興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

小米四周年紀念, 米粉有六十元優惠,訂了一部1s白色版俾家人用, 星期六上官網訂,今日星期一已收到,還有小米贈送給米粉的紀念版玩具匙扣.

大宅

回覆:fhchanalex 的帖子

大家一齊分享用機心得...

大宅

引用:大家一齊分享用機心得...

原帖由 fhchanalex 於 14-08-18 發表
大家一齊分享用機心得...
收到小米手機,第一時間更新軟體,然後設定語言與輸入設定-google注音輸入法(手寫板及中英文輸入)

水晶宮

我星期六搶左兩部note都未收到

生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

大宅

引用:我星期六搶左兩部note都未收到

原帖由 琛媽 於 14-08-19 發表
我星期六搶左兩部note都未收到
我的是紅米1s白色版,星期六上午訂,見下午已配庫,星期一上午出庫,下午已經收到,三日內收到機

大宅

回覆:fhchanalex 的帖子

聽說今日買紅米Note很容易(我自己都用緊紅米Note,覺得上網快,睇片全高清),因為d人覺得紅米Note無4G所以吾會買.我自己都係用緊$68,3G無限上網,速度慢過蝸牛,但一般WhatsApp,上fb,動新聞都可以接受,但回到家中全Wifi,基本上同一般二三百元的4G plan是無分別,我吾主張行路坐車坐地鐵看手機,因為好吾健康又吾舒適,所以無太大需要轉4G plan及等4G Note.當然紅米Note有些缺點是需要盡快改善的:包括私穩問題,得8G用吾到sd卡,機身重, 玩吾到tsum tsum等等.

翡翠宮

引用:聽說今日買紅米Note很容易(我自己都用緊紅

原帖由 fhchanalex 於 14-08-19 發表

聽說今日買紅米Note很容易(我自己都用緊紅米Note,覺得上 ...
宜家呢個價喺内地已經可以買到4G FDD LTE+16GB ROM,彌補了你所講嘅缺點。

大宅

聽說今日買紅米Note很容易(我自己都用緊紅米Note,覺得上 ...
現在可以更新MIUI v5 30.0穩定版, 將相片,影片,音樂 save在sd卡.更期望下次可以將Apps save在sd卡...

大宅

引用:Quote:原帖由 fhchanalex 於 14-08-19 發表

原帖由 lyh80115 於 14-08-19 發表
宜家呢個價喺内地已經可以買到4G FDD LTE+16GB ROM,彌補了你所講嘅缺點。
如果吾要4G,要能換電,外置sd卡,有無其他好過紅米Note推介,價錢和手機要平靚正?

大宅

去朋友家光纖100M上網,share wifi,紅米Note可以高速上網.但很大的缺點是還玩吾到tsum tsum,看mytv看不到直播,例如互動新聞,高清台,有無其他用家識解答,謝謝.

大宅

去朋友家光纖100M上網,share wifi,紅米Note可以高速上網.但很大的缺點是還玩吾到tsum tsum,看mytv看不到直播,例如互動新聞,高清台,有無其他用家識解答,謝謝.

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 lyh80115 於 14-08-19 發表宜

原帖由 fhchanalex 於 14-08-21 發表
如果吾要4G,要能換電,外置sd卡,有無其他好過紅米Note推介,價錢和手機要平靚正?

...
我用緊嘅酷派大神F1,酷置同紅米note增强版幾乎一樣,mon細啲只有5寸,可換電及插卡,簡體介面,1號店網站現售878人仔。
【Coolpad 酷派 大神F1联通版(8297W) 3G手机(智尚白) WCDMA/GSM 双卡双待 八核机神】,1号店价【¥878.0】--http://m.yhd.com/mw/product/24705312/20/

首頁

尾頁

跳至