跳至

首頁

尾頁

男爵府

話說我囡囡好怕睇見d film有人死有人吾舒服佢就會同我and爸爸講你吾好死呀!

有一晚...
我有小小頭痛,爸爸又想去開奶又吾想個囡跟主,咁我就叫個囡陪我去toilet...

媽:BB媽媽有小小吾舒服你得吾得陪我去toilet呀!
囡:得呀, hold my hand入toilet
媽:我生下
囡:有冇呀?
媽:有呀, 疴院後,我問囡你同吾同我上床先?
囡:同呀, 好快上咗床, 訓低埋
媽:訓低望見囡囡流睙, 好大迪淚...:-(
媽:做咩:-( 呀?係吾係因為媽媽吾舒服
囡:Ap頭
媽:傻囡人人都會吾舒服ga, 媽媽2+冇事啦.........
媽:我見到囡囡咁我自己都:-( 咗出黎:-( :-( :-( :-( :-(
太陽伯伯起得早, 拖主寶寶做早操.........e, 寶寶不見了, 在園裏一二一二做早操......... :-D  :-D  :-D

大宅

好幸福。。。

所以有D人話湊仔辛苦﹐BB識錫返錫佢嘅人架。

見到BB關心自己﹐咩都值得。

子爵府

eunice 真係乖真係生性:loveliness:

我個2個衰女

大宅

花花,

你個囡好感性,咁關心你,你應該開心至係.:D

大宅

原文章由 FLORINDA 於 08-1-2 10:15 發表
話說我囡囡好怕睇見d film有人死有人吾舒服佢就會同我and爸爸講你吾好死呀!

有一晚...
我有小小頭痛,爸爸又想去開奶又吾想個囡跟主,咁我就叫個囡陪我去toilet...

媽:BB媽媽有小小吾舒服你得吾得陪我去toilet呀!
囡 ...

花花你知唔知我個 friend 成日同我講 “無免費午餐架﹗”

你擺咁多時間心機去湊女﹐所以你個女係知架。

別墅

花花,

其實你個女好醒目架, 又好早熟, 同佢傾計好搞笑,完全唔似3歲女,成個大人咁, 尤其佢幫人映相個樣,好得意.

一分耕耘一分收獲, 記住比d心機施肥淋花呀.

侯爵府

好sweet呀~

大宅

我諗其實小朋友係好"心水清" 架, 邊個對佢好佢一定感受倒.
熙熙尋日都送左一份大禮比我, 我第一次聽倒佢好清楚咁叫我"媽媽", 我都感動到眼濕濕.

大宅

原文章由 iris_mui 於 08-1-2 11:55 發表
我諗其實小朋友係好"心水清" 架, 邊個對佢好佢一定感受倒.
熙熙尋日都送左一份大禮比我, 我第一次聽倒佢好清楚咁叫我"媽媽", 我都感動到眼濕濕.

嘩﹐恭喜晒﹗﹗

跟住D surprises 陸續有來。

啱啱識講野嘅BB勁好玩。

大宅

Virgin,
你講得冇錯, 而家呢個階段真係幾好玩(唔扭計既時候).

見佢戰戰兢兢咁學行, 驚險萬分既場面成日都會出現, 又鄧佢擔心, 但又覺得好好笑.
佢又成日ee 哦哦 咁學我地講野, 但佢 d 火星話我仲未係完全解讀得倒.

妹妹都好快會有好多驚喜比你, 你又可以再一次見證一個 bb 變成小朋友既奇妙旅程!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

sweet死啦...我病我仔重搞搞震架
雖然佢都係好心...問我點丫?重係唔舒服丫?重發燒丫?聽就好sweet...不過佢次次問我都係飛樸上我身上...sweet死前都比佢壓死左 教左佢好多次...人地病唔可以咁壓上人地度

不過..佢就係唔聽

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

sweet死啦...我病我仔重搞搞震架
雖然佢都係好心...問我點丫?重係唔舒服丫?重發燒丫?聽就好sweet...不過佢次次問我都係飛樸上我身上...sweet死前都比佢壓死左 教左佢好多次...人地病唔可以咁壓上人地度

不過..佢就係唔聽

大宅

原文章由 iris_mui 於 08-1-2 12:17 發表
Virgin,
你講得冇錯, 而家呢個階段真係幾好玩(唔扭計既時候).

見佢戰戰兢兢咁學行, 驚險萬分既場面成日都會出現, 又鄧佢擔心, 但又覺得好好笑.
佢又成日ee 哦哦 咁學我地講野, 但佢 d 火星話我仲未係完全解讀得 ...

Yes! Ryan 學行時跌到我心都寒埋。

你記得錄起你BB D火星話 bor.

我而家都成日睇返Ryan 哥D。超得意架。

伯爵府

花花,

囡囡好感性呀~~~

大宅

o.......超sweet 如果我女又係咁就好lor

大宅

嘩~ 好冧呢~

我女而家只係見我咳識得,做個好擔心樣,講:"媽媽唔舒服呀,媽媽咳呀..." 然後自己玩...唔會煩住我...但未識主動氹我囉...

我都好想個女快d識氹我呀~~~~~ 羨慕~
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

大宅

好時V呀....有D旋旋見到爸爸同我開戰,佢都會想喊想喊咁
唔知係唔係真係因為血濃於水既關係呢
真係好感人呀:-(

大宅

畀面勳章

其實細佬仔真係會好怕無左好親好錫既人架 妳地果個係囡既可能會更深刻

大宅

畀面勳章

原文章由 MegumiSan 於 08-1-2 14:08 發表

Yes! Ryan 學行時跌到我心都寒埋。

你記得錄起你BB D火星話 bor.

我而家都成日睇返Ryan 哥D。超得意架。

我仔岩岩識行個幾月 久唔久都會趺 重要後腦先落地 好唔開心好擔心呀 佢地個頭仔好"林bagbag"架咋

男爵府

原文章由 Cathy2002 於 08-1-2 10:32 發表
花花,

你個囡好感性,咁關心你,你應該開心至係.:D

Cathy我就係怕個囡太感性, 咁樣童年過得吾開心...
太陽伯伯起得早, 拖主寶寶做早操.........e, 寶寶不見了, 在園裏一二一二做早操......... :-D  :-D  :-D

首頁

尾頁

跳至