想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 小胖 於 08-1-3 14:21 發表
你而家好返啲未呀!!! 好好保重身體呀!!!

腸胃炎要好好地戒口呀 , 唔好咁為食了!!!

:D 知道了...

我而家食緊...
方飽2片
牛奶1盒
係咪很清淡呢??:lol 是下午茶黎既

大宅

原文章由 wohwoh 於 08-1-3 14:22 發表

==>elaine_272

一日一杯?嘩,果然係訓練達大師級水準。

我就間中啦,早輪 OK 隻豆付雪糕好好味,有無試過呀?:D

我夏天時食過,ok架!:loveliness:

子爵府

今朝用d仔排卵條check 就上深下極淺, d仔驗孕& clearblue check 都無線, 我cycle 唔係太準, 不過我食緊排卵藥所以知道幾時egg day, 今日係我egg day 後第十二日, 根據我上個cycle experience, m 小姐應該會係我停食黃體素之後果日黎, 亦即係聽日:-(

原文章由 wohwoh 於 08-1-3 13:43 發表

==>Bebichhichi

妳用棒棒 check?平時 cycle 準唔準?

別墅

你地講吓講吓, 搞到我都好想食雪糕呀!!!!!

原文章由 wohwoh 於 08-1-3 14:22 發表

大宅

原文章由 小胖 於 08-1-3 14:38 發表
你地講吓講吓, 搞到我都好想食雪糕呀!!!!!

哎呀~~你咪食呀你!!!!

大宅

kitnat,

aiya, 為食貓,咁凍仲食雪糕(雖然冬天食雪糕其實好過癮 )
不過我覺得女性真係唔好成日食/飲凍夜野, 因為我睇過d報導唔知真定假,話子宮應該保持暖既狀態, 食得多可能真係寒d , 話男性反而相反, 男性生植器最好係保持低溫!!

[ 本文章最後由 tigerl 於 08-1-3 14:51 編輯 ]

大宅

原文章由 tigerl 於 08-1-3 14:49 發表
kitnat,

aiya, 為食貓,咁凍仲食雪糕(雖然冬天食雪糕其實好過癮 )
不過我覺得女性真係唔好成日食/飲凍夜野, 因為我睇過d報導唔知真定假,話子宮應該保持暖既狀態, 食得多可能真係寒d , 話男性反而相反, 男性生植器 ...

係啦,今次真係失策,我很少禁凍天氣食凍野架,第d唔見中,呢樣一野就中:mrgreen:

大宅

隻腳又好似無大到喎!!

原文章由 kitnat 於 08-1-3 12:45 發表
各位午安~~!
我今日sickleave呀 因為琴晚為食,食左老麥既朱古力新地,可能太凍了 所以搞到腸胃炎呢:cry: 唉~返工第2日就請病假,好似唔係幾好咁
tigerl,woh,我今年已是第4年派利是喇,係架,初初很唔慣, ...

大宅

原文章由 tigerl 於 08-1-3 14:55 發表
隻腳又好似無大到喎!!

哦..我仲諗住實會大d添,..咁我唔洗擔心第時d鞋著唔返了

大宅

各位,我訓一陣先,訓醒可能你地放工lu~
或者明早再傾啦!881

男爵府

原文章由 Bebichhichi 於 08-1-3 14:30 發表
今朝用d仔排卵條check 就上深下極淺, d仔驗孕& clearblue check 都無線, 我cycle 唔係太準, 不過我食緊排卵藥所以知道幾時egg day, 今日係我egg day 後第十二日, 根據我上個cycle experience, m 小姐應該會係我停食 ...

唔好 :-( ,我地好多 sister 都努力緊,一齊俾心機。

妳食緊排卵藥即係見過醫生?醫生有咩意見俾呀?其實妳試幾耐?

子爵府

wohwoh,

正式黎講我試左5個cycle, 第一個cycle only 量temp, 第二個cycle開始就食排卵藥, 最初三次只係食一粒, 岩岩果次已經開始食2粒啦, 而且我黃體不足, 所以要加埋黃體素一次食. e生就話可以keep 住食落去, 但我驚食得多影響身體, 所以好煩唔知點算好

原文章由 wohwoh 於 08-1-3 15:08 發表

唔好 :-( ,我地好多 sister 都努力緊,一齊俾心機。

妳食緊排卵藥即係見過醫生?醫生有咩意見俾呀?其實妳試幾耐?

男爵府

原文章由 Bebichhichi 於 08-1-3 15:21 發表
wohwoh,

正式黎講我試左5個cycle, 第一個cycle only 量temp, 第二個cycle開始就食排卵藥, 最初三次只係食一粒, 岩岩果次已經開始食2粒啦, 而且我黃體不足, 所以要加埋黃體素一次食. e生就話可以keep 住食落去, 但 ...

嗯,我未食過排卵藥,不過我覺得其實醫生都會因應妳身體狀況去開藥俾妳,應該唔使太擔心既。我見好多 sister 食排卵藥都唔係話一兩次就中,始終要視乎每個週期既狀態,仲有蟲蟲夠唔夠健康呢,所以我估真係要花 D 時間。

其實點解第 2 個 cycle 妳就試藥既?因為我知醫生多數都係建議自己試一年先。

大宅

hello ar, sisters.

今日好忙呀, 依家先有時間抖抖咋.

見到你地話食雪糕, 我前晚老公食dreyers - cookies n cream, 我忍唔住叫佢'畢'd cookies比我食, 止下渴先啦...雪糕真係好鬼好味. 我未有之前我都好似elaine咁, 可以晚晚食一大碗架...keke....

係呢, 小胖, sorry, 唔知我有冇miss左你之前的reply. 你有冇嘔呀? 我就冇嘔, 不過就冇胃口, 勁唔舒服呀.

所有新join的sisters, 你地好呀, 歡迎你地呀.

子爵府

因為我有量開temp, 所以e生睇完知道我未必有排卵所以建議我食藥幫助囉

原文章由 wohwoh 於 08-1-3 15:51 發表

嗯,我未食過排卵藥,不過我覺得其實醫生都會因應妳身體狀況去開藥俾妳,應該唔使太擔心既。我見好多 sister 食排卵藥都唔係話一兩次就中,始終要視乎每個週期既狀態,仲有蟲蟲夠唔夠健康呢,所以我估真係要花 ...

男爵府

原文章由 panda_baby 於 08-1-3 16:28 發表
hello ar, sisters.

今日好忙呀, 依家先有時間抖抖咋.

見到你地話食雪糕, 我前晚老公食dreyers - cookies n cream, 我忍唔住叫佢'畢'd cookies比我食, 止下渴先啦...雪糕真係好鬼好味. 我未有之前我都好似elaine咁 ...

==>panda_baby

少少好喇,顧住會肚仔痛呀。:mrgreen:

胃口麻麻但訓得好嘛?

男爵府

原文章由 Bebichhichi 於 08-1-3 16:30 發表
因為我有量開temp, 所以e生睇完知道我未必有排卵所以建議我食藥幫助囉

我估醫生開得既應該唔會話對身體有咩好壞既影響,不過我知有 D 人對荷爾蒙藥反應會大 D,例如容易頭暈、水腫、生豆豆。妳試藥期唔算長,努力多一排先決定停唔停都未遲。

男爵府

ok果隻就未試過, 但我朋友自己做就食過好多次:lol
原文章由 wohwoh 於 3/1/08 14:22 發表

大宅

原文章由 wohwoh 於 08-1-3 16:45 發表

==>panda_baby

少少好喇,顧住會肚仔痛呀。:mrgreen:

胃口麻麻但訓得好嘛?

瞓覺ok喎, 放假個week日日都同囡囡一齊午睡, 到夜晚又再大覺瞓過啦.

男爵府

我都知唔好, 但通常唔好既野都係好味
不過有無b係整定既, 介口既野, 哈哈

原文章由 kitnat 於 3/1/08 14:25 發表
elaine,原來你禁早就結婚了?已第7年喇!
你可以食禁多凍野...厲害!不過想有bb,話唔好食凍野的,會凍親個肚仔架喎(今次可能是個天比個教訓我呢:lol: )
我中醫都叫我兩公婆咪食凍野,點知今次賴野,真係唔好比佢知,實話我 ...

首頁

尾頁

跳至