在職全職

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

回覆:17歲媽媽

十七歲嘅媽媽,你真係好叻女!加油呀!支持你!!

男爵府

叻女!加油!

大宅

我絕對唔認同你咁細個生仔,仲要無經濟能力(要公屋徵家私),未來條路唔易行,兩夫婦可能會有爭吵,要忍讓堅持,一切為小朋友著想。

仲有,你個仔大個要教佢,叫好佢唔好笠亂搞出人命,重蹈履轍,我都會教自己個仔。

洋房

加油丫!!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:我絕對唔認同你咁細個生仔,仲要無經濟能力

原帖由 legolas625 於 14-10-04 發表
我絕對唔認同你咁細個生仔,仲要無經濟能力(要公屋徵家私),未來條路唔易行,兩夫婦可能會有爭吵,要忍讓堅 ...
正常年紀生仔都唔代表兩公婆一定唔會爭吵,一定相處得好,一定會成熟處理事情丫⋯
樓主,呢個世界總有人唔認同你,但支持你既人有好多,繼續努力,要做好比唔認同你既人睇,要令佢地大跌眼鏡,加油!

伯爵府

加油呀,有自己既家呢個已經好好,繼續努力呀!

子爵府

加油支持你牙,你好成熟,甘細就要行條甘嘅路,登你辛苦,不過真係好運甘快有公屋比你地住,算有個好開始。辛苦埋呢幾個月,等你BB 大左D,2公婆要開始準備計劃你地將來有咩打算,千萬吾好hea 住甘過。提提你生活環境仲未穩定小心再有第2個BB,我嘅經驗之談,剛剛生完無避嘅話好易又中招架,我當初就係吾信有甘易,而家已經有3個仔女

禁止訪問

別墅

繼續加油

伯爵府

引用:我絕對唔認同你咁細個生仔,仲要無經濟能力

原帖由 legolas625 於 14-10-04 發表
我絕對唔認同你咁細個生仔,仲要無經濟能力(要公屋徵家私),未來條路唔易行,兩夫婦可能會有爭吵,要忍讓堅 ...
同意

大宅

引用:我系17歲媽媽,吾知仲有無人記得我呢由於有

原帖由 Maktong 於 14-08-19 發表
我系17歲媽媽,吾知仲有無人記得我呢由於有好多jm都好關心我近況,經常pm我
但我實在無辦法11回覆,所以我 ...
年齡都唔係最大問題,我見有d 30歲有左都唔覺得似一個媽媽,加油,有下一代就唔單單為自己付責,現在就係為兒女了。。。

大宅

我屬高齡產婦,生左小朋友後,同丈夫多左好多爭執。
17歲的你,要比同年齡的人成熟得多,才可以做到一個好媽媽

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:我屬高齡產婦,生左小朋友後,同丈夫多左好

原帖由 legolas625 於 14-10-10 發表
我屬高齡產婦,生左小朋友後,同丈夫多左好多爭執。
17歲的你,要比同年齡的人成熟得多,才可以做到一個好 ...
我好年輕就結婚就做媽媽,我小朋友出世頭頭好似你咁講,係多左意見不合,但我覺得好正路,大家都想為小朋友好,隨住小朋友長大,感情愈來愈好,甚至比未生小朋友前更好,夫妻相處係需要時間磨合,學習互相尊重⋯我同我老公都一齊左13年,仔都10歲大,小朋友眨眼就大,最緊要同老公一齊同心堅持,再艱難都總會過去⋯

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

引用:我系17歲媽媽,吾知仲有無人記得我呢由於有

原帖由 Maktong 於 14-08-19 發表
我系17歲媽媽,吾知仲有無人記得我呢由於有好多jm都好關心我近況,經常pm我
但我實在無辦法11回覆,所以我 ...
Add oil

大宅

你真係好叻,繼續加油呀!

大宅

引用:雖然我唔認同咁細個做媽媽,但你選擇行呢條

原帖由 meimeitse 於 14-08-20 發表
雖然我唔認同咁細個做媽媽,但你選擇行呢條路,又咁努力行,我支持你,加油!

...
雖然我唔認同咁細個做媽媽,但你選擇行呢條路,又咁努力行,我支持你,加油!x2

洋房

加油呀!

洋房

ADD OIL

大宅

好感動,加油,以後會愈來愈好的

大宅

育兒性格勳章

回覆:Maktong 的帖子

你好叻,發生咁多事重可照顧到屋企同bb.

我33,生第1個,就算有老爺,媽媽同老公幫忙,阿囡已攪到我頭都大。每天都好攰。

首頁
12345...6

尾頁

跳至