親子旅遊

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

我地一家4口,9月22日出發5日4夜行程,第一次去韓國旅行。我地帶兩個小朋友,3歲半,歲半,去玩,有無旅程介紹呢?

我地會住Ap seol guesthouse。
想請問大家,
9月韓國天氣係點架?
香港唱定錢還是去到韓國唱呢?
同埋我地想食地道韓國野食呀!
Jm比你地去韓國經驗同我們分享吧。
thanks

lmw325  帶現金去兌換個價係最   發表於 14-9-2 01:08

健健康康,快高長大啊~

珍珠宮

回覆:9月韓國之旅,jm們比d意見啦!

黎緊我10月會去 諗住 第一日去首爾塔 第二日去兒童大公園 梨大 汝矣島 第三日去駱山公園 景福宮 第四日明洞共四日 主要週圍行下 帶住小朋友無得shopping 最多去下樂天超巿 或者等小朋友午睡時買衫

lmw325  首爾塔要夜晚去先靚,   發表於 14-9-2 01:10

男爵府

回覆:siuting111 的帖子

九月天氣已開始轉涼,日間大約22-25度,晚上會涼一點大約17-20要帶定外套呀。

大宅

我個仔4歲,我地去咗兒童大公園,Pororo Park playroom, 小王子同去lotte shopping

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我岩岩返,我地一行5人有2個5歲小朋友,因為我地住正明洞,所以日日都有得shop 。 我地帶左小朋友去 water park, everland, pororo land, 東大門玩具街

男爵府

引用:黎緊我10月會去 諗住 第一日去首爾塔 第二

原帖由 namnamnamlolo 於 14-08-17 發表
黎緊我10月會去 諗住 第一日去首爾塔 第二日去兒童大公園 梨大 汝矣島 第三日去駱山公園 景福宮 第四日明 ...
你地同我一樣都係帶小朋友wor..我地都諗住會shopping,可能會最後兩日,或者行下超市,本人好想買化妝品skincare個d..唔知係唔係比香港平d呢

健健康康,快高長大啊~

男爵府

引用:九月天氣已開始轉涼,日間大約22-25度,晚

原帖由 LOBO1128 於 14-08-17 發表
九月天氣已開始轉涼,日間大約22-25度,晚上會涼一點大約17-20要帶定外套呀。

...
嘩,原來韓國9月咁快秋涼架,不過涼快天氣都幾好,到時真係要拎定外套,因為兩個小朋友出遠門要小心d好,thanks jm

健健康康,快高長大啊~

男爵府

引用:我個仔4歲,我地去咗兒童大公園,Pororo Pa

原帖由 bor_bor 於 14-08-17 發表
我個仔4歲,我地去咗兒童大公園,Pororo Park playroom, 小王子同去lotte shopping

...
兒童公園要入場費嗎?
咁你地逗留左幾耐呀?多唔多野玩同參觀呀?
入面有無野食架?
我地帶住兩個仔頭兩日諗住帶佢地玩下影下相囉。

健健康康,快高長大啊~

男爵府

引用:我岩岩返,我地一行5人有2個5歲小朋友,因

原帖由 我係好媽媽 於 14-08-17 發表
我岩岩返,我地一行5人有2個5歲小朋友,因為我地住正明洞,所以日日都有得shop 。 我地帶左小朋友去 water ...
正wor...有東大門玩具街。
咁周圍野食岩唔岩小朋友,同貴唔貴呀?
我地想食下當地個d泡湯飯呢

健健康康,快高長大啊~

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 namnamnamlolo 於 14-08-17

原帖由 siuting111 於 14-08-17 發表
你地同我一樣都係帶小朋友wor..我地都諗住會shopping,可能會最後兩日,或者行下超市,本人好想買化妝品ski ...
我諗住行樂天超巿 因係酒店隔離 可以晚晚行 買衫可能每日用少少時間買 因為小朋友2歲無耐性 兒童大公國免費架 因為怕去到愛寶樂園 又玩唔到d遊戲 最終哂錢

男爵府

你地唱左大約幾多港紙去食同玩呀?
係韓國唱,還是香港唱呀?

健健康康,快高長大啊~

男爵府

引用:Quote:原帖由 siuting111 於 14-08-17 發表

原帖由 namnamnamlolo 於 14-08-17 發表
我諗住行樂天超巿 因係酒店隔離 可以晚晚行 買衫可能每日用少少時間買 因為小朋友2歲無耐性 兒童大公國免 ...
係啦!小朋友太細個玩唔哂同玩全日,我地大人都玩謝了。

健健康康,快高長大啊~

大宅

引用:Quote:原帖由+bor_bor+於+14-08-17+發表我

兒童公園要入場費嗎?
咁你地逗留左幾耐呀?多唔多野玩同參觀呀?
入面有無野食架?
兒童大公園免費,入面無野食買,但門口有啲車仔檔,我之前係supermarket買定啲水果洗定做Tea, 我地玩咗三四個鐘度,個度playground好好玩,包保小朋友楽而忘返

男爵府

引用:Quote:原帖由 siuting111 於 14-08-17 發表

原帖由 bor_bor 於 14-08-17 發表
兒童大公園免費,入面無野食買,但門口有啲車仔檔,我之前係supermarket買定啲水果洗定做Tea, 我地玩咗三四 ...
太好啦!thanks

健健康康,快高長大啊~

男爵府

引用:你地唱左大約幾多港紙去食同玩呀?係韓國唱

你地唱左大約幾多港紙去食同玩呀?
係韓國唱,還是香港唱呀?
去到韓國先換錢,明洞個rate會好D,其實吾駛一次過換曬,因為韓國週街都系找換店,好方便的

男爵府

原帖由 LOBO1128 於 14-08-18 發表
去到韓國先換錢,明洞個rate會好D,其實吾駛一次過換曬,因為韓國週街都系找換店,好方便的

...
Thanks jm..

健健康康,快高長大啊~

別墅

我地又係1家4口,1個2歲10個,1個1歲,9月14號機7日6晚,住東大門,仲未諗行程

男爵府

引用:我地又係1家4口,1個2歲10個,1個1歲,9月1

原帖由 michaelyaki 於 14-08-18 發表
我地又係1家4口,1個2歲10個,1個1歲,9月14號機7日6晚,住東大門,仲未諗行程

...
你地早我地一星期,我地計劃9月22日,5日4夜
,我都想玩7日呀,但湊住兩個化骨龍,5日4夜希望唔太辛苦啦,老公plan行程都唔會太辛苦囉。不過,我未出發先興奮,因為我勁like韓國,好想去一次體驗下

健健康康,快高長大啊~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 我係好媽媽 於 14-08-17 發表

正wor...有東大門玩具街。
咁周圍野食岩唔岩小朋友,同貴唔貴呀?
我地想食下當地個d泡湯飯呢
條玩具街唔係好長,不過都夠小朋友買玩具架啦。野食方面我地2個小朋友都ok,叫碗白飯比佢,比d肉佢都ok。可以叫唔spicy既鍋(但spicy會多選擇d)

別墅

去7日會hea住玩,就舒服啲。另外請問東大門玩具街係邊到?我地住東大門既酒店

首頁
12345...10

尾頁

跳至