跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位已生BB的媽媽, 請問怎樣可以生得快,痛短0的呀?
行多0的是否有用呢?每天行半個鐘够嗎?TKS~

大宅

我睇書話每日行一個鐘,多些運動。
另外有人話多 d 蹲下。

複式洋房

我阿媽話叫我行多d樓梯喎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

我聽人講話行得越多就會越快生, 得閒行下公園, 再唔係去行 mall, 每日至少都兩個鐘, 唔駛一次過, 可以分開幾次, 行到累咪休息下,抖夠再行, 盡量放鬆唔好俾自己太大壓力.

大宅

有條古老方法架
我ar 嫂個太婆傳落黎, 個個新抱都勁快生出來
last 2星期日日食腐竹旦糖水, 直到生為止
大家try 左後, 可否回來報告一下呢?

大宅

其實人人唔同既..我就生之前2,3個月狂食腐竹蛋糖水..
1星期食2次,9個月時又煲白蓮so食過3次,7個月後可食多d涼野..
我又食雪糕又飲凍野,飲下豆漿食下豆腐花
唔知關唔關事呀..不過行多d真係有幫助,我成日行黎行去..
成日出街..臨生都係咁出街,同埋蹲得多都可能有幫助
反而7個月前我亞媽成日叫我唔好蹲咁多.....
仲有行多d樓梯la...
我生果時由見紅到生都係用左6個幾鐘咋
陣痛開始計就痛左4個幾5個鐘
生果時用左2分鐘就生左..=.="如果計大痛都係痛左個幾鐘

希望你都順順利利唔駛痛咁耐la..^^
仲有bb健健康康!!!

複式洋房

Yes. 食白蓮so & 腐竹白果糖水.
I went to hospital after '見紅', then doctor inject 催生藥
I only take 3 hours from '陣痛' to 'delivery' process.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

不過我想講, 我媽咪o個陣日日行9層樓梯生我都痛左2日....... 即係人人體質唔同!

複式洋房

我覺得呢D野好難講,要睇你好唔好彩,好似我咁,生之前日日行街,lunch 之後日日行成45分鐘,點知生的時候,先穿水,仲要落催生,11個鐘,試生一個鐘唔夠力生,仲要吸出來........:-(

大宅

真係睇個人體質同個b既size姿勢.

複式洋房

其實個個都唔同, 我自己生果陣都算快10個鍾就出左, 之前又無麥點行, 我都唔知, 相反隔離果個亞差婆, 生左四胎, 佢都痛左2幾粒鍾,先生得出, 所以好難講?-(

別墅

睛靈勳章

記得我阿媽生我細佬果時,由痛到生都唔夠一個鐘!因為我媽之前一個月勁忙辦年貨又大掃除!

男爵府

不要行gum多樓梯ar... 因為好似話対膝頭ng好,但行下公園就無問題!
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

仁安既醫生話, 如果平時冇行開樓梯, 就唔好夾硬去行樓梯, 因為行樓梯對關節會造成壓力, 加上我地又重左咁多, 所以唔好夾硬黎.

早幾日遇到一個女人, 佢係住英國既中國人, 佢 keep 住做運動, 結果佢生第一個時用左幾個鐘, 第二個時就一個鐘攪掂. 真係羨慕死人...

我有朋友成日去游水都要痛成日至生得到 bb...

好似好難控制咁, 希望大家都可以又快又順利啦.

大宅

去到醫院,如果陣痛未係好勁,又未穿水,
姑娘就會建議行下,唔好成日訓o係度~

首頁

尾頁

跳至