懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

35w1d 檢查醫生話BB臍帶纏頸一圈,頭落盘1/3。好擔心呀
想問有JM類似的情況而BB順利顺產?又或者遲D會鬆返條臍帶出來?希望大家比D意見吖!

別墅

回覆:Angela@牛欄牌媽咪專線 的帖子

多謝你呀,希望下星期去檢查佢自己鬆返啦!

別墅

回覆:Ying0623 的帖子

想問你發現果時幾week?BB掉咗頭未?

別墅

回覆:siubyo 的帖子

我下星期去檢查睇下BB情況再決定是否開刀。希望亞B生生性性自己鬆開條臍帶啦!

別墅

引用:我也有這種擔心。我37周,私家說臍帶纒一圈

原帖由 Pinguyan 於 14-08-21 發表
我也有這種擔心。

我37周,私家說臍帶纒一圈,但因纏得緊,擔心順産時有問題。
我都係政府順產呀,所以都擔心如果BB乎吸唔好先開刀會有影響

別墅

回覆:Pinguyan 的帖子

我係威爾斯。私家醫生話90幾%冇事,但有機會顺產時臍帶太緊有危險,叫我地自己考慮需唔需要book仁安開刀

別墅

引用:回覆 Pin1199 的帖子你私家是否看林醫生?

回覆 Pin1199 的帖子

你私家是否看林醫生?同我私家的講法一樣,又說順産有風險,又是要book仁安。
係呀林醫生呀!我都覺得開刀好貴,所以煩惱中。

別墅

引用:我生個仔時,36週產檢都未有纏頸,到左39週

原帖由 dad_mum 於 14-08-21 發表
我生個仔時,36週產檢都未有纏頸,到左39週5呀仔順產出世個陣,呀仔個頭出左,助產士叫我唔好生住,因為個 ...
多謝你比正能量我地

別墅

引用:回覆 Pin1199 的帖子我也是林醫生,原來我

回覆 Pin1199 的帖子

我也是林醫生,原來我們是同一位私家醫生。
原來可以請林醫生寫信gar?我下次覆診同佢講先。希望我地BB都順利出世啦!你係邊間醫院生?

別墅

引用:我剛係政府生完bb,順產,今日出院。我個bb

原帖由 chubchu 於 14-08-26 發表
我剛係政府生完bb,順產,今日出院。我個bb都有臍帶纏頸,之前一直唔知,直到生果刻頭仔出左先見到。生的時 ...
恭喜晒
今日返再返私家覆診照到臍帶有D緊。我叫醫生寫咗纸比我,明天返政府再check 希望BB冇事顺利出世啦!

別墅

回覆:Pinguyan 的帖子

今日去完政府照醫生話冇事但自己仲係唔放心,下午又去咗睇林勇行醫生佢話經佢手順產的4個有一個都臍帶纏頸所以叫我唔使擔心。而家可以安心等BB出世,希望BB順利健康出世

別墅

引用:岩岩生完因為臍帶纏頸,bb心跳跌,開左9度

原帖由 Flower1015 於 14-08-27 發表
岩岩生完因為臍帶纏頸,bb心跳跌,開左9度順產變緊急開刀
祝BB健康成長!
請問你生之前知唔知gar? 係因為纏得太實所以要開刀?係邊間醫院生呀?

首頁

尾頁

跳至