論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

問左一間僱傭公司,direct hire 費用5000多包一張Clark(近Manila 機場)到香港機票,一個check up 同processing fee. 如要manila機場飛就調教價錢,加多個connecting flight,我估預6千。
至於工人自費就10% of 一個月人工加D菲律賓政府費加training fee.

係市價嗎?

別墅

引用:問左一間僱傭公司,direct+hire+費用5000多

原帖由 PrettyWife2013 於 14-08-19 發表
問左一間僱傭公司,direct hire 費用5000多包一張Clark(近Manila 機場)到香港機票,一個check up 同process ...
前後問過兩間,有5880,有3980,兩間都已包來港機票

男爵府

回覆 AmaBB 的帖子

請問你3980係邊間?可唔可以pm我?只係想搵一間有手尾幫我做paperwork就ok.

男爵府

我估我知你講邊間啦。

得X 3980不過機票唔係從Manila機場出發而且要收10%人工做commision. 上網見到好多差評。我唔打算用呢間啦。

貴小小,用Exxx,5680,Manila機場出發,而且工人只需俾3000PHP。

希望順順利利啦。

時間大概要6-8個星期。

複式洋房

回覆:PrettyWife2013 的帖子

Exxx好耐,我自己請左三個幾月先黎到,上網好多劣評小心

男爵府

回覆 Elizahhh 的帖子

Oh, really!! 請問你用中環個間OR 灣仔?

大宅

回覆:請問$5,000 direct hire agent 費合理嗎?

But you have to think think. Direct hire D 工人冇欠agent錢,做落有咩唔滿意,拍吓籮友就走㗎啦…… 我啱啱赖完嘢……

複式洋房

回覆:PrettyWife2013 的帖子

我都系黎左四日個工人完全吾得,走了又吾見$,我系中環個間請,由工人都港個刻都吾會有人打過電話通知你或跟進下,之後都系搵其他agency申請過

男爵府

回覆 Elizahhh 的帖子

甘最後你用邊間滿意啊?可唔可已pm我?我下個星期一就要去搞。

男爵府

回覆 JoeyNip 的帖子

我個係朋友用開,希望唔會啦。甘你最後又經agency搞啊?

大宅

引用:回覆 JoeyNip 的帖子我個係朋友用開,希望

原帖由 PrettyWife2013 於 14-08-22 發表

我個係朋友用開,希望唔會啦。甘你最後又經agency搞啊? ...
Yes ar, D公主……話佢知會搬大D又走,話佢知我大肚又走,人都癲

大宅

me too, end up no show... then go through the normal process all over again...

男爵府

依家甘多工,工人唔憂做。多D工作量合約價,個個都唔做。我係準媽媽。工人有自己房而且我俾高過合約價先吸引到朋友工人。我唔想請個零經驗照顧NB。

男爵府

回覆 PrettyWife2013 的帖子

請問最後你用邊間代辦direct hire , agent 收幾$,都已包來港機票嗎? 滿意嗎?
代辦總共,
菲傭需多少時間可以來到香港呢
??

可唔可已pm我?

謝謝

男爵府

回覆 Q4 的帖子

Exxx 最後都無用因為工人話個間唔好。依家準備叫工人朋友幫我地搞。到時順利話你知。

Q4  好,麻煩你, 謝謝~~  發表於 14-9-3 17:27

複式洋房

有無人可以pm direct hire agent 我,另外想問中環那間個名係咩字頭
我中服左,等退錢中

首頁

尾頁

跳至