自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:kariswinnie 的帖子

我由細到大都見到。。。呀媽細個話係家神。。但我住果度係新樓搬去既。。。坐訪一次過見3個。。。客到死咁制。。。但見好多師父都話冇得攪。。。天生既。。大大吓次數冇咁密就冇理到。。到依家9唔9都有見到。。不過呀媽同啲師父都教我唔好理佢唔好攪到就冇野!近期見過好密吓。。係老公屋企既山邊。。朋友教我用紅醒難係槍口。。門口等地方。。。因為如果用8掛胡老都會攪到佢地好似得罪佢地咁。。但用紅醒就好似難住唔比佢地黎啫唔會正到佢。。。會好啲。。唔知係咪心理所用又真係好啲。。。近來7月連我仔都應該見到。。一家3口搭佢對住個角講哥哥同你玩呀。。出講哥哥88即刻客到我比番串密立佢太。。。

男爵府

我要一個家 發表於 14-8-19 18:36
我由細到大都見到。。。呀媽細個話係家神。。但我住果度係新樓搬去既。。。坐訪一次過見3個。。。客到死咁 ...
可能係7月所以特別多,我都希望這星期會快點過,昨天我去了紙札鋪, 老闆給了一張咭 (看下似密宗的字) 叫我貼在屋內,而觀音就每天庄香,嘗下先,昨晚心驚驚過了一晚,搞到我同囡兩個都唔敢去廁所 !!

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章

回覆:求助: 家中見鬼 (驚驚)

男爵府

應該學跆拳道,段練她勇敢。我仔以前都很驚,而家勇到不得了啦!

大宅

引用:Quote:原帖由+vivian_wong123+於+14-08-19+

原帖由 Koey0729 於 14-08-19 發表
無錯 唸某d經可以超導亡魂 亦可做功德, 但都要睇吓系咩地方唸 d鬼聽到經系令到佢地好舒服 一系屋企播 ...
咁點先可以令d飄入唔到屋?

我媽在家長開部機(部機在志蓮淨院攞),日唸夜唸,佢話咁可以超渡d飄,趕走佢地喎
我又覺得听完安心d舒服d
咁應該點至好?

Koey0729  超渡同趕走系两回事   發表於 14-8-20 18:01

公爵府

引用:Quote:原帖由 vivian_wong123 於 14-08-19

原帖由 Koey0729 於 14-08-19 發表
無錯 唸某d經可以超導亡魂 亦可做功德, 但都要睇吓系咩地方唸 d鬼聽到經系令到佢地好舒服 一系屋企播 ...
你意思係在家播佛經唔得
定係連在家唸下經都唔得呀

Koey0729  以我見解就吾系幾好   發表於 14-8-20 18:02

男爵府

引用:我囡今年12YRS,近日在家中廁所見鬼,不只是

原帖由 kariswinnie 於 14-08-19 發表
我囡今年12YRS,近日在家中廁所見鬼,不只是一兩次,有時沖涼時在鏡見到,有時係一開門就見到坐在馬桶上,嚇到好 ...
你個囡有陰陽眼嗎?

伯爵府

畀面勳章

幫推

男爵府

細菌人 發表於 14-8-20 15:58
下你個囡有陰陽眼嗎?
其實我都唔太清楚要幾頻密看到,才算有陰陽眼 !! 我媽仲同我囡講叫佢開燈,光一D就見唔到,原來唔係,我囡見到時都係開著燈,所以我唸只要係晚上就會出現掛!

首頁

尾頁

跳至