跳至

首頁

尾頁

男爵府

呢幾日佢成日扭計,又唔多肯食飯,又猛流口水....我仲嬲到鬧佢...卒之今晚先至發現原來佢條脷生咗痱滋....諗住聽朝帶佢睇醫生,食止痛藥....

仲有冇其他方法可以令佢舒服d? 佢依家淨係只刻飲奶咋:-|

工人放咗假,我又要湊住細佬,有時真係湊到有d沮喪,又"mug tsang"

大宅

pau pau

其實睇醫生都係比 bongela搽, 藥房都買到, 唯有等佢謝至唔痛!!

大宅

大人會用盐水rinse消炎,但jerry實喊到飛起,或者試下用牙刷/q-tip 點d糖係傷口上,我唔敢用盐時(怕痛 )都會用糖。 唔用牙刷怕jerry以後會怕左牙刷。

加油!

在愛中成長,才懂愛別人!成長短片  成長拾趣

子爵府

瑤瑤早排生飛滋,我比咗一次保嬰丹佢食,第二日就謝啦!可以一試!

別墅

係呀係呀,cc 前日生左一粒係利底好大粒架,佢唔行食飯,我罵到佢哭才發現佢生左飛滋,都係媽媽大意啦!唔知佢生左飛滋,之後pinky叫我比保嬰丹cc食,爸爸晨旱就去買,下午比左cc食,到晚上佢已經可以食番飯啦,真係謝得好快架!試下啦!

原文章由 pinkyhsy 於 08-1-9 00:46 發表
瑤瑤早排生飛滋,我比咗一次保嬰丹佢食,第二日就謝啦!可以一試!

男爵府

多謝你地意見, 不過今朝我帶咗佢睇醫生, 因為佢嘔咗6次,咁順便睇埋飛滋, 依家要食幾隻藥呀 :cry:

大宅

卓豫今日都嘔左三次, 下午看醫生後一食止嘔藥就嘔, 現在sleeping because too tired. 醫生話哩排好多小朋友都冷親感冒菌入腸, 所以各位媽咪及小B都要小心D.

希望卓豫同Jerry 仔快D打敗D病菌, 盡快好番啦. 加油, 努力, 媽咪, daddy, untie and uncle 支持你地!!!!!

[ 本文章最後由 jenny1209 於 08-1-10 17:27 編輯 ]

男爵府

原文章由 pwypaulina 於 08-1-10 01:07 發表
多謝你地意見, 不過今朝我帶咗佢睇醫生, 因為佢嘔咗6次,咁順便睇埋飛滋, 依家要食幾隻藥呀 :cry:

希望jerry仔快d好返啦~
上兩星期軒軒都腸胃炎又嘔又痾...真係佢又辛苦我又辛苦:-(

咁您工人放完假未,您都要小心d呀,唔好捱病埋自己就慘啦

大宅

paulina 你工人放假放到幾時?
加油, both you and Jerry!!

在愛中成長,才懂愛別人!成長短片  成長拾趣

別墅

希望卓豫同Jerry 仔快D recover!

首頁

尾頁

跳至