跳至

首頁

尾頁

別墅

2007年除夕日,我隻細狗~金金突然去世,這個打擊非常大,令我情緒極之低落,眼淚時常掉下來.....剛剛才把狗狗同bb一齊住,才一天金金就突然離開我地.....連帶湊bb的精神都提不起勁,點算好? 我同老公為了可以養狗所以買了香港仔中心,一心想著一家人團聚既日子,可惜金金等不到那天走了,金金只有7歲半....大狗~o仔好像少了一位朋友,沒精打彩,我亦好担心,佢已有13歲了,我好怕又一次打擊....所以我這個新年非常不快樂,我這世都不會忘記! anyway,祝各位新年快樂!

別墅

我第一隻貓仔病死時我都超傷心, 你養左7年有多一定更唔括得啦...不過金金而家應該在天堂好平安, 所以你都唔好太傷心啦....

別墅

傷痛可能真係要時間去磨滅,但呢個movement真係好痛,連湊bb我都無mood...我諗金金去到天堂一定會開心生活,仲有好多朋友仔同好多骨骨食! 如果有來世,我都要做佢媽媽,因為我真係好愛佢:-(
原文章由 jadeleejk 於 08-1-2 00:11 發表
我第一隻貓仔病死時我都超傷心, 你養左7年有多一定更唔括得啦...不過金金而家應該在天堂好平安, 所以你都唔好太傷心啦....

洋房

的確是很難接受,我的狗養了14年,今年因病去世,想起因眼濕濕,時間只能沖淡傷痛,但不能完全抹掉,但諗深一層,他不用再受病折磨,也許是一件好事。

希望你能努力去面對!

大宅

唔好唔開心啦, 你仲有bb同大狗嘛. 唔好比bb feel到你唔開心啦, 會影响到佢, 我隻狗今年都14歲啦, 我都知终有一日佢会老死, 我都要有定心理準備:cry:

別墅

我知始終佢地都會走先過我,不過金金真係去得好突然....我返到屋企佢已經走左.....好內疚,如果我係屋企佢會唔會唔會死呢? 我都知養狗要有心理準備,但當去到果個movement,一定會好傷心....好唔慣無左金金係身邊,以前就覺得佢煩,而家又好掛住佢...."金金,媽媽好愛你呀!"

別墅

今日終於都攪埋金金d身後事,我將佢d骨灰攞左返屋企,但個心仍然好痛,好掛住佢! 不過我都應該平復返個心情,我呢幾日都無嘜同bb玩,又無嘜抱佢.... "金金,媽媽同爸爸永遠都咁愛你架,你永遠都係我地個心入面,我知我地遲d都會再相聚,無媽媽係身邊你要自己照顧自己,知唔知道baby?"

大宅

我隻狗都13歲了,話要做好心理準備,其實都好難,尤其BB出世後都好驚佢呷醋,你金金知你咁鍚佢,佢會知的,佢永遠都在你心中的!

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

希望你心情快點平復, 金金都希望你生活得開心快樂架。

原文章由 fredacheung 於 08-1-3 19:33 發表
今日終於都攪埋金金d身後事,我將佢d骨灰攞左返屋企,但個心仍然好痛,好掛住佢! 不過我都應該平復返個心情,我呢幾日都無嘜同bb玩,又無嘜抱佢.... "金金,媽媽同爸爸永遠都咁愛你架,你永遠都係我地個心入面,我知我地遲d ...

大宅

我隻狗今年都6歲啦, 不過身體好差, 我都要有心理準備.

fredacheung, 金金可以返到自己屋企先走左. 我相信對佢黎講好開心. 金金知道你好愛佢,佢已經開心.大狗仲係到呀, 好好珍惜佢同bb相處既時間.

洋房

我隻貓貓都係十二月十日過左身,個日我仲去左做姊妹,見唔到佢最後一面......我養左佢八年,佢好乖,仲幫我生左兩次bb.第一次佢生bb時,我地又唔知佢有左,無乜同佢補身,身子差左好多,仲見佢掉了幾隻前牙......估唔到成家貓中,最早離開既係佢.......唉......

首頁

尾頁

跳至