婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 giraheiyear 於 10/1/2008 03:08 AM 發表
對有d99嚟講係無用架...

無錯~ 依招唔係個個都work 既!

樓主你個case 就緊係值得高興飲得杯落啦!
亦証明咗你99係個仲"有得救"既人,未算衰到貼地~
但好可惜世界上大部份既6299都係怪獸...

男爵府

原文章由 mkt 於 10/1/2008 10:29 AM 發表
因為佢呢,又爛口又爛賭又迷信,仲教到個似足佢,成日同個仔講「屬狗今日有橫財」叫佢去買馬/六合彩,又買紅底橫佢著,諸如此類…
有時bf 坐係度,我叫佢時拍下佢膊頭,佢就成個跳起來咁濟,黑我面話唔「老黎」,仲話係阿媽教0既

:lol :lol :lol :lol

男爵府

樓主個case prove 咗世事無絕對! 係值得可喜既~ 大家其實可以衡量吓自己6299究竟仲有冇得救,從而決定是否去嘗試搞好d關係...

好既6299同好老公一樣 - 係可遇不可求既~ 兩者可以同時兼得固然係好事! 但如果魚與熊掌不可兼得,我寧可有個好老公support 自己鍚自己,而自己做好本份就夠,唔會強求~ 畢竟6299都只係因為嫁老公先會扯上關係既人,"un"好都係咁話...最緊要既始終係自己老公! 6299就算對自己好,我只會當係bonus!

[ 本文章最後由 Vca 於 08-1-10 21:25 編輯 ]

男爵府

原文章由 Sam.0612 於 10/1/2008 10:46 PM 發表
Vca 講得好好!各位太太參着下。始終是妳c6的阿媽,做仔的真係好難做!我阿媽都係超級99,我太太以前好有耐心對佢。有時好過我對阿媽。所以我一直好感激我太太。但近一年我太太似乎失去了耐性,當然99有時無中生有帮唔落。但做 ...

冇錯呀! 我同99就冇乜野,只係62啫~
但就算我幾唔妥62,果個都始終係老公爹地...
鬼叫自己鐘意老公咩?
仲有如果冇62,我都唔會有個咁好既老公~ :loveliness:
當係唔想老公難做又好,當係多謝62生咗老公又好...
好好醜醜客客氣氣咪算囉~

男爵府

原文章由 rubymo928 於 18/1/2008 01:50 AM 發表
karemom,

我而家真系哈唔出不特止, 重一路喊, 一路打字, 頭先我聽到 99 打電話比我老公, 話佢地 30 號返到 HK 住幾個月, 話比個 surprise 我地喎, 真系唔方唔 surprise , 哎, 我的惡夢開始啦 , 點解唔 ...

唉~ 你唔好咁 :( 啦!
咁你6299返來係咪住喺你屋企呀?
唔係既話咪盡量唔好見咁多囉...
我都好明白你感受!
我每兩個星期先返6299度一次,
雖不至於會喊咁嚴重...
但我出門口前都會苦口苦面架 :( :( :(
返到去就更加唔洗講!
d時間過得好慢咁...生不如C~~~~

首頁

尾頁

跳至