懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:我b出世2.04kg, 住左12日,宜家50日人仔,

原帖由 Janetboyyan 於 14-08-20 發表
我b出世2.04kg, 住左12日,宜家50日人仔,今日磅過有4.3kg, 加油呀
呢張相係第一日影嘅
2.04很好啊,我BB只有1.7咋。而家每餐只飲6ml奶咋

manmanchoy  好快會越飲越多,趁他   發表於 14-8-23 17:12
正用手機app,請勿點評,因為是看不到的。如要回覆請用引用,多謝合作!

男爵府

引用:Quote:原帖由 mickeychanchan 於 14-08-20

原帖由 mickeychanchan 於 14-08-20 發表
好佩服樓主,只係講bb點樣出世,一句都無講過傷口如何痛...
哈哈哈,我真係忙記講呢樣野,傷口真係好鬼痛,行動超唔方便。最慘係無得補身,又乜都唔食得。

正用手機app,請勿點評,因為是看不到的。如要回覆請用引用,多謝合作!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:mankei416 的帖子

32週5出世,2.11kg, 住左14日醫院左右。
食唔多,真係想谷肥佢

mankei416  你好叻呀!32.5週都咁   發表於 14-8-21 03:27
https://i.ksd-i.com/s/630x_86400_d73df9dd036307410a503045cbbfae07/static.koreastardaily.com/profile/23243/138969.jpg

男爵府

引用:呢張45日影嘅

原帖由 Janetboyyan 於 14-08-20 發表
呢張45日影嘅
勁呀,bb食奶食得好好

https://i.ksd-i.com/s/630x_86400_d73df9dd036307410a503045cbbfae07/static.koreastardaily.com/profile/23243/138969.jpg

大宅

回覆:小B早產出世了-下(長)

一路睇連我都緊張埋…幸好大小平安,樓主你要養好身體,bb應該可以好快返屋企,加油!

mankei416  多謝你呀我   發表於 14-8-21 03:25

大宅

引用:32週5出世,2.11kg, 住左14日醫院左右。食

原帖由 wincat 於 14-08-21 發表
32週5出世,2.11kg, 住左14日醫院左右。
食唔多,真係想谷肥佢
你個b好叻,我個b34週出世,現住了差不多兩個月醫院,現仍留院

禁止訪問

子爵府

引用:Quote:原帖由+Janetboyyan+於+14-08-20+發

原帖由 mankei416 於 14-08-20 發表
慢慢嚟啦,開頭我見到自己阿b咁細隻都好心痛,不過喺醫院有姑娘照顧你唔洗擔心。

男爵府

引用:Quote:原帖由 wincat 於 14-08-21 發表32週

原帖由 kitty730 於 14-08-21 發表
你個b好叻,我個b34週出世,現住了差不多兩個月醫院,現仍留院
請問你bb出世時幾磅呀?飲奶情況怎樣?點解要住咁耐醫院既?出院時幾磅呢?謝謝

男爵府

引用:回覆 mankei416 的帖子請問你第一胎用無痛

原帖由 Elaine.F 於 14-08-21 發表
回覆 mankei416 的帖子

請問你第一胎用無痛分娩,你認為之後有副作用嗎?
沒有

男爵府

引用:Quote:原帖由 wincat 於 14-08-21 發表32週

加油! 有醫院專業團隊照顧佢,唔駛擔心。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+wincat+於+14-08-21+發表32週

你bb加油呀!差d咩未得呀?食奶定係抖氣未得?

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Janetboyyan+於+14-08-20+發

原帖由 mankei416 於 14-08-20 發表
加油呀果時我個女得1.4kg咋,收左水後,1.4都無後來情況好少少,奶量就慢慢加!加油!好好坐好個月先!

大宅

育兒性格勳章

回覆:mankei416 的帖子

你之前用無痛有無副作用?

mankei416  沒有  發表於 14-8-21 13:39

男爵府

回覆:小B早產出世了-下(長)

我個人認為如果有錢,最幸福的生仔方法係去私家用無痛分娩順產。由0度開始落無痛,直到生都不收藥。全程唔痛

大宅

引用:Quote:原帖由 kitty730 於 14-08-21 發表你

原帖由 mankei416 於 14-08-21 發表
請問你bb出世時幾磅呀?飲奶情況怎樣?點解要住咁耐醫院既?出院時幾磅呢?謝謝

...
我亞b出世時只得3磅7,住了院第51日(即今天)才開始嘗試用奶樽餵人奶,

大宅

引用:Quote:原帖由 kitty730 於 14-08-21 發表你

原帖由 wincat 於 14-08-21 發表
加油! 有醫院專業團隊照顧佢,唔駛擔心。
謝謝!

大宅

原帖由 lovewaimama 於 14-08-21 發表
你bb加油呀!差d咩未得呀?食奶定係抖氣未得?
還欠食奶問題,今天住院第51天才開始用奶樽餵人奶

大宅

原帖由 mankei416 於 14-08-21 發表

...
除咗早產原因外,輕磅也是住院嘅原因,最初不懂呼吸要靠儀器,食奶(用喉管)又不太好

男爵府

引用:Quote:原帖由 mankei416 於 14-08-21 發表

除咗早產原因外,輕磅也是住院嘅原因,最初不懂呼吸要靠儀器,食奶(用喉管)又不太好

...
我BB出世仲輕,得3.5咋,不過佢識自己呼吸,而家住左廿日先每餐食到6ml奶,唔知幾時先可以學用奶樽或埋身餵佢呢?咁你BB而家幾多磅呀?幾時先出得院呀?

首頁

尾頁

跳至