爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

洋房

P牌新手想買2手車,—家三口,budget 15萬左右,BMW118i vs BMW320i 入門板,那一架比較好?它們慳油嗎?BMW 118i 15萬 2010年價錢合理嗎?誠問!謝謝!

珍珠宮

畀面勳章

FYI, 我岩岩P牌買7人車. 我唔知你以P牌買BMW有冇保險公司會受保. 因為P牌好麻煩, 大部份都唔受(先唔好講保費同loading問題).

勸樓主先去打探下你既情況出唔出到車保先啦. (除左P牌, 佢地都要睇車款, 車主年齡, 職業, 結婚未婚等既因素決定接唔接受投保).

大宅

320i E90 新牌操車一流。150K可能要搵08。出年要驗車。

118i 2010年都仲係上一代款。可以的話加幾萬選新款 F20。

如budget 唔許可,我都會選118i ,始終新2年,都係4年多,維修都平d

反正車箱差唔多大。

大宅

引用:FYI, 我岩岩P牌買7人車. 我唔知你以P牌買B

原帖由 Teresa 於 14-08-20 發表
FYI, 我岩岩P牌買7人車. 我唔知你以P牌買BMW有冇保險公司會受保. 因為P牌好麻煩, 大部份都唔受(先唔好講保 ...
你買左幾錢呢?

Teresa  Less than $10,000  發表於 14-8-20 17:19

大宅

引用:Quote:原帖由 Teresa 於 14-08-20 發表FYI,

原帖由 Edward0413 於 14-08-20 發表
你買左幾錢呢?
全保?

Teresa  Yes  發表於 14-8-20 18:55

複式洋房

其實P牌最好買平D先,買部2-3萬返來操一年車,之後先換車會比較好。

大宅

引用:Quote:原帖由 Edward0413 於 14-08-20 發表

原帖由 Edward0413 於 14-08-20 發表
全保?
我買左第三保,5600

別墅

引用:P牌新手想買2手車,—家三口,budget 15萬

原帖由 tamching214 於 14-08-20 發表
P牌新手想買2手車,—家三口,budget 15萬左右,BMW118i vs BMW320i 入門板,那一架比較好?它們慳油嗎?BM ...
如果新手118就易睇位泊車,但我覺得後座有少少細,唔太好坐,

大宅

回覆:P牌新手想買2手車,—家三口,budget 15萬左右

十五萬Budget不如加多小小買架新Golf。出新車唔使煩維修,代理幫手出保險一定容易過自己搞。如果budget許可,新牌揸新車仲好。

jjjbaba  yes  發表於 14-8-31 22:49

洋房

回覆:Greenhouse009 的帖子

唔該晒各位見意先,我会考慮吓golf先,

首頁

尾頁

跳至