懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位媽咪:
多謝你們的關心。
元旦日最終係醫院倒數。
31號下午6點幾開始個肚痛, 自己搭車去瑪麗, 一落的士, d血就一褲都係, 忍不住哭了...
到檢查時, 又係一灘血!
入左院, 一去檢查, 個醫生話已經見到bb落左去子宮頸口...
咁, 佢幫我檢查後話自然流產左... 都流得幾乾淨, 唔洗挖宮...
出到黎, 岩岩倒數完幾分鐘...
雖然bb走左, 但係我都明白如果佢係唔健康唔發育, 其實勉強保住佢都未必好... 不過希望bb知道媽媽是很愛它的...

欣:
你bb點呀? 打過電話比你, 但你無接, 我怕一早吵到你, 中午再打比你啦!

多謝各位的支持及意見, 我會補好身體, 再接再厲努力過!
希望3月再可以懷孕啦!

大宅

sulamita, dont be upset, I also miscarrigaand do the 挖宮... at wk 8 (the foetus dead in wk4), after 2 month i pregnant again, now already carry a new foetus for 5 month

複式洋房

醫生都係咁話, 佢話等黎多一次月經(會好計數d), 就可以預備再懷孕了。
你而家5個月就算穩定了, 希望你的bb健康出世啦!

原文章由 onizukasensei 於 08-1-2 10:53 發表
sulamita, dont be upset, I also miscarrigaand do the 挖宮... at wk 8 (the foetus dead in wk4), after 2 month i pregnant again, now already carry a new foetus for 5 month

別墅

宜家你要找個中醫調理下, 等身體好d, 等下次小b可以生長得好d

[ 本文章最後由 happy0405 於 08-1-2 12:05 編輯 ]

伯爵府

好媽媽勳章

sulamita,
希望你可以快些平覆心情。不過你現在最好補補身體先,過多100日先再要BB。因為小產都要坐月子的。先補好身體,才會養出健康BB。
祝福你!
原文章由 sulamita 於 08-1-2 09:01 發表
各位媽咪:
多謝你們的關心。
元旦日最終係醫院倒數。
31號下午6點幾開始個肚痛, 自己搭車去瑪麗, 一落的士, d血就一褲都係, 忍不住哭了...
到檢查時, 又係一灘血!
入左院, 一去檢查, 個醫生話已經見到bb落左去子宮頸 ...
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

複式洋房

sulamita,

我個case同你都有D似, BB無心跳要做missed abortion, 醫生講過, 小產機會率係20%, 即每5個孕婦就有1個小產, 之後我發現果然身邊真係有好多認識的人有相同經歷!

有朋友安慰我, 話佢親戚個胎6個月先無左, 個心一定比我更痛, 而且醫生話胎兒嚴重有問題先會自然淘汰(佢話比起唐氏更嚴重), 咁如果佢勉強出世, 咪更加對佢唔好, 到時我咪更傷心?...咁我聽/睇咁多安慰/資料之後, 心情都放開左, 希望你都快D復原啦 !

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

睇到個醫生先好呀
我姑奶個時又係流血流啡
佢個時都有睇中醫安胎
都係有食"阿膠"
你睇下中醫同睇多個醫生先呀

大宅

好媽媽勳章

原文章由 EMMYC 於 07-12-31 14:18 發表
你現在應該:
1) 一定要訓床休息, 盡量放鬆!
2) C+醫生攞安胎medicine
3) 去看有信譽既中醫
如果安胎medicine真係一d用都冇, 就唔會有呢隻medicine在世上啦, 又點會叫"安胎medicine"! ...

祝你早日健康,可以有番個可愛健康的bb啦~

[ 本文章最後由 南瓜車公主 於 08-1-6 14:57 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至