親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

聖誕假,我們一家三口剛去完成都九寨溝,景色非常優美,成都是大城市,特別是熊貓基地,可以看到大熊貓baby,九寨溝的风景空氣持別清新美丽,真是一年四季都有不同的美,鵝眉山唔好以為冇咩特別,不過今次行程最值得去的地方,除了可讓人們去金頂拜佛外,那兒正下雪,好似去咗日本,起初我也以為沒有特別,不過旅行過程己經令大家有很多意外的驚喜。

[ 本文章最後由 constance-bobo 於 08-1-10 08:03 編輯 ]

琥珀宮

畀面勳章

請問你是跟團的嗎

原文章由 constance-bobo 於 08-1-2 18:05 發表
聖誕假,我們一家三口剛去完成都九寨溝,景色非常優美,成都是大城市,特別是熊貓基地,可以看到大熊貓baby,九寨溝的风景空氣持別清新美丽,真是一年四季都有不同的美,鵝眉山唔好以為冇咩特別,不過今次行程最值得去的地方,除了可讓 ...

別墅

原文章由 littlesister 於 08-1-2 18:27 發表
請問你是跟團的嗎

是跟康X旅行社。

珊瑚宮

我1x年前去過, 那時九寨溝未興"遊人"收錢. 我like "黃龍""道人"多些 .我那時去還可以可以同熊貓非常親近" 親手捉住熊瞄耳仔影相" 因有管理員比平果食, 引開佢的視線"貼身 比我地影相"

別墅

原文章由 12312 於 08-1-2 22:41 發表
我1x年前去過, 那時九寨溝未興"遊人"收錢. 我like "黃龍""道人"多些 .我那時去還可以可以同熊貓非常親近" 親手捉住熊瞄耳仔影相" 因有管理員比平果食, 引開佢的視線"貼身 比我地影相" ...

那時你要坐很長的車程去九寨溝嗎?
現在也可於熊貓基地與熊貓一起拍照,不過要$$$

琥珀宮

畀面勳章

Oh thanks. 請問你有冇帶小朋友去, 食住方面適應嗎 我想想地出年11月初同亞女去:loveliness:

原文章由 constance-bobo 於 08-1-2 18:29 發表

是跟康X旅行社。

別墅

原文章由 littlesister 於 08-1-2 23:44 發表
Oh thanks. 請問你有冇帶小朋友去, 食住方面適應嗎 我想想地出年11月初同亞女去:loveliness:

我和丈夫,還有我個宝貝女啱啱12歲,住方面都很好,全程酒店都是五星的,而食的都有辣,不過如果跟团的話,就不用擔心,通常都会就番口味,我們覺得幾好食。你女兒幾多歲呀?其實最靚是秋天去,色彩最豔麗,不過就最多人和最貴。如果想睇初生熊貓(冇毛果種)就要每年的8-10左右,因為當地導遊話熊貓媽媽只會在這幾個月生BB,我去的時候,熊貓BB己經四個月大,但是都可愛極了。如果想玩雪,聖誕節和新年很不錯,天氣比較凍,要多穿衣服。

禁止訪問

醒目開學勳章

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

可唔可以post d 相來分享..thx

原文章由 constance-bobo 於 08-1-2 18:05 發表
聖誕假,我們一家三口剛去完成都九寨溝,景色非常優美,成都是大城市,特別是熊貓基地,可以看到大熊貓baby,九寨溝的风景空氣持別清新美丽,真是一年四季都有不同的美,鵝眉山唔好以為冇咩特別,不過今次行程最值得去的地方,除了可讓 ...

別墅

原文章由 1928mickey 於 08-1-3 17:10 發表
可唔可以post d 相來分享..thx

我整唔到d相上來,你識唔識整呀?

[ 本文章最後由 constance-bobo 於 08-1-3 20:56 編輯 ]

別墅

原文章由 ayaya86 於 08-1-3 16:48 發表
我想問你係幾錢去幾多日啊 我都想出年10月我生日去 不過我bb得6個月大 係咪太早呢

我去咗6日,26/12出發,跟康X旅行社团費$4000有找,bb太細去旅行要帶好多嘢喎!又要抱住,我個女好似咁細個時,我地去星加坡、韓國、日本,方便d。九寨溝,鵝眉山......雖然好靚,但都有d路行,上上落落咁啦,你不防考慮吓。

珊瑚宮

我果時要由"成都"坐差吾多8hrs車到"松潘" , 第二日再坐車去"黃龍" , 再第二日去"九寨溝" . (我果時是在"成都動物園捉熊貓影相")

別墅

原文章由 12312 於 08-1-3 21:50 發表
我果時要由"成都"坐差吾多8hrs車到"松潘" , 第二日再坐車去"黃龍" , 再第二日去"九寨溝" . (我果時是在"成都動物園捉熊貓影相")

不過現在方便了很多,只需於成都轉機就可以,45分鐘的機程,而且山頂又別有一番风光!

琥珀宮

畀面勳章

constance-bobo

講到我都好想去! 不過我只可以4月/ 11月去, 因為亞女有一星期假放 你有冇UPLOAD 去相簿 SET 條 LINK 係到得架啦

原文章由 constance-bobo 於 08-1-4 00:20 發表

不過現在方便了很多,只需於成都轉機就可以,45分鐘的機程,而且山頂又別有一番风光!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

thx.... 用部細機仔,影得唔錯wow

原文章由 constance-bobo 於 08-1-4 01:12 發表
試吓睇
www.flickr.com/photos/constance-bobo

別墅

原文章由 constance-bobo 於 08-1-4 01:12 發表
試吓睇
www.flickr.com/photos/constance-bobo

真係好靚呀!

別墅

如果冬天去,記得用暖包暖住架相機,否則相機有可能開唔到,連電也會用得特別快呢!我去嘅時候,大家團友都好醒帶咗兩部相機,以防萬一。

首頁

尾頁

跳至