基督家庭

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

由細到大就跟我嫲嫲返主日學啦~
所以我信有主耶穌~ 到宜家都信!
但係因為返工關係開始已沒有返教會了~ 到宜家起碼有成十年啦~
記得都會祈下禱的~ 唉... 有時真係好想返, 但係宜家有了BB, BB又已經兩個幾月大啦~ 仲更加返唔到啦~
冇野, 講下姐...
主呀: 求你使我地一家平平安安~ BB健健康康...

侯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章

咁你可以再祈禱, 讓神幫你安排教會嘛, 教會都好多媽咪可以同你share聖經同埋生活上的心得, 好開心咖

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我之前臨生既時候~ 係qe院牧都有同我一齊祈禱請主耶穌幫我安排~ 我宜家再祈禱請主耶穌再安排啦~ 你都幫下我啦~

侯爵府

好呀, 我地一齊祈禱啦~~~

上帝呀, 感謝祢給我們重生的機會, 感謝祢一直尋找失喪的羊, 讓我們能夠歸回祢的國度, 讚美主.
天父呀, "認識耶和華就是智慧的開端", 所以凡係祢的信徒都應當到教會聚會, 讓我們能得牧養. 現將芷晴媽媽交上, 求祢為她揀選合適的教會. 無論係任何一間, 求祢都讓她能通曉真道, 與會友互相扶持, 亦求祢奉耶穌基督的名保護她在這幼嫰的屬靈路上不受撒但的攻擊, 祝福她的家人, 感謝主.
奉耶穌基督的名祈禱, 阿們.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

謝謝你呀~

複式洋房

原文章由 yywong1111 於 08-1-9 18:40 發表
但係因為返工關係開始已沒有返教會了~ 到宜家起碼有成十年啦~
記得都會祈下禱的~ 唉... 有時真係好想返, 但係宜家有了BB, BB又已經兩個幾月大啦~ 仲 ...

阿b一個月我就帶佢返教會啦 ... 不過當時流冒高峰期,攪到佢都傷風,之後到左3個月再帶佢返 ... 直到而家(11個月)都一齊返 ..
我的羊聽我的聲音、我也認識他們、他們也跟著我。
我又賜給他們永生.他們永不滅亡、誰也不能從我手裏把他們奪去。
我父把羊賜給我、他比萬有都大.誰也不能從我父手裏把他們奪去。我與父原為一。  (約 10:27-29)
天約的世界-http://www.mymicah.com/
方舟人家-http://hk.myblog.yahoo.com/BB-MAMA/

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

咁你帶BB返教會係返咩聚會呀?
咁你係咪會將BB交俾教會D人揍~ 定係抱埋BB一齊聚會呀?

侯爵府

我間教會有兩間玻璃房, d 家長可以抱住bb 喺房裏面崇拜, bb玩或者喊都唔怕嘈住出面, 到佢地三四歲就可以去主日學, 家長就更加安心崇拜嘞
通常大間的教會地方鬆動d, 都可以安排得好d 既

子爵府

我間教會跟你一樣:-P
原文章由 臣媽 於 08-1-14 10:00 發表
我間教會有兩間玻璃房, d 家長可以抱住bb 喺房裏面崇拜, bb玩或者喊都唔怕嘈住出面, 到佢地三四歲就可以去主日學, 家長就更加安心崇拜嘞
通常大間的教會地方鬆動d, 都可以安排得好d 既 ...
只有存在愛人,聖靈的心,寬恕,體諒就能快樂!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都有帶,囡囡三歲開始返主日學,現在已經7歲了,她返得很開心.囝囝現在19個月,他跟我一齊返崇拜.

複式洋房

I am very happy to hear that you believe God. I live in US. My church is bigger than that in HK. We have a nursery room, a little bit area and three small classroom for kintergarten children. My kids are 6 and 8. They go to another side for elementary group. We also have a group for teenagers. My church has a good program for the baby to the youth. Meand my husband, an adult, go to the chinese service on the other side of the building.

The kids go to the church start at two. So far, they don't really want to do the second part. (They have two parts: Sunday school first, and the JCC worship second.) They both like the sunday school, but don't really like the worship. The Sunday school teacher told me that they have already put Jesus in their heart. It is amazing that they learnt a lot in the Sunday school.

Hope to hear that you find a church. We will pray for you.

With best wishes and blesses,

Sue

原文章由 yywong1111 於 08-1-9 18:40 發表
記得都會祈下禱的~ 唉... 有時真係好想返, 但係宜家有了BB, BB又已經兩個幾月大啦~ 仲 ...

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

謝謝您~
我都會繼續祈禱求神幫助我搵到間適合我既教會~ 您都為我祈禱呀~ thx~:-P

首頁

尾頁

跳至