親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 jcctiu 的帖子

Jcctiu 想請教一下, 我book左下年1月中去名古屋, 同行會有個2歲小朋友~~
我諗極d行程都好似唔係好夠時間, 又唔係好順路, 又冇咩朋友去過名古屋,
可唔可以幫幫手, 比d意見, 以下係初步既行程:

plan A
Day 1 香港-名古屋-下呂溫泉(住富岳)
Day 2 下呂溫泉-食牛丼飯-白川鄉-高山(住高山櫻庵)
Day 3 高山-行宮川朝市-食牛-金澤
Day 4 金澤-兼六園-名古屋-大須商店街-千里馬藥房
Day 5 動植物園-JR博物館
Day 6 水族館-長島度假村(outlet+麵包超人館)
Day 7 犬山市-博物館明治村-犬山城- 香港

or

plan B
Day 1 香港-名古屋
Day 2 名古屋-高山-行高山老街, 食牛(住高山櫻庵)
Day 3 高山-行宮川朝市-白川鄉-下呂溫泉(住富岳^^)
Day 4 下呂溫泉-食牛丼飯-名古屋-水族館
Day 5 JR博物館-動植物園-大須商店街
Day 6 長島度假村(outlet+麵包超人館)-千里馬藥房
Day 7 犬山市-博物館明治村-犬山城- 香港

大宅

^^ THANKSSSSSS JCCTIU
想請問, 如果名古屋去下呂, 係唔係只可以搭JR?

大宅

想請教下LEE個PASS係唔係包名古屋來回高山 JR ??

大宅

Reli thanks for your help na ^^
我可能改一改行程, 唔去下呂, 改去加賀溫泉~~

同埋想請問一下, 如果落大雪巴士會唔會停嫁??

首頁

尾頁

跳至