想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我試左4年都唔得呀 :tongue: 睇中/西醫都唔work, IUI 都做左三次, 而家考慮緊做唔做IVF好, 不過之前因為做IUI壓力太大, 攪到自己患上抑鬱病, 仲要唔係輕微果種喎, 真係唔敢想像如果做IVF會點樣:-( :-(

有無姊妹分享下你地點面對? 呢 D 日子係點過? :cry: :cry:

大宅

我都試超過5年呀,最後第8年做ivf成功咗,唔好灰心,加油呀~~:loveliness:
5歲~~

複式洋房

第8年
咁你做左幾多次IVF呀

大宅

我係等到5年幾先睇不育科,再2年後先做第一次ivf,好在第一次已成功,而家有個27個月女女,今個月會去放埋最後一粒,希望可以成功啦~~
原文章由 mgoii 於 08-1-4 22:22 發表
第8年
咁你做左幾多次IVF呀

5歲~~

別墅

我都三年了, 不過唔知係咪等到麻目哂的關係, 已經好似唔識唔開心~

上年試過一次IUI, 衰左lu~ 之後為左想平d, 所以排左政府醫院睇不育, 黎緊5月返醫院做我人生第二次IUI~

子女緣份整定嘅, 強求不了

複式洋房

kat923

咁妳係邊度做ivf 第1次and 第2次要錢做1次呀....

原文章由 kat923 於 08-1-5 10:18 發表
我係等到5年幾先睇不育科,再2年後先做第一次ivf,好在第一次已成功,而家有個27個月女女,今個月會去放埋最後一粒,希望可以成功啦~~

男爵府

今日係我結左婚5年1個月, 即是話已經試左5年多少少, 但係未成功.....年紀又越來越大, 不過今日就第一次做左姑媽, 我弟婦生左個BB.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

做完姑媽, 好快就黎做人亞媽架啦:loveliness: :lol :lol :lol

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

ALL,

我都試左四年, 做過三次IUI!!!

其實我地真係要放鬆一點的, 我知講好易, 做好難! 但真係無法!!! 不要太強求啦! 對自己都會好一點! 盡了力, 便無後悔了!

我都未試過bingo, 亦會因為做TREATMENT而心情起伏, 這是正常的!

原文章由 miffymiffy 於 08-1-5 20:27 發表
做完姑媽, 好快就黎做人亞媽架啦:loveliness: :lol :lol :lol

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

Hello ootolai,

在這個topic又見到你打聲招呼先 我都想做到唔强求,但其實個心又真係好想要BB喎,可能就係放唔低所以咁難中。BK D姊妹成日話打算放棄就唔知點解會突然中咗。?-(

原文章由 ootolai 於 08-1-5 23:30 發表
ALL,

我都試左四年, 做過三次IUI!!!

其實我地真係要放鬆一點的, 我知講好易, 做好難! 但真係無法!!! 不要太強求啦! 對自己都會好一點! 盡了力, 便無後悔了!

我都未試過bingo, 亦會因為做TREATMENT而心 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

happyday2008,

Hi! 比你見到我添!

原文章由 HappyDay2008 於 08-1-5 23:49 發表
Hello ootolai,

在這個topic又見到你打聲招呼先 我都想做到唔强求,但其實個心又真係好想要BB喎,可能就係放唔低所以咁難中。BK D姊妹成日話打算放棄就唔知點解會突然中咗。?-(

...

別墅

我都試咗將近四年, 做咗三次iui, 今日啱啱知道第三次都失敗了:-( 好唔開心 :-( 好想喊, 但喊唔出...其實之前幾個月心情己經放輕鬆咗, 但因為最近知道一個朋友又有了第二胎, 所以情緒又變得好低落, 一方面唔想見到佢, 另一方面又覺的自己好衰... ...:cry: 依家排緊政府 ivf, 但要到10月先有得做, 到時己經係高齡了, 個心真係好急!!!

ootolai,
你又記唔記得我呀?

原文章由 ootolai 於 08-1-6 00:20 發表
happyday2008,

Hi! 比你見到我添!
喜樂的心, 乃是良藥 :-P

大宅

Hi Sarahlin,

Sorry to see you here and hear your bad news.... I can understand your feelings....

Same as you, have been trying for 4 years, it was heartbreaking, when I failed the ivf in Dec....

原文章由 sarahlin 於 08-1-6 12:42 發表
我都試咗將近四年, 做咗三次iui, 今日啱啱知道第三次都失敗了:-( 好唔開心 :-( 好想喊, 但喊唔出...其實之前幾個月心情己經放輕鬆咗, 但因為最近知道一個朋友又有了第二胎, 所以情緒又變得好低落, 一方面唔想見到 ...

大宅

係威爾斯做,第2次未知幾$呀,下星期返去見完先知~~
各位姊妹~~唔好灰心呀,我都等咗好耐先有第1個,希望在明天,加油呀~~~
原文章由 wmh 於 08-1-5 13:30 發表
kat923

咁妳係邊度做ivf 第1次and 第2次要錢做1次呀....

[ 本文章最後由 kat923 於 08-1-6 14:12 編輯 ]
5歲~~

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

sarahlin,

我記得你呀!! 我同你一樣, 上個月知道第三次IUI失敗後, 真係覺得想放棄! 點知....我突然記得自己係政府排左IVF, 應該差不多到我了! 我未膽粗粗打去問囉, 個姑娘好好, 仲記得我, 幫我即時安排見醫生, 我會係16/1番去KWH簽紙囉! 不過, 都要等到EASTER後先會開始IVF!

我今個月會係董醫生到做多次IUI........ 雖然成日同自己講放鬆一點, 但...你明啦! 其實, 好難啊!

原文章由 sarahlin 於 08-1-6 12:42 發表
我都試咗將近四年, 做咗三次iui, 今日啱啱知道第三次都失敗了:-( 好唔開心 :-( 好想喊, 但喊唔出...其實之前幾個月心情己經放輕鬆咗, 但因為最近知道一個朋友又有了第二胎, 所以情緒又變得好低落, 一方面唔想見到 ...

別墅

ootolai,

好開心你仲記得我! 好似先番老朋友咁. 我對iui 己經無哂信心喇, 因為我睇政府, 佢話以我老公個 report, 成功機會好微. 我諗住問下董e生意見, 可能會搵佢做一次 ivf 先.

16/1 番去簽紙, 係咪即係到時先俾到個期你呀?

p.s. 你好似換咗張貓貓相喎! 好cute呀!

原文章由 ootolai 於 08-1-6 14:34 發表
sarahlin,

我記得你呀!! 我同你一樣, 上個月知道第三次IUI失敗後, 真係覺得想放棄! 點知....我突然記得自己係政府排左IVF, 應該差不多到我了! 我未膽粗粗打去問囉, 個姑娘好好, 仲記得我, 幫我即時安排見醫生, 我會 ...
喜樂的心, 乃是良藥 :-P

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

sarahlin,

點會唔記得 ? 我都好開心你都記得我的!!!

我淨係番去簽紙咋, 佢上次打比我同我講就話農曆假或者EASTER後, 我後來同C6商量過, 今個月照做IUI, 所以我都會選EASTER後的!!! 因為, 跟住二, 三月有長假期, 你知啦, 做TREATMENT又要視乎自己的M時間喎, 所以過晒D假期先囉!

到時再講你知情況!

係呀, 呢隻肥貓好攪野, 佢影相仲好上鏡添!!

原文章由 sarahlin 於 08-1-6 16:29 發表
ootolai,

好開心你仲記得我! 好似先番老朋友咁. 我對iui 己經無哂信心喇, 因為我睇政府, 佢話以我老公個 report, 成功機會好微. 我諗住問下董e生意見, 可能會搵佢做一次 ivf 先.

16/1 番去簽紙, 係咪即係到時先俾 ...

[ 本文章最後由 ootolai 於 08-1-6 17:23 編輯 ]

複式洋房

我都試開頭個3次iui and 1次ivf 失敗後都當無事, 仲去玩, 想住仲有大把機會架

但試到而家老la....無時間la....

當第2次ivf成功咗8個weeks後無咗....就忍唔住哭及有壓力la...:-(

今日又知道又1次ivf失敗時...都忍唔住la...係由無所謂變咗很有所謂..:-(

仲要等候知否成功既時間, 係幾難過...想住有信心...都係無用架...:-( :-( :-(

男爵府

All,

我又join!!!

我結左婚6年, try左5年!!! 07年11月做左第一之ivf, 不過係失敗!!

08年3月會做第二次, 希望ok啦!!!

男爵府

Hi all,

我都結婚5年,try 咗超過3年,IUI / 中藥都唔得。慘啦,就嚟過年,又要被人問「快D生啦」,我開始感到別人的問候/ 祝福好煩及諷刺。不過要返工,冇得外遊避年。唯有強顏歡笑,多謝回應啦。:-|

首頁

尾頁

跳至