夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:超底線!!!

講笑?一d都唔好笑囉!調返轉佢講笑,話你老母比人姦生左你出黎,又得唔得?

樓主,咁既男人唔洗恨,報警驗傷,告埋佢恐嚇話姦你阿媽啦!

子爵府

樓主老公,請你不要再影衰男人,就算是你老婆不對,但你作為一個男人,X外母你到講得出口,無言。不要用學識低做藉口,我識大巴做地盤的都是愛自己的家人。就算在外點講都好,但對自己家人就一定不會講粗口,每個男人都希望自己的仔女向好發展,除非你認為自己仔女面對其他人粗口爛舌是好的,絕不出手,是老公的NO.1原則,你可以選離婚但一定不可出手。是不公平,因為你是男人除非你去變性做女人。

Lorican  講得好  發表於 14-8-20 15:56

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

姦外母LEE 句說話係我最不能接受既一句!
LEE 句說話係極大侮辱!

子爵府

我厚多士…

聽到你咁講。我突然覺得我自己幸福爆燈!我奶奶真系好好,好似自己阿媽咁,又沒脾氣。你都快生了,開心點,有意見直接提出。每個人都有缺點,互相體諒,好好溝通!

子爵府

回覆 SABRIN916 的帖子

唔係呀。我拍拖加結婚,前後6年,老公都好好,而且越來越好,反而拍拖時有d脾氣。佢好勤力又打工又做生意賺錢,一放假,就一早帶個囡出街玩,等我訓覺。放假佢買菜煮飯洗碗倒垃圾湊女全包,咩都唔比我做。仲成日買好多我鐘意食嘅嘢。唔開心肯哄我,錢方面,對我大方,但佢自己好少買嘢比自己。。。。太多了!所以,我覺得,亦相信,世界上仲有好多好男人,好老公。希望自己,大家都可以繼續幸福。加油

當你失意時,請記起他的好。 但那件狗牙不出象牙,如果真係咁過份 抵毀別人,做出低等行為時。就請你忘記他的好啦。

侯爵府

姦外母都講得出口,冇人格,無恥。咁样對住楼主講,就係最大的侮辱。

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 月餅勳章 育兒性格勳章

樓主,我意見好多jm都講哂,我唔重複啦.

不過,如果你一定要離婚,請一定一定要帶埋你個女走,唔係講笑,我驚有日佢發脾氣嗰陣會話姦你個女嚟激死你!
風雨同路

公爵府

引用:睇番樓主啲舊帖,讚到個老公同奶奶好到冇人

原帖由 bowling2004 於 14-08-20 發表
睇番樓主啲舊帖,讚到個老公同奶奶好到冇人有咁㗎喎! 點解同而家講既差咁遠?

...
我都想問,我8卦走去睇佢啲回帖,明明話老公奶奶超好,又話當奶奶係自己阿媽,只不過係四月嘅事,依家八月,幾個月咁大轉變?!

mike89  6月27日  發表於 14-8-20 16:24
rosieee  所以我相信大家都係講   發表於 14-8-20 15:37

公爵府

2024年龍年勳章

So2013 發表於 14-8-16 17:38
同老公結婚幾年,一直以為自己算幸福。佢大我8年。但最近為小事鬧交,佢居然出手打我。枉我一直以來咁愛佢 ...
一出手, 冇回頭!!!

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

其實好多男人成日將x你老母掛在口邊,對住老婆講x你老母同講姦外母有乜分別?我想表達既係,其實呢句說話是很多人講的,當然我自己都好唔鍾意呢句說話和唔認同樓主c6咁講。

另外,我見咁多人講話將家事搬上黎講好醜,其實呢度好多post都係講自己家事架啦,爭在只係其中一方講另一方無出現啫嘛。點解只有一方講就ok,兩方都講就叫醜?我唔明白。咁以後大家都唔使講自己衰野,淨係講好野就得了。

男爵府

育兒性格勳章

男人出過手,女人一世都會記得,仲會有陰影。

Lorican  agree  發表於 14-8-23 03:23

複式洋房

Find another guy ba la

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:其實好多男人成日將x你老母掛在口邊,對住

原帖由 catcatcati 於 14-08-20 發表
其實好多男人成日將x你老母掛在口邊,對住老婆講x你老母同講姦外母有乜分別?我想表達既係,其實呢句說話是 ...
其實我都聽過我姑姐話佢最嬲姑丈講依句粗口,係姑丈好嬲時爆依句,當然我估唔係口果句心就想實行啦,應該係順口,不過講真,依句出到口,份人係幾魯莽。
某程度上,我見樓主同佢另一半靜下來無回覆,我心中鄧佢哋開心一點,無論結果係點,起碼佢哋應該係冷靜下來,亦即係男事主無因為這裡jm出口話佢插佢而再爆發或一時之氣亂講野。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

alphabetagamma 發表於 14-8-27 12:40
其實我都聽過我姑姐話佢最嬲姑丈講依句粗口,係姑丈好嬲時爆依句,當然我估唔係口果句心就想實行啦,應該係 ...
我阿爸將呢句粗口當係順口溜咁講,我阿媽就好憎佢咁講,直情想同我阿爸講 "咁你落去搵佢啦" (因我阿婆已賣咸鴨蛋)。
我都希望樓主同佢另一半可以冷靜落黎解決問題,同埋修補到關係。

子爵府

雖然係有好多人將“x你老x”當助語詞鬧人,但係個“x”同個姦係唔同!

姦字我唔相信係講慣,呢個應該係意識問題!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

biloveu 發表於 14-8-27 13:30
雖然係有好多人將“x你老x”當助語詞鬧人,但係個“x”同個姦係唔同!

姦字我唔相信係講慣,呢個應該係意 ...
樓主C6話係「講笑」,唔係鬧人,衝動時講嘅助語詞,
所以佢係有心咁講,恐怖!

首頁

尾頁

跳至