跳至

首頁

尾頁

伯爵府

嘩...這位同學仔咁 ...連佢個名一併習埋比老師啦:tongue:
原文章由 jey 於 08-1-8 10:26 發表
morning.....catcat

知知到e家仲未出牙?-( .......tammy 4個幾月已出牙....我媽果時話佢係怪胎
做班長有壓力.....佢噚日有個同學要佢習1個同學....仲話如果妳肯唔習佢我就唔同妳玩 ...

男爵府

我把聲好沉

病了,上年又是年頭感冒喉嚨痛

訓了一天頭重重

煩死:-|

男爵府

mooncake

祝妳飛滋同BB都早日康復。

你仲乜遲工?-(

Jey

Tammy個班長位有壓力:mrgreen:

伯爵府

還以為你生意興隆唔得閑上來添

咁你休息多d啦...養好身子過年呀
原文章由 校長 於 08-1-8 16:01 發表
我把聲好沉

病了,上年又是年頭感冒喉嚨痛

訓了一天頭重重

煩死:-|

大宅

JEY JEY,

君君便便係GREEN COLOUR:-(

咩菌攪到君豬咁慘

今晚返去睇吓情況:cry:

原文章由 jey 於 08-1-8 09:50 發表
moonmoon:
君君d便便係乜色....如果係菌就青青地色....有啖就白色......飲9都會痾所以一定要用粥水開9....有d人就話出牙會痾但我都唔知真定假:mrgreen:

...

大宅

校長, CAT CAT,

我就好番啦, 希望君君快 D 好啦:cry:

因為做得唔開心, 咩細有機會詳談. 間接係比人迫害:tongue:

原文章由 校長 於 08-1-8 16:09 發表
mooncake

祝妳飛滋同BB都早日康復。

你仲乜遲工?-(

Jey

Tammy個班長位有壓力:mrgreen:

大宅

油媽,

真係陰公 C :-| 見佢食少咗好多, 但好彩都肯玩,只係冇以前咁落力.

原文章由 tszyau2000 於 08-1-8 14:55 發表
陰公law...希望君君快d好番晒la..:cry:

男爵府

琳琳病兩日好 返,只剩餘小小咳

我就琴晚開始喉嚨勁痛到家下

想死

原文章由 karencircle 於 08-1-8 16:11 發表
還以為你生意興隆唔得閑上來添

咁你休息多d啦...養好身子過年呀

男爵府

人老了,冇乜抵抗力

隨佐上次飛滋纏繞我十天,我都有幾個月味病過:-|

辭工可以得倒解脫都係好事

原文章由 MOONCAKE111 於 08-1-8 16:21 發表

因為做得唔開心, 咩細有機會詳談. 間接係比人迫害:tongue:

[ 本文章最後由 校長 於 08-1-8 17:11 編輯 ]

男爵府

moonmoon:
tammy18個月大果時帶佢去打邊lo.....可能d嘢唔熟又係痾greencolour....e生check咗係沙門菌.....不過比咗個西e e返好就冇事.....
原文章由 MOONCAKE111 於 08-1-8 16:18 發表
JEY JEY,

君君便便係GREEN COLOUR:-(

咩菌攪到君豬咁慘

今晚返去睇吓情況:cry:

[ 本文章最後由 jey 於 08-1-8 18:25 編輯 ]

水晶宮

好ar...等你話我地聽ar....

做得吾開心...勉強落去kei 只會辛苦自己jet...點都好la...支持你決定
原文章由 MOONCAKE111 於 08-1-8 16:21 發表

水晶宮

君君肯玩已經叫好好ka la...記得亞囡當年都試過腸胃炎之類..又係病到c ar...睇到都:-( ...所以成日都話小朋友病情願係自己病好過:cry:

祝君君早日康復:-|

原文章由 MOONCAKE111 於 08-1-8 16:25 發表
油媽,

真係陰公 C :-| 見佢食少咗好多, 但好彩都肯玩,只係冇以前咁落力.

[ 本文章最後由 tszyau2000 於 08-1-9 08:17 編輯 ]

伯爵府

Good Morning

伯爵府

又黎料

下 周 一 是 廿 四 氣 節 中 的 「 大 寒 」 , 天 氣 在 前 一 日 開 始 逆 轉 , 下 周 日 起 將 轉 吹 清 勁 北 風 和 東 北 風 , 並 會 有 幾 陣 雨 。 氣 溫 逐 漸 下 降 , 「 大 寒 」 當 日 早 上 只 有 攝 氏 13 度 , 日 間 最 高 為 攝 氏 17 度 ; 下 周 二 清 晨 將 更 低 至 攝 氏 12 度 , 日 間 最 高 只 有 攝 氏 16 度 , 屆 時 寒 衣 又 可 以 上 場 。

大宅

Morning

jey jey,

咁係未要攞埋 d 便便去比醫生化驗

touch wood, yesterday night 冇痾la,睇埋今天是否繼續好轉:-|

另外, 請問如果用米水止痾, 會唔會令 d 菌排唔到出( that's stupid question)

原文章由 jey 於 08-1-8 17:59 發表
moonmoon:
tammy18個月大果時帶佢去打邊lo.....可能d嘢唔熟又係痾greencolour....e生check咗係沙門菌.....不過比咗個西e e返好就冇事.....

大宅

多謝~~~~油媽

係呀, 就算隻狗病都係咁諗:-|

原文章由 tszyau2000 於 08-1-9 08:15 發表
君君肯玩已經叫好好ka la...記得亞囡當年都試過腸胃炎之類..又係病到c ar...睇到都:-( ...所以成日都話小朋友病情願係自己病好過:cry:

祝君君早日康復:-|

...

大宅

今朝聽到好驚, 驚君君又再凍到:cry:

原文章由 karencircle 於 08-1-9 09:18 發表
下 周 一 是 廿 四 氣 節 中 的 「 大 寒 」 , 天 氣 在 前 一 日 開 始 逆 轉 , 下 周 日 起 將 轉 吹 清 勁 北 風 和 東 北 風 , 並 會 有 幾 陣 雨 。 氣 溫 逐 漸 下 降 , 「 大 寒 」 當 日 早 上 只 有 攝 氏 13 ...

大宅

Good Morning !!!!
除左小心小朋友冷親,各位媽媽都要保重呀。
校長出街要用頸巾呀,護一護個喉嚨!
原文章由 <i>karencircle</i> 於 08-1-9 09:18 AM 發表
下 周 一 是 廿 四 氣 節 中 的 「 大 寒 」 , 天 氣 在 前 一 日 開 始 逆 轉 , 下 周 日 起 將 轉 吹 清 勁 北 風 和 東 北 風 , 並 會 有 幾 陣 雨 。 氣 溫 逐 漸 下 降 , 「 大 寒 」 當 日 早 上 只 有 攝 氏 13  ...
<br />

男爵府

moon moon:
d便便比較熱氣....其實個作用係令到d腸仔唔會因為痾e鬆哂.....因為我以前識得小朋友痾咗兩個weeks個e生又係叫佢自己痾哂d菌....但個小朋友已經張腸仔痾到鬆哂....e家好大個但食乜都唔收吸....但君君唔會....
原文章由 MOONCAKE111 於 08-1-9 09:37 發表
Morning

jey jey,

咁係未要攞埋 d 便便去比醫生化驗

touch wood, yesterday night 冇痾la,睇埋今天是否繼續好轉:-|

另外, 請問如果用米水止痾, 會唔會令 d 菌排唔到出( that's stupid question)

...

大宅

moon moon,
君君好D未呀?
做得唔開心真係一秒都唔想留低,唔好嬲呀,因為唔值得!支持妳!
原文章由 <i>MOONCAKE111</i> 於 08-1-8 04:21 PM 發表校長, CAT CAT,
我就好番啦, 希望君君快 D 好啦
因為做得唔開心, 咩細有機會詳談. 間接係比人迫害

首頁

尾頁

跳至