親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

阿娘想話12月去泰國玩. 因為佢話未去過泰國喎~

其實齋去曼谷? 布吉? 清邁? 定華欣好~

自由行, 又唔想跟團. 齋去曼谷會唔會遇上佢地又玩政變~?

邊度啱老人家玩多D?

未諗掂......

大宅

幾年前帶三個老人家去曼谷, 佢地話啲野唔好食, 地方又污JOE....
其實我有幾餐已帶佢地去食建興, 又去SIAM PARAGON, Central world 入面餐廳....
按摩又唔做.....

另包車入SAFAIRI WORLD, 唔知點解就係都話唔鍾意曼谷.

布吉就真係陽光與海灘, 我估佢地都唔係太啱.

反而今年又同佢地三隻去台北, 就讚不絕口, 又話啲野啱食, 又話地方又乾淨.

大宅

華欣唔太適合老人家,因為到曼谷後仲要轉車入華欣,坐完飛機仲要坐多成三個鍾車,老人家比較辛苦。
今個復活節我都帶左我家老人去台北,去完後讚不絕口,仲想心思思自由行。😅

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

qq...比我發現你...呢緊星期六我去曼谷,會同埋我妹個未來99去...不過未知岩唔岩佢玩

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

bchi 發表於 14-8-21 11:57
幾年前帶三個老人家去曼谷, 佢地話啲野唔好食, 地方又污JOE....
其實我有幾餐已帶佢地去食建興, 又去SIAM P ...
阿娘話佢未去過曼谷要去囉.....

所以先頭痕, 我都好耐世紀無去過.

唔知去邊好~

翡翠宮

jamieconnie 發表於 14-8-21 15:06
qq...比我發現你...呢緊星期六我去曼谷,會同埋我妹個未來99去...不過未知岩唔岩佢玩 ...
咁都俾你搵到我~

咦咦, 咁你聽日飛架囉喎~~

玩得開心D 呀~~!

你去完話聲我知好唔好玩~

睇黎我都係帶阿娘去曼谷算~~~ 唔水攪咁多嘢~ 又BOOK 車, 又轉機, 佢厭煩都似~

翡翠宮

ymama 發表於 14-8-21 12:14
華欣唔太適合老人家,因為到曼谷後仲要轉車入華欣,坐完飛機仲要坐多成三個鍾車,老人家比較辛苦。
今個復 ...
咁唔使諗喇, 唔去華欣果D 喇~
STAY 係曼谷算~

泰國係佢自己話要去, 我都無IDEA. N 年未去過~

依家頭痕緊有咩酒店啱佢老人家心水~

子爵府

引用:Quote:ymama 發表於 14-8-21 12:14 華欣唔

原帖由 Queenie_0012 於 14-08-22 發表
咁唔使諗喇, 唔去華欣果D 喇~
STAY 係曼谷算~
可以頭尾2日留曼谷,中间去华欣?

首頁

尾頁

跳至