婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原文章由 我愛Corina 於 08-1-18 23:17 發表

下,你99咁攪笑ge?-( ?-(
bb冇病都應該要訓啦...梗可況佢有病....

同埋幾時打仗呀

哎, 佢成日都講d咁騎呢嘅野架啦, 我都真係笑唔出喇. 平日佢上親來都唔俾bb瞓架啦, 要玩到bb發老脾佢先肯收手, 不過平日bb冇事, 我都會忍, 病左或打完防疫針後, 我先會出聲話bb要瞓覺喇. 有一次我62都好搞笑, bb打完防疫針, 有少少燒, 個樣好眼瞓, 我暗佢瞓, 佢扭計喊, 我老爺話, 佢唔瞓就由得佢啦. 都唔知係我太緊張, 還是佢地太古怪

男爵府

醒目開學勳章

原來搬左黎呢度!!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 karemom 於 08-1-18 15:33 發表

哎, 佢成日都講d咁騎呢嘅野架啦, 我都真係笑唔出喇. 平日佢上親來都唔俾bb瞓架啦, 要玩到bb發老脾佢先肯收手, 不過平日bb冇事, 我都會忍, 病左或打完防疫針後, 我先會出聲話bb要瞓覺喇. 有一次我62都好搞笑, bb ...

亞b有事,比人嘈住晒真係好鬼嬲..
可唔可以叫佢地唔好上黎..

大宅

原文章由 karemom 於 08-1-18 23:33 發表

哎, 佢成日都講d咁騎呢嘅野架啦, 我都真係笑唔出喇. 平日佢上親來都唔俾bb瞓架啦, 要玩到bb發老脾佢先肯收手, 不過平日bb冇事, 我都會忍, 病左或打完防疫針後, 我先會出聲話bb要瞓覺喇. 有一次我62都好搞笑, bb ...

karemon:

大人唔舒服都要訓. 何況係bb? 唔比人訓休息都有既

唉...我99又係. 一入屋就用佢把叫破喉嚨既"普通聲線" (佢同c6認為)叫bb, 又煩又嘈. 有次bb剛訓著又比佢嘈醒. 仲要老作話bb專登起身歡迎佢來....唉...妳99大人年紀大訓唔著就唔好唔準人地訓覺休息啦

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 kantanjin 於 08-1-18 16:35 發表

karemon:

大人唔舒服都要訓. 何況係bb? 唔比人訓休息都有既

唉...我99又係. 一入屋就用佢把叫破喉嚨既"普通聲線" (佢同c6認為)叫bb, 又煩又嘈. 有次bb剛訓著又比佢嘈醒. 仲要老作話bb專登起身歡迎佢來.... ...

歡迎佢??定叫佢走呀???咁嘈點訓呀???

大宅

原文章由 我愛Corina 於 08-1-19 00:40 發表

歡迎佢??定叫佢走呀???咁嘈點訓呀???

哈~如我個bb識叫佢走就好咯....哈哈~

99當時仲要走過去bb床向住bb講. 好乖呀歡迎佢來喎, 自編自導都得既?-( bb剛訓著又嘈醒. 只係識得望住佢..99就老屈根住又抱住唔放...

大宅

[quote]原文章由 Vca 於 08-1-18 16:36 發表
唉~ 你唔好咁 :( 啦! --- 我控制唔到自己, 一想起佢地兩個會同我講物, 我眼紅紅, 想喊.
咁你6299返來係咪住喺你屋企呀? -- 佢地住我我好近, 行到去我屋企.
唔係既話咪盡量唔好見咁多囉... --- 我個 c6 唔會, 佢話佢阿爸媽專登返 HK 睇孫女.
我都好明白你感受!
我每兩個星期先返6299度一次,
雖不至於會喊咁嚴重...
但我出門口前都會苦口苦面架 :( :( :(
返到去 ...--- 我柄到 c6 上天花板, 佢一句聲都無出.
我巳經發左 warning 比我個c6, 我話我唔會再忍, 如果佢地兩老再講 hurt 我說話, 我會反擊,以前我唔出聲系比面個 c6 + 尊重長輩, 但我發覺人地只會認為系應份, 加埋得寸進呎. 點解我重要 please 人地呢?-(

複式洋房

原文章由 我愛Corina 於 08-1-19 00:18 發表

亞b有事,比人嘈住晒真係好鬼嬲..
可唔可以叫佢地唔好上黎..

我阿b瞓緊, 叫佢地唔好嘈, 之後我都有說話聽, 如果叫佢地唔好上來? 都唔知我99大人會點喇~~

複式洋房

原文章由 rubymo928 於 08-1-21 16:15 發表
[quote]原文章由 Vca 於 08-1-18 16:36 發表
唉~ 你唔好咁 :( 啦! --- 我控制唔到自己, 一想起佢地兩個會同我講物, 我眼紅紅, 想喊.
咁你6299返來係咪住喺你 ...

如果俾人迫埋牆角, 梗係要反擊啦! 我都試過, 就係在阿b初生時, 99就成日單打我呢樣果樣, 最頂唔順係單打我唔夠人奶喂阿b, 我唔再忍佢喇, 叫佢請個奶媽返來, 佢即刻冇聲出, 不過自此以後, 我地之間就有芥蒂了! 回想起來, 我無後悔當初反擊, 因為自此以後, 我聽少好多難聽的說話, 不過, 佢會同我老公投訴我, 我初時都好唔開心, 不過, 依家諗通左, 寧靜當時運高, 咩都聽唔到!:tongue: 但係, 你會預左你老公可能會怪責你囉, 因為仔始終都幫阿媽的! 有時睇到bk的姊妹有老公撐, 都好羨慕架!
唔好咁唔開心啦, 你仲有兩個女陪你嘛!:loveliness:

大宅

原文章由 karemom 於 08-1-21 22:52 發表
如果俾人迫埋牆角, 梗係要反擊啦! 我都試過, 就係在阿b初生時, 99就成日單打我呢樣果樣, 最頂唔順係單打我唔夠人奶喂阿b, 我唔再忍佢喇, 叫佢請個奶媽返來, 佢即刻冇聲出, 不過自此以後, 我地之間就有芥蒂了! 回 ...

thanks ! 系呀我出得聲就預左我個 c6 炸我型話唔尊重 = 忍佢父母. 我比 99 一句點醒我 "女仔要夠惡先得" 甘我點解仍要甘 stupid. 真系話知你. 我巳經在作戰狀態.

首頁

尾頁

跳至