親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Hi, jonan212,
請問Osaka Granvia 的房間會不會好細,因為我同小朋友一齊去,驚d房同床太細,我想訂Twin Room,你估張床夠唔夠一大一小(10歲)瞓呢?同埋酒店乾淨程度如何?請指教!
原文章由 jonan212 於 08-1-2 14:58 發表
啱啱去完返黎. Osaka Granvia 好方便. 喺正JR同subway上面. 去京都, 奈良, 神戶都超級easy.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

冇所謂..心齋橋有大丸 & sogo

原文章由 stephenietam 於 08-1-4 10:29 發表

咁我可以住大阪第一啦~

侯爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-4 11:41 發表
冇所謂..心齋橋有大丸 & sogo

e, 你好衰架, 你咁講又攪到我十五十六啦... :cry: cross vs 大阪第一

子爵府

住大阪第一 la !!
我唔記得阪神定阪急佰貨子供服嗰層多野好多架 !!

但我個人 like 住 cross 多 d ...
因為夜晚行出街會熱鬧好多

原文章由 stephenietam 於 08-1-4 12:01 發表

e, 你好衰架, 你咁講又攪到我十五十六啦... :cry: cross vs 大阪第一

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 08-1-4 12:16 編輯 ]

侯爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-4 12:15 發表
住大阪第一 la !!
我唔記得阪神定阪急佰貨子供服嗰層多野好多架 !!

但我個人 like 住 cross 多 d ...
因為夜晚行出街會熱鬧好多

但係又聽到你講得cross幾好, 又想住呀ma...

別墅

原文章由 ckh689 於 08-1-4 11:31 發表
Hi, jonan212,
請問Osaka Granvia 的房間會不會好細,因為我同小朋友一齊去,驚d房同床太細,我想訂Twin Room,你估張床夠唔夠一大一小(10歲)瞓呢?同埋酒店乾淨程度如何?請指教!
...

ckh689,
Twin room 張床有110cm, 你自己睇吓認為夠唔夠大. 可參考以下website.
http://www.granvia-osaka.jp/english/room/index.html

大宅

我之前上過佢地個網站,但日文網有兩種twin房,張床唔同size,所以想問吓你住嗰間房張床大唔大,如果係110,我估勉勉強強都夠啩!
原文章由 jonan212 於 08-1-4 14:09 發表

ckh689,
Twin room 張床有110cm, 你自己睇吓認為夠唔夠大. 可參考以下website.
http://www.granvia-osaka.jp/english/room/index.html

子爵府

其實 cross 係幾好架!!
有小朋友住 ok 因為好新淨..

原文章由 stephenietam 於 08-1-4 12:32 發表

但係又聽到你講得cross幾好, 又想住呀ma...

男爵府

hi各位,
我都會在新年去大阪,暫時book左南海swissotel。
玩方面,除左海遊館、universal studio外,我地仲會去有馬(hehe我鐘意浸溫泉!),跟住去埋六甲山牧場(雖然唔知凍冰冰有咩好睇!)。
我係第一次去大阪,大家交流下吖!

侯爵府

原文章由 yanlongma 於 08-1-4 15:09 發表
hi各位,
我都會在新年去大阪,暫時book左南海swissotel。
玩方面,除左海遊館、universal studio外,我地仲會去有馬(hehe我鐘意浸溫泉!),跟住去埋六甲山牧場(雖然唔知凍冰冰有咩好睇!)。
我係第一次去大阪,大家交流下吖! ...

六甲山牧場係邊架? 有咩睇架?

子爵府

其實你幾時出發呀!!

原文章由 stephenietam 於 08-1-4 15:31 發表

別墅

原文章由 stephenietam 於 08-1-4 15:31 發表

六甲山牧場喺神戶, 在市中心轉巴士去, 好快就到咋. 不過我衰在去之前冇做功課, 完來星期日唔開, 咁啱我就係上星期日去. Suppose 裏面有馬羊牛睇笟.

侯爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-4 16:03 發表
其實你幾時出發呀!!

我plan緊3月尾, 佢話20-22係旺季, 所以我應該3月23去玩~

你個時玩左幾多日呀?

男爵府

都係d羊呀,牛呀咁,都係為左d小朋友啫!
為左佢地,去邊旅行都係睇呢d動物!:mrgreen:

子爵府

因為 21/3-24/3 係復活節假期呢幾日去一定貴
所以一係早過呢幾日..一係遲過呢幾日...

我係上年復活假期去 5 days ..

原文章由 stephenietam 於 08-1-4 17:19 發表

我plan緊3月尾, 佢話20-22係旺季, 所以我應該3月23去玩~

你個時玩左幾多日呀?

禁止訪問

子爵府

我係新大阪站轉JR京都線去京都架!!
記住座特急唔係好多站停

http://www.ekikara.jp/top.htm
http://transit.yahoo.co.jp/
你可以入呢2個網 check 交通既時間

原文章由 stephenietam 於 08-1-4 17:19 發表

你個時玩左幾多日呀?

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 08-1-4 22:30 編輯 ]

侯爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-4 17:31 發表
因為 21/3-24/3 係復活節假期呢幾日去一定貴
所以一係早過呢幾日..一係遲過呢幾日...

我係上年復活假期去 5 days ..

就係去大阪? easter怕唔怕多人呀? 如果我去5日, 係咪應該每日plan去一個地方架炸? 一日universal studio, 一日奈良, 一日海遊館咁?

子爵府

所以咪叫你買旅遊天書睇!!
正常應該係 plan 每日去既地方係同一方向..
即係搭車去既地方..

例如你去海遊館..係應該 plan 晒去海遊館附近既地方,第日唔洗再去..如果你去 5 days 1 日放左係環球..其他日子地方會好趕..
如果你搭到早機去晚機返會好好多..

原文章由 stephenietam 於 08-1-5 09:06 發表

就係去大阪? easter怕唔怕多人呀? 如果我去5日, 係咪應該每日plan去一個地方架炸? 一日universal studio, 一日奈良, 一日海遊館咁?

侯爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-5 10:07 發表
所以咪叫你買旅遊天書睇!!
正常應該係 plan 每日去既地方係同一方向..
即係搭車去既地方..

例如你去海遊館..係應該 plan 晒去海遊館附近既地方,第日唔洗再去..如果你去 5 days 1 日放左係環球..其他日子地方會好趕. ...

明白~ :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至