想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日係我第一日做姑媽呀 !

我弟婦今日生左BB啦, 係我一生人中第一次做姑媽, 不過今日未有時間去探望弟婦同BB, 明日先可以....唔知BB似邊個呢, 似細佬定係弟婦呢? 既開心又興奮......雖然我自己結左織婚5年幾連蛋都未有, 不過呢個真係一個好消息, 希望我呢個姑媽都可以快D有BB就好了:loveliness:

公爵府

畀面勳章

恭喜晒新任姑媽.
bb 係仔定囡
[img][/img]

男爵府

小科豆,

多謝妳呀, 我只係得一個細佬, 呢個係佢第一個BB, 係男仔黎GA.

別墅

恭喜人地姑媽,咁BB滿月后,快D抱佢去你將床玩下啦,可能咁就 得在
原文章由 Meowcat 於 08-1-5 20:04 發表
小科豆,

多謝妳呀, 我只係得一個細佬, 呢個係佢第一個BB, 係男仔黎GA.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

恭喜你 好快就到你架啦, 姪仔好快帶個表弟/妹黎架啦:lol

公爵府

畀面勳章

好提議
原文章由 bb202 於 08-1-5 20:17 發表
恭喜人地姑媽,咁BB滿月后,快D抱佢去你將床玩下啦,可能咁就 得在
[img][/img]

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

congratulation!!!!!!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

congratulation!!!!!!
好快到你ga la..

男爵府

多謝各位 !

bb202,

係咪真ga, 但係要抱bb係我張床玩下, 都要等好長時間.....

原文章由 bb202 於 08-1-5 20:17 發表

別墅

Meowcat, 估唔到係li 度都可以見到你呀!我平時都睇開cyberctm 架!!我都感受到你這種喜悅呀!因為上兩年我都係第一次做姑媽,所以我而家超錫佢呀!!當佢識叫姑媽時,真係冧死我...呵呵!

係呢,你介唔介意講我聽你几大呀?其實我都係結左婚差唔多年半都仲未有,?好心急...

我今次月經遲左成半個月仲未來,我巳經調經藥,檢左又冇喎!但係仲未有感覺它來,煩死。

因為我打算月經乾淨後照輸卵管!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

恭喜晒, 姑媽!
係BB滿左12朝果後, 你記得食頭啖醋, 我有兩個FRIEND都係咁好快中左, heheh...唔知關唔關事.

原文章由 Meowcat 於 08-1-6 00:04 發表
多謝各位 !

bb202,

係咪真ga, 但係要抱bb係我張床玩下, 都要等好長時間.....

男爵府

原文章由 夫人 於 08-1-6 17:06 發表
Meowcat, 估唔到係li 度都可以見到你呀!我平時都睇開cyberctm 架!!我都感受到你這種喜悅呀!因為上兩年我都係第一次做姑媽,所以我而家超錫佢呀!!當佢識叫姑媽時,真係冧死我...呵呵!

係呢,你介唔介意講我聽你几大呀?其實 ...

夫人,

我今年就33歲了, 結左婚5年幾, 3年前試過懷孕, 但後來小產了, 之後一直都未成功.

係呢, 妳既月經黎左未呀 ? 有無再驗呀 ? 不如驗清楚先至食調經藥, 穩陣D好D

男爵府

原文章由 sugary 於 08-1-8 21:49 發表
恭喜晒, 姑媽!
係BB滿左12朝果後, 你記得食頭啖醋, 我有兩個FRIEND都係咁好快中左, heheh...唔知關唔關事.

sugary,

多謝妳既提醒, 如果唔係我都唔知原來飲頭啖醋可以

等我同我媽咪講定先, 因為D薑醋係我媽咪自己煲GA

別墅

原文章由 Meowcat 於 08-1-10 21:26 發表

夫人,

我今年就33歲了, 結左婚5年幾, 3年前試過懷孕, 但後來小產了, 之後一直都未成功.

係呢, 妳既月經黎左未呀 ? 有無再驗呀 ? 不如驗清楚先至食調經藥, 穩陣D好D ...

hi, 我今日先去鏡記睇報告關於我ge 催乳激素高,報告都話我正常番,劉醫生話都唔知點解我咁難懷孕。現在月經仲遲左成個月都仲未來,好煩呀!!我都同佢講我懷疑自己沒有排卵,所以佢話今次會叫我試下食排卵藥.!你有冇食過呀?

別墅

我都係聽人講咋,你叫佢地去你屋企玩,咁bb會訓覺咖嗎,bb訓覺時,你比張床bb訓吓都一樣
原文章由 Meowcat 於 08-1-6 00:04 發表
多謝各位 !

bb202,

男爵府

原文章由 夫人 於 08-1-10 23:39 發表

hi, 我今日先去鏡記睇報告關於我ge 催乳激素高,報告都話我正常番,劉醫生話都唔知點解我咁難懷孕。現在月經仲遲左成個月都仲未來,好煩呀!!我都同佢講我懷疑自己沒有排卵,所以佢話今次會叫我試下食排卵藥.!你有冇食過呀? ...

有呀, 我有食過呀, 係去年年頭食過, 因為經期短, 所以係一個月之內已經食左2個CYCLE既排卵藥, 不過仍然無BINGO.....可能我同老公行得唔夠密, 所以機會好低

別墅

原來我自己3月都會做人姑媽啦,自己都諗唔起添 .
:( 不過本來我遲三個月都會有多個小朋友,希望到時可以飲到頭啖醋再來過

男爵府

原文章由 bb202 於 08-1-19 23:24 發表
原來我自己3月都會做人姑媽啦,自己都諗唔起添 .
:( 不過本來我遲三個月都會有多個小朋友,希望到時可以飲到頭啖醋再來過

BB202,

再過左1個多月妳就係人地姑媽, 正如SUGARY所講, 記住到時飲頭啖醋 , 我今次飲唔到頭啖醋, 因為我SISTER-IN-LAW飲左, 無法啦, 佢係BB既媽咪MA, 不過仍然有機既, 因為我已經係我MUMMY度又食又拎 一定會" 中招" 既

男爵府

唔記得同大家講一個所謂既"驚喜" 添, 係1月14日既早上心升來朝, 咪去去check下law, 一check之下就見到一條好明確但就好淺色既線, 開心到我顛咁濟, 連我老公都無信心講住 (因為呢幾年實在試過好幾次食炸糊, 怕......) 點知幾個鐘頭之後個肚痛, 去toilet時發覺已經有少連啡色....唉...又一次食炸糊...好在無同老公講...自己一個失望總好過2個人ma....d仔真係令我好迷惑, 成日出現d假象黎" 戲弄" 我...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 Meowcat 於 08-1-20 13:20 發表
唔記得同大家講一個所謂既"驚喜" 添, 係1月14日既早上心升來朝, 咪去去check下law, 一check之下就見到一條好明確但就好淺色既線, 開心到我顛咁濟, 連我老公都無信心講住 (因為呢幾年實在試過好幾次食炸糊, 怕......) ...

係呀, 排卵條係M前1,2日都會驗到有淺淺下線架

首頁

尾頁

跳至