親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛剛住了一晚, 比預期差. 超過九成住客都是內地旅客.

- check-in 時排隊又比 check-out 的大陸客打尖, 酒店職員視若無睹. 我出聲投訴重叫我忍耐吓.
- 參加酒店的小朋友活動, 主持的職員都是後生仔女, 但態度比較求其, 活動本身已經冇乜吸引力, 加上主持的職員又 hea, 同小朋友没有互動交流. 真係唔好期望咁高.
- 今天早上排隊吃早餐, 竟然見到有大陸客在酒店大堂公然吸煙, 職員又是扮睇唔到. 我今次都費事出聲了.

其實可能今時今日係香港是找不到一間少D內地人, 清靜的渡假酒店.

大宅

回覆:DBDB 的帖子

聽你甘講我星期5去住1晚都唔好甘大期望

大宅

回覆 winhangbb 的帖子

Perhaps I have helped you to manage your expectation.

我只是講出大人的感受, 我的女女都玩得好開心的.

伯爵府

回覆:愉景灣酒店服務麻麻及很多大陸旅客

嘩好在,我差啲想上星期六去,但已full 晒,估唔到咁喎

大宅

全港酒店都人荒,請人本好難,加上佢地點距一般民居太遠加規模細,根本無可能請到好員工。

珍珠宮

慘了,我明天去住3日。泳池多人嗎?

禁止訪問

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我星期六去,唔好太大期望

大宅

回覆 Minnie2010 的帖子

啱啱我住這兩天下大雨,所以泳池少人.

洋房

回覆:DBDB 的帖子

又係大陸客!!無處不在

大宅

我覺得係因為有jm係呢度推介,所以多左好多人去。我下星期去,都無咩期望

大宅

回覆:Piggy-Baby 的帖子

吓?我明天去三日二夜,9成big 6? 惨喇!

禁止訪問

大宅

引用:我今日去住,又唔覺好多喎,有b6和外國人

原帖由 恩庭寶貝 於 14-08-21 發表
我今日去住,又唔覺好多喎,有b6和外國人
平日可能少d

別墅

我係七月尾星期五in,星期六out
的確國內人係多既,起碼有7、8成
本地同外國人都有,人數明顯少

員工來講,trainee 係比較差少少
其他員工都好helpful,我有個兩歲半小朋友,
老公拖住一個大喼,佢地都好主動幫手

早餐就超多人,我九點半先去食,
同埋國內人都係質素問題啦,永遠拎一大碟就剩下係度
亦有外國人一個坐係度自得其樂
視乎自己點去享受假期

伯爵府

引用:剛剛住了一晚, 比預期差. 超過九成住客都是

原帖由 DBDB 於 14-08-20 發表

剛剛住了一晚, 比預期差. 超過九成住客都是內地旅客.
因為有部份職員都係內地人

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

講真SUMMER HOLIDAY 又貴...HOTEL 咁既質素....沙灘又唔靚.... 唔太好多野玩....
唯一係個靚VIEW 吸引....

咁既價錢出外玩好過...

5 會再去

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我月中去完黎, 又唔係好多大陸人咋喎, 員工態度都OK呀!
.........................................

侯爵府

引用:我月中去完黎, 又唔係好多大陸人咋喎, 員工

原帖由 lovestarry001 於 14-08-25 發表
我月中去完黎, 又唔係好多大陸人咋喎, 員工態度都OK呀!
我係現場,大部份港人,今朝check in 時就見到好多b6正check out. 暫時staff d service都ok,幾好笑容。

男爵府

除了樓主講個D, 我仲有小小意見, 係佢地D房, 浴室就超大, BUT 個房同張床真係比預期細...

首頁

尾頁

跳至