跳至

首頁
12345...16

尾頁

洋房

:-P 預產期係6月11日, 今個星期開始feel到個肚有dd"旭一旭", d人話胎動係好似有條羽毛掃一下, 唔知我feel到嗰d 算唔算? 有冇準媽媽開始/已經有feel 呢?:-P

禁止發言

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 #1 祖兒豬 的文章

咦...記唔記得我.我係6月3日預產期.
但我未feel倒喎!你第幾胎??
爆愛車縫作

大宅

我預產期係6/22, 但一d都feel唔到佢有郁:-|

別墅

原文章由 mimi2007 於 08-1-4 17:38 發表
:-P 預產期係6月11日, 今個星期開始feel到個肚有dd"旭一旭", d人話胎動係好似有條羽毛掃一下, 唔知我feel到嗰d 算唔算? 有冇準媽媽開始/已經有feel 呢?:-P

我預產期係6月16日.最近這2日都好似覺得胎動.但又唔知係咪.好似個肚有d郁但係擺隻手係肚上.外面又唔覺喎.但係個肚籮籮攣好似呀b輕輕咁郁吓郁吓.
:-) :-( :-D ;-) :-o :-D :-( :-D ;-) :-o 8-) :-? :-P :-x :hammer: :weapon: :adore: :weapon: :adore: :verycold: :party: :lalala: :wave: :ranting: :weapon: :-D :-) :-? 8-) :pint: :hammer: :angryfire: :idea: ?-( :cheeze: :sm: :sick: :lalala: :mrgreen: :-| :wave: :yawn: :wth: :yawn: :chair: :fighting1: :ranting: :tongue: :weapon: :adore: :giveup: :sleep: :party:

大宅

咁快有胎動既 ? 第1胎通常會係20週以上先會feel 到, 我都好期待胎動既感覺, 因為係一定知係胎動, 好明顯的.

真的好期待呀:loveliness:

大宅

胎動最感動個一吓係...27wks度
佢大大地...你用手摸佢
佢好似會用手摸返你
仲會見到肚皮突起左d野咁
跟住佢郁,好似同佢玩咁

好感動嫁
今胎第2胎
就黎16wks,都仲未feel到胎動

你地第一胎咁快既??

大宅

我預產期6月3日,第一胎,而家晚晚訓前都feel到佢彈2-3下,昨晚我都唔知自己係攪肚定係bb係度旭,攪到我成晚都訓唔著!

複式洋房

我預產期 6月5, 但仲未感覺到呀

大宅

我都唔知自己有無feel到,定抑或feel到都唔知~
究竟係咩感覺既呢?我就17w,只係夜晚靜靜地時
用力按一按肚臍左右,好似feel到小b心跳囉
(直情跳到我隻手係郁架!)不過唔知係我心跳定
佢心跳...我老公話段古我個心唔會去左個肚臍
左右卦...so我地估係小b既心跳^^
你地有無試過咁呀?

大宅

我都係6月 5日, 但都仲未feel到呀
真想快d feel 到:loveliness:

別墅

我預產期6月11日,現在已感覺到小小胎動,不過真係好小囉,好似有撩下撩下咁

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

我都好想可以快D感覺到呀!:mrgreen:

禁止發言

洋房

其實我都係第一胎, 有freind話在wk15就feel到, 我話咁快, 佢話醫生講如果體形較瘦, 就會易feel倒, 因為個freind之前嘔得多, 且一向都好瘦, 所以咁早feel到有胎動.
我懷孕初期都係食唔倒嘢, 又有時嘔,所以仲瘦過以前, 好彩去照us, 醫生話阿B的長度都標準, 咁我就諗自己都算瘦, 可能會早dfeel到啩, 同jc118一樣, 我都係多數瞓之前feel到佢彈2-3下, 大概在肚臍下兩寸倒啦!
好想快dfeel 到colourlu嗰種好感動的胎動, 可以同佢玩.

洋房

原文章由 忌廉妹 於 08-1-5 10:20 發表
我都唔知自己有無feel到,定抑或feel到都唔知~
究竟係咩感覺既呢?我就17w,只係夜晚靜靜地時
用力按一按肚臍左右,好似feel到小b心跳囉
(直情跳到我隻手係郁架!)不過唔知係我心跳定
佢心跳...我老公話段古我個心唔會去 ...

我都聽睇過d書話可以在肚臍附近聽到bb心跳, 仲教我用厠紙筒聽下會易d添, 不過我老公so far仲未成功, 唔知係咪我老公隻耳唔夠靈敏, 有興趣既姊妹們可以試下得唔得.:)

別墅

我預產期6月20日,都感覺到小小胎動,有時會震一震,撩下撩下咁.

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 #4 祖兒豬 的文章

係呀!12月尾結完婚.宜家多返d上嚟.如果話撩撩吓的感覺我都好似feel倒吓.我都試吓你講嗰招睇吓我worK唔WORK先
爆愛車縫作

大宅

好媽媽勳章

之前剛16週時,有幾次感覺到肚中下位置好似突然彈左下... but果時唔係好醒....所以唔係感覺好清楚...我到以家18weeks都唔係好肯定bb郁係點

首頁
12345...16

尾頁

跳至