夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我同我老公11年啦....結婚6年個仔都就黎三歲la....
4年前未有個仔時試過出面有第三者一次,我比機會佢再係番埋一齊,但點解4年後嘅今時今日又再一次傷害我吖.....
我都唔知自己以後條路點行....我今年先至31歲.

洋房

楼主,一次不忠百次不容!閃為上策!

別墅

原文章由 O仔媽咪 於 08-1-12 15:59 發表

1123貓貓, 你好勁, 面對個衰人都頂得住... 但我估你之前的生活一定很難過,很傷心, 畢竟都是付出過...我希望所有有不愉快婚姻的女人都能堅強面對。 ...

雖然,惡夢發生在我身上,
但現,對我來說,總算過去,
對我嘅將來,,只是想教育好,我嘅子女!
人總是要生活,
小孩亦能跟着我,這樣地傷又,什麼不甘心等,,,過曰子!
我開心,,我嘅子女,亦開心,,他們也擔心自己学業上的問題!
我亦想給他們,多一個包服!
所以,我就算快樂,也要裝作快樂!
頭幾年,我真的好惨!
但相反去想想,,,,我嘅子女,仲惨!
他們每天出們上学,,樣子都很擔心,怕我獨自一人在家!做出傻事來!
我對自己講,
能夠再這樣!
我要每一天保持着清醒狀態!
忘記一切,c6巳前的回億!
腦中的記億只有仔女!
我確信,,上天會給我好起來!

複式洋房

原文章由 1123cat 於 08-1-11 13:19 發表
唉,,,,真係5明白d男人,
嘅然外面巳經有女人,
點解5很離緍呢!
lee 果問題,我問過c6
佢話.果d女人,同自己屋企5同
c6話;我尤一開始,就算同左lee個女人一齊
都冇諗過離緍
仲話要同d細路一齊喎!
我同佢講,,可以和平離緍,, ...

1123貓貓, 你好勁, 面對個衰人都頂得住... 但我估你之前的生活一定很難過,很傷心, 畢竟都是付出過...我希望所有有不愉快婚姻的女人都能堅強面對。

複式洋房

原文章由 rwy 於 08-1-9 22:55 發表
多謝你地支持....其實我都開始有d心淡lu....都過咗成十幾日啦,佢都唔感面對我同個仔, 連電話都唔敢打比我同我阿媽聽下個仔把voice. 唔好話見下個仔吖...正衰人

仲要唔返屋企訓去咗個賤女人到逃避,都唔係男人黎嘅.而 ...

rwy, 31歲 真係好後生.. 唔使擔心, 天涯何處無 靚草?緣份到, 你擋也擋不了. 那個衰男人唔敢面對你, 你不要有太大寄望, 希望越大, 失望越大.. 用心去照顧你的小朋友, 他們一定要知誰是最愛錫的人。 努力啊, 支持你!

禁止訪問

別墅

唉,,,,真係5明白d男人,
嘅然外面巳經有女人,
點解5很離緍呢!
lee 果問題,我問過c6
佢話.果d女人,同自己屋企5同
c6話;我尤一開始,就算同左lee個女人一齊
都冇諗過離緍
仲話要同d細路一齊喎!
我同佢講,,可以和平離緍,,佢話5離緍
5搬走,要同我地生活!
正怪人!

複式洋房

是的, 真的很累! 希望你快d 解決, 拖都冇用, 我都認為如果佢慣性去左個女人度,根本佢回頭的機會的很少的. 因為佢對住你只會覺得煩, 而佢對住另外一個, 佢根本冇呢d 壓力! 男人就係甘, 鐘意避, 最好唔使佢去諗..... 一煩就走, 好似我老公甘, 佢口口聲聲唔認, 但走了都幾次了....... 正衰人...... 唔好比佢拖累自己啦......因為離婚, 如果雙方同意, 都要分居一年後(分床訓都得)先可以簽字,唔同意, 就要2年後才可以申請, 我唔係想"湧"你離婚, 但第2次了, 我不想你再受折磨, 可以快D 復元, 重新站起來!過新的生活!因為我自己都身受其害, 想快D解決, 但我老公唔肯簽, 甘我即係點都要等2年, 但因為BB仲細(幾個月大), 唔想甘大動作 (搬屋......) 如果佢唔走, 我仲要對住佢........:(

複式洋房

其實你講得岩...我未放得低曬,始終11年感情,其實我有樣嘢無講比大家聽嘅係,我同佢咁多年我一直都有做錯. 錯在佢覺得我對佢阿媽唔好(係真嘅),錯在我成日閙佢唔陪我,無時間理我同個仔.錯在我呢幾年黎跟本無原諒過佢之前有女人果單嘢. (因我成日攞住黎講/閙佢),佢呢半年黎打兩份工好辛苦但我只係識閙.我都要係呢件事上負責任.當然, 佢錯得比我多,但我都唔可以全部怪曬佢囉.

我之前有同佢提出再傾下我地嘅問題,但佢都只係講大話黎欺騙我.唔想同我傾,可能係因為我語氣又唔好啦.講兩句又惡咗d啦.所以至tall到而家,呢兩個€星期佢又出trip啦.所以都無咩好傾住囉.

我只係希望佢係迷茫緊,快d清醒番....但機會好細,因我地兩個本身就已經有問題存在.......唉! 我都唔想諗咁多,好hurt好倦.盡量諗下自己同個仔以後條路點行la

原文章由 蜜糖小叮 於 08-1-10 15:21 發表
樓主,我感覺你未放下,對佢仲有希望,唔係唔會要等過左年先,如果你係想有轉機,你找佢問清楚,唔好再等,男人唔會面對,佢吔只會拖,但你想大家俾d時間去冷靜,但佢去左個邊會習慣,個女人之後唔放人,到時迫你接受,但你要問清 ...

男爵府

點解o甘多呢D衰老公!
真係好想佢地快D死!

民房

原文章由 rwy 於 08-1-6 17:39 發表
31歲仲有個小朋友,仲點會有男人愛我吖

唔係卦, 31歲好細姐, 仲有大把人要啦, 不過最緊要是攪清楚自己想點先

禁止訪問

別墅

原文章由 mysukihk 於 08-1-10 09:21 發表
1123,
你好叻,你需要多少時間才可做到,我都好想當佢死左:-( :-( :-(

我嘅經歷
頭二年,後侮嘅事,,白痴嘅事,,,
頭一年,,一哭二鬧三上鈎!(諗返上嚟,,,間值浪費我D眼水!)
又發現佢話5會又會!
我嘅精神巳出現問題!
第二年,時常和仔女裡應外合,查佢D,電話單,电腦,偷聽电話!
(間值浪費我時間,影響我凑仔女心情十情緒)
又發現,舊菜出現!
佢又係果句,,5會又會
但佢5搬,5離緍!
我將佢身家大轉宜!
第三年
我開始麻木!睇心理書,,学好控制自己情諸,,
做自己鍾意做嘅嘢!
但又發現新嘢,,另一女人十個細路!
但佢比,我今次嘅殺傷力,,,只係2天,,冇哭,麻木晒!
第四年
間直當佢死左!
現我心情好好,感覺自己係單身!
家人,只有我和仔女! 還未死得!日曰KEEP住自己個靚樣!
最重要嘅良藥,,係仔女站在我邊!
等天收佢啦!冇佢咁好氣!

[ 本文章最後由 1123cat 於 08-1-10 14:46 編輯 ]

複式洋房

祝你幸福,因為我都剛剛決定左離職啦!

原文章由 rwy 於 08-1-9 22:55 發表
多謝你地支持....其實我都開始有d心淡lu....都過咗成十幾日啦,佢都唔感面對我同個仔, 連電話都唔敢打比我同我阿媽聽下個仔把voice. 唔好話見下個仔吖...正衰人

仲要唔返屋企訓去咗個賤女人到逃避,都唔係男人黎嘅.而 ...

大宅

1123,
你好叻,你需要多少時間才可做到,我都好想當佢死左:-( :-( :-(

原文章由 1123cat 於 08-1-6 18:37 發表

我巳,,發奮地,,,做緊啦!
我當自己,,巳前嘅!,,老公,,,,,,過身,,,死左,,,好內啦!:-( :-( :-(
我當宜家lee 個係,,,過客!

複式洋房

仲要唔返屋企訓去咗個賤女人到逃避,都唔係男人黎嘅.而家唔係我唔比機會佢解釋,係佢跟本無心去留住個家....十幾年嘅感情佢就咁放棄.我仲可以點吖...咪又個賤女人攬住佢過埋下世囉

我已經決定過年後攪離婚手續架啦.....

希望好快搵到個真真正正愛我同個仔嘅人啦

原文章由 yannywed23 於 08-1-8 15:11 發表

有d衰男人只係雄性既狒狒,佢地仲愛唔愛妳根本唔重要。最緊要自己愛自己。為了妳的小孩子努力吧!

複式洋房

原文章由 shamapple 於 08-1-8 13:55 發表
[quote]原文章由 rwy 於 08-1-6 17:39 發表

樓主,你要記住,一個唔自愛的人先無人愛,
你要綠惜自己,照顧仔仔,好好生活, ...

有d衰男人只係雄性既狒狒,佢地仲愛唔愛妳根本唔重要。最緊要自己愛自己。為了妳的小孩子努力吧!

複式洋房

[quote]原文章由 rwy 於 08-1-6 17:39 發表

樓主,你要記住,一個唔自愛的人先無人愛,
你要綠惜自己,照顧仔仔,好好生活,
你勇敢同堅毅的態度,會讓更多人愛惜你,珍惜你,努力呀

複式洋房

樓主,既然有第一次,又有第二次,我諗你都唔好再期待D咩,你仲會唔會比機會佢?不過我諗佢都唔會改.你仲後生,自己又有工作能力,你怕供書教學上$有問題,如果離婚,佢都要比膳養費的!不用擔心太多!路可以一步一步行出來,起初可能辛苦D,但等D小朋友大左,你一定有回報的!最緊要你自己覺得開心!

別墅

原文章由 joesimage 於 08-1-7 22:27 發表

1123cat

唔係.....一次啫.......
不過都好難忘記........個心成日嗱住....:cry: :cry:
好多人話一不離二....我而家仲young,可以走,過多幾年萬一佢又有第2個我就唔知點喇....:-( :-( :-( ...

你唔好在將你D,感情放係6c度啦!
你唔好再諗佢D嘢!
亦唔好再睇佢D嘢!
佢有錢比你,就儲起佢,收埋佢,唔好比佢知,你有錢!
同多d計仔,打苦頭!
將心機,,,放係個仔度!教好佢!
忘記佢對你點好d嘢!
冇謂令自己放唔低!
如果唔係,,,你就會又困住,,係度啦!

首頁

尾頁

跳至