式洋房

講真avent ge手泵真係好好用~
電泵個摩打會好嘈....除非買medela swing就好靜....
如果你預3百蚊左右買泵...不如買avent好過lu....
初初用隻手係有少少赲...用慣就冇野...

之前我買左個medela$650左右....
好嘈....嘈到個囡訓覺....個囡一喊我就泵唔到....之後買avent...就唔嘈啦:mrgreen:

民房

我由bb一個月開始用nuk電泵到兩個半月,在家時bb埋身食同時一齊泵,可以一面泵到5oz,但返到公司lunch泵兩面加埋最多只可以泵到4oz,一直以為個人問題,到上個星期因趕住出門返工冇攞到電泵,lunch去公司對面即時買左個avent手泵頂住先(因當時谷奶,又唔想渣出嚟浪費),當日用完之後每次泵兩面加埋都有 7-8oz,而且舒服個nuk電泵好多,泵得又清,唔需要死渣爛渣,所以你建議你唔好買nuk電泵.

別墅

如果講手泵, 我自己用medela harmony...
電泵的話, 就買medela swing, 我d朋友都話佢超好用同超靜, 不過要$1,xxx...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊