懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:流沙包 的帖子

http://happypama.mingpao.com/cfm/parenting3.cfm?File=20090215/newa/ola1.txt

借分享

複式洋房

引用:Quote:原帖由+YogisMaMa+於+14-08-21+發表3

原帖由 流沙包 於 14-08-21 發表
姑娘教用紙巾捽下,如果喺血塊就會散,喺組織就不會,我都喺流血當日有兩舊血塊,醫生都無解釋點解會形成血 ...
又或者你有無食錯太寒涼及引起宮縮食物?我飲過椰青同玩wakeboard,那時剛有6 weeks唔知有左,大出血在9 weeks,中醫話椰青係引起小產原因

大宅

回覆:week 12 流血call 白車入院

我今日都係12W, 都大量出血, 除左訓, 真係唔知仲可以做乜?我已經bedrest 左8w...幾時先捱過。。。唉

大宅

引用:我今日都係12W,+都大量出血,+除左訓,+真係

原帖由 chupig0609 於 14-08-21 發表
我今日都係12W, 都大量出血, 除左訓, 真係唔知仲可以做乜?我已經bedrest 左8w...幾時先捱過。。。唉

...
你由8 week開始卧床?

大宅

引用:Quote:原帖由+流沙包+於+14-08-21+發表姑娘

原帖由 YogisMaMa 於 14-08-21 發表
又或者你有無食錯太寒涼及引起宮縮食物?我飲過椰青同玩wakeboard,那時剛有6 weeks唔知有左,大出血在9 wee ...
食過幾舊苦瓜,應該不關那幾片事,噤你最後點呀?

大宅

引用:Quote:原帖由+chupig0609+於+14-08-21+發表

你由8 week開始卧床?
係呀! 有左開始流左4次紅, 一直都流啡, 啱啱停左25日, 今日又見紅, 真係唔知可以點!不過我又衰, 停左食阿膠10日, 今日又見紅, 你有冇好啲呀?

大宅

引用:Quote:原帖由+流沙包+於+14-08-21+發表你由

係呀! 有左開始流左4次紅, 一直都流啡, 啱啱停左25日, 今日又見紅, 真係唔知可以點!不過我又衰, 停左食阿 ...
你受到阿膠未好囉,我由流血變左流啡,卧床中,噤你有無食最基本嘅蛋白?花膠有無食?希望妳大小平安

大宅

引用:Quote:原帖由+chupig0609+於+14-08-21+發表

你受到阿膠未好囉,我由流血變左流啡,卧床中,噤你有無食最基本嘅蛋白?花膠有無食?希望妳大小平安

...
你有冇試過食阿膠呀? 你而家係第幾胎? 我之後小x過一次, 都係流血肚痛冇左一所以今次有左想盡力留住, 唔知可唔可以行到最後, 但總算盡左力, 等天去決定, 咁你有冇返工?大家要努力, 好好休息。加油

大宅

引用:Quote:原帖由+流沙包+於+14-08-21+發表你受

你有冇試過食阿膠呀? 你而家係第幾胎? 我之後小x過一次, 都係流血肚痛冇左一所以今次有左想盡力留住, 唔知 ...
我都喺之前小產過一次,宜家都喺盡力保住,下個星期開始復工,打算的士出入,大家一齊努力

複式洋房

引用:Quote:原帖由+YogisMaMa+於+14-08-21+發表

食過幾舊苦瓜,應該不關那幾片事,噤你最後點呀?
訓左差不多一星期就confirm bb自然走了。之後睇中醫兩個月后成功再有,宜家已經39weeks 2day,期待囡囡出世。你休息多D,bb一定痴住你,訓覚最work

大宅

引用:Quote:原帖由+流沙包+於+14-08-21+發表食過

原帖由 YogisMaMa 於 14-08-21 發表
訓左差不多一星期就confirm bb自然走了。之後睇中醫兩個月后成功再有,宜家已經39weeks 2day,期待囡囡出世 ...
想當日都錯過黃金時間,中西醫都話起碼要過3個月先好再試。

恭喜你呀Y(^_^)Y

男爵府

引用:Quote:原帖由+yeungfifi+於+14-08-19+發表

原帖由 WaWa1128 於 14-08-19 發表
我會去威院Oscar....現在都好驚woo
我都係,好驚驚。

大宅

引用:Quote:原帖由+WaWa1128+於+14-08-19+發表我

原帖由 kitkitboo 於 14-08-22 發表
我都係,好驚驚。
記住痛就要出聲,唔好怕照不到會錯失個機會就咩都忍,照完等見醫生時偷偷去左取票抽血,噤就慳左30-45分鐘。

男爵府

引用:Quote:原帖由+kitkitboo+於+14-08-22+發表

原帖由 流沙包 於 14-08-23 發表
記住痛就要出聲,唔好怕照不到會錯失個機會就咩都忍,照完等見醫生時偷偷去左取票抽血,噤就慳左30-45分鐘 ...
謝謝

男爵府

chupig0609 發表於 14-8-21 21:28
你有冇試過食阿膠呀? 你而家係第幾胎? 我之後小x過一次, 都係流血肚痛冇左一所以今次有左想盡力留住, 唔知 ...

你無事麻, 突然又流得咁勁!
醫生有無講乜, 我知見得紅 / 啡, 無咁快會完,我仲啡緊!

我同你差不多時間開始見紅, 希望你可順利, 唔好再受驚嚇!
29/08/2014, BB born @w14. We will always love  you & hope you rest in peace  

大宅

引用:Quote:chupig0609 發表於 14-8-21 21:28 你

原帖由 KE11 於 14-08-23 發表
你無事麻, 突然又流得咁勁!
醫生有無講乜, 我知見得紅 / 啡, 無咁快會完,我仲啡緊!
係呀! 我前日大量出血, 啲血好似去小便咁流出黎, 之前停左25日, 以為冇事, 點知前日就大量出血, 到今日停返, 但仲有啲血, 醫生都冇話咩原因, 都話要休息, 其實前日心情真係好差, 好怕捱到12週幾先冇, 呢3個月真係好難捱,但今日又停返啲血, 感覺好返啲, 希望大家都渡過難關, 生個健健康康BB就夠

男爵府

chupig0609 發表於 14-8-23 10:45
係呀! 我前日大量出血, 啲血好似去小便咁流出黎, 之前停左25日, 以為冇事, 點知前日就大量出血, 到今日停 ...

我心理上當佢(流啡)係“正常“ 架啦

返正唔係我控到!

你都放鬆d心情啦!
29/08/2014, BB born @w14. We will always love  you & hope you rest in peace  

大宅

引用:Quote:原帖由+KE11+於+14-08-23+發表你無事

原帖由 chupig0609 於 14-08-23 發表
係呀! 我前日大量出血, 啲血好似去小便咁流出黎, 之前停左25日, 以為冇事, 點知前日就大量出血, 到今日停 ...
以為政府草草了事而私家會講你知出血原因,噤下星期睇私家未又喺得個桔?知道安胎針葯未必有用,但無害就咩都要試下,你25日後又出過血,會不會剛好就喺你經期呢,但都無理由醫生咩處方都無,你入邊間急診?

大宅

引用:Quote:chupig0609 發表於 14-8-23 10:45 係

原帖由 KE11 於 14-08-23 發表
我心理上當佢(流啡)係“正常“ 架啦

返正唔係我控到!
我同你一樣, 流啡已經當正常, 唔流就bouns...其實我冇返工, 心情已經勁放鬆, 但唔知點解又再大量出血, 希望快啲流返啡再穩定啦, 大家加油啦

首頁

尾頁

跳至