跳至

首頁

尾頁

大宅

有事向各位靚媽請教 , isaac這星期不肯食粥/飯, 你們的BB有沒有這情況, 但奶, 麵包, 餅乾, 生果.......都肯食, 點算好:cry:

男爵府

原文章由 SweetBaby2006 於 08-1-4 13:59 發表
有事向各位靚媽請教 , isaac這星期不肯食粥/飯, 你們的BB有沒有這情況, 但奶, 麵包, 餅乾, 生果.......都肯食, 點算好:cry:

沒大問題,我個仔都係咁,佢出牙牙痕,食麵包, 餅乾, 生果佢滿足d,過一段時間又肯食返.

大宅

Thanks!

原文章由 minamina 於 08-1-6 00:04 發表

沒大問題,我個仔都係咁,佢出牙牙痕,食麵包, 餅乾, 生果佢滿足d,過一段時間又肯食返.

男爵府

煮通粉,wu冬.....
oat meal,意粉.......梗有一樣肯食....

別墅

Parco同佢一模一樣, 脆野就一定肯食, 奶, 飽, 芝士, 生果, 朱古力, pizza 乜都肯

飯/粥就唔想食, 有時食腸仔通粉都肯, 不過只係食10粒8粒就收工, 一係就食左即吐...激死我, 已經瘦架啦..都唔知點.

我中間已經食一餐保兒加螢素. 食左兩罐都冇肥過.

唔知點攪

原文章由 SweetBaby2006 於 08-1-4 13:59 發表

子爵府

原文章由 mamadik 於 08-1-7 18:32 發表
Parco同佢一模一樣, 脆野就一定肯食, 奶, 飽, 芝士, 生果, 朱古力, pizza 乜都肯

飯/粥就唔想食, 有時食腸仔通粉都肯, 不過只係食10粒8粒就收工, 一係就食左即吐...激死我, 已經瘦架啦..都唔知點.

我中間已經食一 ...

我仔呢排又係唔多食飯wor~其他食物又okay, 食飯就食得勁慢...餵到d飯都凍晒先食得晒, 至於保兒加營素, 我之前又係一日比一餐都冇肥過.....明天去打歲半針la, 我怕佢體重唔達標

大宅

原文章由 奀奀豬0702 於 08-1-7 20:40 發表

我仔呢排又係唔多食飯wor~其他食物又okay, 食飯就食得勁慢...餵到d飯都凍晒先食得晒, 至於保兒加營素, 我之前又係一日比一餐都冇肥過.....明天去打歲半針la, 我怕佢體重唔達標 ...

我呢件都係, 一食正餐就嚟玩嘢, 一開頭以為出牙唔想吃,
但你比什食佢又咩都同你吃...攪到我都唔想整:-( :-( :-(
佢成日個樣都係: "嘩, 咁難食GE, 咩嚟架...你唔好迫我吃啦"
好HURT:tongue: :tongue: :tongue:

大宅

Jerry由細細個到宜家都係咁,無論係食奶又好,食糊仔又好,粥又好,到宜家食飯都係咁,可以食兩個鐘都只係食到10啖左右,又或者食三啖,而其中兩啖係"NUR"出黎,第三啖係噴出黎,即係一啖都無食過,而我就俾佢激到噴血。

但我已經睇開左,總之每一餐都定時俾佢食,肯食既話就食到佢自己搖頭話唔要,如果一個鐘頭都唔食,就放棄,晏小小再俾其他食物佢。

有時屋企會買定D蛋糕、麵包、小食,唔肯食飯就求其搵D野塞飽佢。:tongue:

大宅

係呀, 比什食佢又咩都同你吃清, 食粥/飯足足1個鍾先食細半飯碗, 食粉就食10粒8粒:-( :-( :-(

原文章由 BoscoChow 於 08-1-7 23:11 發表
我呢件都係, 一食正餐就嚟玩嘢, 一開頭以為出牙唔想吃,
但你比什食佢又咩都同你吃...攪到我都唔想整:-( :-( :-(
佢成日個樣都係: "嘩, 咁難食GE, 咩嚟架...你唔好迫我吃啦"
好HURT:tongue: :tongue: :tongue: ...

子爵府

你地個b都好d丫, 只係唔多肯食正餐所以瘦dd, 但我隻b一向都食倒大半碗飯(係大人碗wor), 每次餵半個鍾左右啦,呢2個星期仲要食成個鐘 ..... 但佢食極都唔肥

子爵府

但我反而好驚我個女食得太多,咩都食,每次帶佢去大食會,食bUFFET,每個朋友都驚訝一個1歲多啲既小朋友可以食到咁多野.

屋企既乾糧好似麵包,餅乾,佢都要食哂先停,每次都飲埋家姐飲剩啲奶,食埋家姐食剩的飯,唔比佢就喊.我都怕佢食"制",但佢又好扭計

佢啲食量仲多過我.好恐怖:-(
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

首頁

尾頁

跳至