懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 Pin1199 的帖子

我也是林醫生,原來我們是同一位私家醫生。
我請林醫生寫信,等政府醫生清楚我的情況,覆診時醫生說很常見。

最後我決定在政府生,醫生說到時如有需要就會開刀。

林醫生在仁安,實在太貴。

你也請政府醫生關注你的情況,希望我們都順利。

別墅

引用:回覆 Pin1199 的帖子我也是林醫生,原來我

原帖由 Pinguyan 於 14-08-21 發表
回覆 Pin1199 的帖子

我也是林醫生,原來我們是同一位私家醫生。
原來可以請林醫生寫信gar?我下次覆診同佢講先。希望我地BB都順利出世啦!你係邊間醫院生?

大宅

引用:Quote:原帖由+dad_mum+於+14-08-21+發表我

原帖由 Pin1199 於 14-08-21 發表
多謝你比正能量我地
放心冇事的,生左BB記得報喜呀

男爵府

睛靈勳章

回覆:臍帶纏頸順利順產

我剛係政府生完bb,順產,今日出院。我個bb都有臍帶纏頸,之前一直唔知,直到生果刻頭仔出左先見到。生的時候助產時會教你幾時出力,頭仔出左大部份時,佢地會開始叫你慢慢出,等佢地睇清楚bb有無臍帶纏,見到有,你繼續聽佢地指示幾時用力,慢慢解開左後會再叫你出力生,所以不用太擔心,我bb都出左世返左屋企啦

子爵府

育兒性格勳章

回覆:chubchu 的帖子

別墅

引用:我剛係政府生完bb,順產,今日出院。我個bb

原帖由 chubchu 於 14-08-26 發表
我剛係政府生完bb,順產,今日出院。我個bb都有臍帶纏頸,之前一直唔知,直到生果刻頭仔出左先見到。生的時 ...
恭喜晒
今日返再返私家覆診照到臍帶有D緊。我叫醫生寫咗纸比我,明天返政府再check 希望BB冇事顺利出世啦!

大宅

引用:Quote:Pin1199+發表於+14-8-20+12:23+35w1d

原帖由 yankaka 於 14-08-21 發表
一路都冇醫生檢查後話阿B臍帶纏頸, 到生緊出嚟護士叫停唔好用力先知, 等佢解咗再用力就OK!
...
我都係,一直產檢都無話纏頸,到生既時候發現就唔好用力,等姑娘整好再生埋出黎就ok啦,唔使擔心。

別墅

回覆:Pin1199 的帖子

放心.無問題.我一直都唔知.到生先知.助產姑娘好有經驗!

複式洋房

我35WEEKS CHECK又係纏左一圈, 不過醫生話無事, 因為有胎水其實係鬆嫁...
之後都係順產出世嫁...依家BB 2個半月啦...所以唔洗太擔心...

別墅

引用:我生個仔時,36週產檢都未有纏頸,到左39週

原帖由 dad_mum 於 14-08-21 發表
我生個仔時,36週產檢都未有纏頸,到左39週5呀仔順產出世個陣,呀仔個頭出左,助產士叫我唔好生住,因為個 ...
出左個頭但又唔生得住之後點算?

大宅

引用:Quote:原帖由+dad_mum+於+14-08-21+發表我

原帖由 mamaaya 於 14-08-27 發表
出左個頭但又唔生得住之後點算?
出左個頭咪等助產士解開左纏頸嘅問題再生囉

公爵府

恭喜曬,真係叻啊…好好休息養好身體

別墅

回覆:Pinguyan 的帖子

今日去完政府照醫生話冇事但自己仲係唔放心,下午又去咗睇林勇行醫生佢話經佢手順產的4個有一個都臍帶纏頸所以叫我唔使擔心。而家可以安心等BB出世,希望BB順利健康出世

別墅

岩岩生完因為臍帶纏頸,bb心跳跌,開左9度順產變緊急開刀

別墅

引用:岩岩生完因為臍帶纏頸,bb心跳跌,開左9度

原帖由 Flower1015 於 14-08-27 發表
岩岩生完因為臍帶纏頸,bb心跳跌,開左9度順產變緊急開刀
祝BB健康成長!
請問你生之前知唔知gar? 係因為纏得太實所以要開刀?係邊間醫院生呀?

首頁

尾頁

跳至