懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今個星期去護協作最後的購物, 想買埋未買既野, 想問下上過去既媽媽既經驗呢~

未買既野:
餵奶bra bra
沖洗瓶
奶瓶 (有什麼牌子推薦呢?)
奶瓶消毒器 (有什麼牌子推薦呢?)
bb洗頭水/沐浴露 (有什麼牌子推薦呢?)
奶瓶清潔劑 (有什麼牌子推薦呢?)
安全扣針 (有需要嗎?)
bb指甲clip
鼻孔清潔器

仲有mud野在護協買會比較平, 請大家俾d意見
...☆小王子2008年02月19日☆出世了☆...

---->小女皇的生活點滴

大宅

奶瓶 (有什麼牌子推薦呢?).................Avent
bb洗頭水/沐浴露 (有什麼牌子推薦呢?).......Seba Med
(最近護協不入seba貨了)
奶瓶清潔劑 (有什麼牌子推薦呢?)...............Combi
安全扣針 (有需要嗎?)...............................毋需要
bb指甲clip..............................Tommy/Pigeon
鼻孔清潔器.............................毋需要

仲有mud野在護協買會比較平, 請大家俾d意見

Avent奶咀 和 安慰奶咀
Avent奶樽
Avent奶刷
Avent奶pump
(我個BB係Avent fans )
Madela奶pump (要有護協証才可買)
Johnson藍色細包濕紙巾(20張裝)
和尚袍......................

基本上大部分貨品都平過出面.
(你可能會買好多嘢, 好重, 要有個人幫你攞或推車仔!)

洋房

常聽護恊買野平,想知地址在那裡

男爵府

餵奶bra bra ----- 黛安薰
奶瓶 (有什麼牌子推薦呢?) ----- chu chu ppsu 橙色奶樽
bb洗頭水/沐浴露 (有什麼牌子推薦呢?) ----- chicco
奶瓶清潔劑 (有什麼牌子推薦呢?) ----- nuk
安全扣針 (有需要嗎?) ----- 唔需要
鼻孔清潔器 ----- 唔需要

護協冇得賣, 但以上這些是好用的:-P

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我呢個星期五都會去護協睇下有d咩未買就買埋佢

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 mcmk01 於 08-1-9 06:34 PM 發表
常聽護恊買野平,想知地址在那裡

佐敦白加士街25-27號慶雲商業大廈三樓

複式洋房

回覆 #2 mcmk01 的文章

護恊地址:九龍佐敦白加士街25-27號慶雲商業大廈2樓
親子天地(二樓) 2314 6925

複式洋房

多謝意見呢~ 我會BRING行李車去買野呢~
...☆小王子2008年02月19日☆出世了☆...

---->小女皇的生活點滴

伯爵府

以上產品除了護協證外,仲有咩證可以用得黎買野架?
thanks

伯爵府

醒目開學勳章

惠氏or雀巢卡都得

複式洋房

我最近去過,但唔係member又無carry張惠氏or雀巢卡去,好在有個靚媽媽借佢張member card俾我用!!

伯爵府

MK2006,
唔該晒你呀!
我仲想問護協購物部係咪好似一個超級市場咁,D野放晒出黎比人揀咁架?定還是要訂貨個種架?THANKS

原文章由 MK2006 於 08-1-9 22:42 發表
惠氏or雀巢卡都得

大宅

細件野放哂出黎...大件野如Combi車便要訂

Johnson藍色細包濕紙巾(20張裝) ..折那兒賣$5.5 ..其實有d藥房都係賣$5 .. 百雂佳有6包一Pack好似賣$32.9

Pigeon東西係吉之島價既8折

男爵府

我今日都係護協掃了2袋野
其實那裏貨品不太多,地方都幾細。不過価銭就真係算平...好多野都同永安BIG SALES既時候差不多!

補充一下先...NUK 既電動奶PUMP無貨,指甲鉗無貨...有D 奶粉都無貨(好似話要1月尾先有貨wor~~ )
所以大家如果住得遠的話,可以打去問問有無貨先好去!
因為我聴到有好多電話都係問有無lee様有無個様...

[ 本文章最後由 jo@pong 於 08-1-10 00:44 編輯 ]
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

補充:如要買Medela嘅products就一定要用護協證.

別墅

我之前都有上去護協,結果咩到買唔到,最主要原因是我之前已入貨的東西跟護協價一樣或者比去更低,其實有D貨品在細店舖/藥房都比護協平宜,而且果度地方唔大,陳列的貨品不算太多

別墅

教協證都得

原文章由 pumpumpurin 於 08-1-9 22:37 發表
以上產品除了護協證外,仲有咩證可以用得黎買野架?
thanks

珍珠宮

請問地址係邊呢?? 如果乜都冇咁係咪冇得平架???

原文章由 happy0405 於 08-1-11 11:16 發表
教協證都得

大宅

原文章由 bigbighei 於 08-1-11 11:47 發表
請問地址係邊呢?? 如果乜都冇咁係咪冇得平架???

上面第6同第7個回帖都有寫地址响邊喎...?-( ?-(

護恊地址:九龍佐敦白加士街25-27號慶雲商業大廈2樓
親子天地(二樓) 2314 6925

去護協買野係要出示護協証/惠氏會員証/雀巢會員証先比你買,無分會員同非會員會價,所以有無証同有無得平係無關係的...

大宅

用教協證都可以買嘢,
但護協的東西不夠多,都係一DD咋.

首頁

尾頁

跳至