基督家庭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

但我同朋友傾談,近一年學識左去欣賞一啲自己執着解唔開嘅憤怒。。。原本我見到某人嘅時間會好嬲,會怨!但而家我會覺得“感恩“,我唔知用咩形容詞,,,原來從另一個角度睇,都會變得美好,希望我對自己有信心,唔好動搖!

珍珠宮

上帝的本意同呢個世界係相反:
- 世界教你要為自己爭取, 上帝希望我地放棄自私既心;
- 世界教你要有仇報仇, 記足一世, 上帝希望你原諒, 忘記同祝福你既仇人;
- 世界教你要享受生活, 注重金錢同物質, 上帝希望你有知足既心, 常常感恩;
- 世界教你用自己既方法去解決一切既困難, 上帝希望你單單相信佢, 佢會為你開出一條路...

以上,
究竟咩係美好人生? 人存在有咩意義? 我可以有一個快樂既生活嗎?
我相信,
上帝有一切既答案.

伯爵府

引用:上帝的本意同呢個世界係相反:- 世界教你要

原帖由 Nino 於 14-08-21 發表
上帝的本意同呢個世界係相反:
- 世界教你要為自己爭取, 上帝希望我地放棄自私既心;
- 世界教你要有仇報仇, ...
細個我有返過主日學,後來大大下無再返,人生開始迷路,經歷過無數起跌,試過有2次意外差啲死去,,離開癲倒頹廢嘅生活,認識我先生,佢曾經修讀神學,令我對信仰方面無咁執着,亦都唔係沉迷迷信或改變自己原則嘅一回事。

禁止訪問

伯爵府

引用:Quote:babybabyu 發表於 14-8-21 10:37 細

原帖由 july2011 於 14-08-29 發表
You are so lucky
Yes, i think so

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+Nino+於+14-08-21+發表上帝的

原帖由 babybabyu 於 14-08-21 發表
細個我有返過主日學,後來大大下無再返,人生開始迷路,經歷過無數起跌,試過有2次意外差啲死去,,離開癲 ...
你充滿奇妙人生 祝福你

生命影響生命
[fly]「審判自己要比審判 別人難得多了。如果你能很成功的做好這件事,你就真的是一個具有真正智慧的人。」[/fly]

水晶宮

回覆:雖然我無特別信仰。。。

沒女中導師教瓊姐做的就係呢樣嘢⋯⋯

少奶奶的身份,丫頭的命...

別墅

回覆:雖然我無特別信仰。。。

真喺要感恩

別墅

引用:Quote:原帖由+Nino+於+14-08-21+發表上帝的

原帖由 babybabyu 於 14-08-21 發表
細個我有返過主日學,後來大大下無再返,人生開始迷路,經歷過無數起跌,試過有2次意外差啲死去,,離開癲 ...
但人死後的去向才最重要,這就是耶穌甘願被釘死在十架的意義。

首頁

尾頁

跳至