自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BB25 \ BB50 的服務可靠\ 穩定嗎? 客户服務 Tech Support如何呢?網上痕又貴又慢...
多謝分享!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

嘩嘩嘩!

一般使用者用 BB50 已經夠啦!唔駛用到 BB100....

一般的下載,其實 BB25 已經快過曬其他的 ISP,只是如果要時時 Send File 俾人等等,先要 BB50 或 BB100。如果用HKBN去 Send File 俾一是用 PCCW 的,BB10 (已經沒有了)都已經足夠有餘。

整體來說,不錯吧!可以考慮!

大宅

原文章由 ks20031 於 08-1-3 14:02 發表
好用,只要你大廈有線入屋就可以了,我建議最少用bb50,如得的話最好bb100,因可用路由器分開幾部電腦上網(有需要時)!

提一提,由於普通的 Router 都有上網的速度限制,好多人用左 Router 後說慢左,因為隻 Router 拖慢左,最誇是慢左成幾倍

我最初是用 Router 的,我用 BB50,速度是得翻 BB10....死未

大宅

請問而家 hkbn - bb25 / 50 幾錢個月呀

男爵府

I still use BB10. $98 per month

禁止訪問

男爵府

最近續HKBN,BB100,講價到$200/24個月約,原價$280。

禁止訪問

洋房

Careys,

Pls PM the sales contact to me. Thanks

jchenchen

侯爵府

點解咁平既? 我D咁貴
原文章由 jchenchen 於 08-1-3 21:30 發表
Careys,

Pls PM the sales contact to me. Thanks

jchenchen

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我上月尾簽左都HKBN,BB25,$208/24個月約送$600 parkn shop coupon& 7months free charge

男爵府

Thank you very much for all your feedback!

What kind of special router do I need to purchase in order to use with BB50 without slowing down the speed?

禁止訪問

男爵府

咁我如選用BB50就可用番現有的54M 路由器了。Thank you for all your help!
Sales quote 我要$238/mo., Free 4 mo, $600 百佳coupon, 平均要$173.33/mo., 需由網上痕轉台。
点都好過 E + $238/mo. 18M! 又貴又慢!

男爵府

appleyuen: 你個plan都好抵啊!:D u/l 同 d/l 好快嗎?
原文章由 appleyuen 於 08-1-3 22:01 發表
我上月尾簽左都HKBN,BB25,$208/24個月約送$600 parkn shop coupon& 7months free charge

大宅

原文章由 ks20031 於 08-1-4 00:16 發表

你要買一個108M的router才能用盡架,唔係隨便一只,因其速度不支援108M,所以拖慢左,就話人慢唔得,你用bb50加router只得10M,相信是這原因了!
我用bb100,加108Mrouter,用上4腦,每部都不屬HKBN指的P4規格(略低一些),測出來都達65-7 ...

Well! 我依家是用多部電腦,Linux 作 Router,速度得到保證...

因為 linux 沒有 WindowsXP 咁麻煩.....

係 linux,只是一部 P3,都已經去到真正的速度,相反係 XP,慢左......

微軟出品,必屬『佳』品!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 gab 於 08-1-4 08:37 發表
appleyuen: 你個plan都好抵啊!:D u/l 同 d/l 好快嗎?
我用router就 冇乜分別,但用desktop就真係快好多
暫時未試過 u/l 同 d/l 因為裝左幾日咋:lol:
我個plan free 7mths only for last mth 今個月唔知仲有冇free7 mths 咁多:mrgreen:

禁止訪問

回覆 #4 gab 的文章

首頁

尾頁

跳至