懷孕前後

跳至

首頁
12345...32

尾頁

大宅

引用:我都係剛bingo,去咗攞醫生紙排咗政府,但第

原帖由 toronto929 於 14-08-31 發表
我都係剛bingo,去咗攞醫生紙排咗政府,但第一次產檢要11月尾先有

請問係咪要自己去搵私家醫生睇 ...
下。。第一次產檢要排到咁耐。。。到時已經3個月勒。。

男爵府

引用:Quote:原帖由 toronto929 於 14-08-31 發表

原帖由 ella1029 於 14-08-31 發表
下。。第一次產檢要排到咁耐。。。到時已經3個月勒。。
係囉。。。我都唔知點解咁耐。。。。
不過佢都有安排我十月中照oscar....係無得照結構,話要自己出去照

大宅

引用:Quote:原帖由 ella1029 於 14-08-31 發表下

係囉。。。我都唔知點解咁耐。。。。
不過佢都有安排我十月中照oscar....係無得照結構,話要自己 ...
邊間醫院?

別墅

我都係剛bingo,去咗攞醫生紙排咗政府,但第一次產檢要11月尾先有

好果D可能大約個半月先有期

大宅

回覆:有無5月媽媽呀~~

我都係剛 bingo,打算去今日睇醫生拎醫生紙,想問係咪要星期一至五先可以去政府排架?

男爵府

畀面勳章

引用:我今日due+date..我都係5月。。想問你地幾

原帖由 ella1029 於 14-08-31 發表
我今日due date..我都係5月。。
想問你地幾時拿醫生紙?好唔好先約政府先?到產檢前先拿醫生紙會好d ...
無e生紙點去e院登記,去普通診所拎証明先

男爵府

畀面勳章

引用:我都剛驗到,未睇醫生。請問我應該何時睇醫

原帖由 芊雨 於 14-08-31 發表
我都剛驗到,未睇醫生。請問我應該何時睇醫生/產檢等?仲有應該要做乜?
第一胎,請指教!
去拎懷孕証明再去e院登記

男爵府

畀面勳章

通常政府第一次產檢係3個月架,不過我怪d,9月尾第一次政府產檢

男爵府

畀面勳章

引用:我都係剛+bingo,打算去今日睇醫生拎醫生紙

原帖由 Mikib 於 14-08-31 發表
我都係剛 bingo,打算去今日睇醫生拎醫生紙,想問係咪要星期一至五先可以去政府排架?

...
係呀!1-5先有得登記

男爵府

引用:我都係剛 bingo,打算去今日睇醫生拎醫生紙

...
你去邊間?
我喺廣華,禮拜六朝早都有得登記。。。我都係琴日登記

同埋你睇清楚你去果間幾點。。。。好似廣華咁,登記時間係去到4點半,唔好太晏去,以免摸門釘

大宅

回覆:toronto929 的帖子

我係威院呀,得星期一至五先有,搞到要請假!
係呢你有無打算係出面係産檢呀?

大宅

引用:Quote:原帖由+Mikib+於+14-08-31+發表我都

你去邊間?
我喺廣華,禮拜六朝早都有得登記。。。我都係琴日登記

男爵府

畀面勳章

引用:我係威院呀,得星期一至五先有,搞到要請假

...
可以揾人代去喎

男爵府

Mikib 發表於 14-8-31 17:44

...
我會再搵私家醫生check呀。。。。政府要三個月先有第一次產檢。。。
不過仲未諗到搵邊個私家醫生好。。。。怕太多人同貴

大宅

回覆:有無5月媽媽呀~~

報到!

男爵府

畀面勳章

引用:報到!

原帖由 vieloviola 於 14-08-31 發表
報到!
Hihi!幾時edd呀?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我第2胎了,預產期係2/5/2015,
上星期去東區醫院排期,第一次產檢係22/9^^

男爵府

畀面勳章

引用:我第2胎了,預產期係2/5/2015,上星期去東

原帖由 jojo_yin 於 14-09-01 發表
我第2胎了,預產期係2/5/2015,
上星期去東區醫院排期,第一次產檢係22/9^^
我都第2胎呀!
我都叫Jojo 添

複式洋房

我3/MAY 呀第一胎~
試左幾個月終於都中,好開心呀^^
而家胃口冇變亦無作嘔wor...
去左家庭醫生check拎左證明話有,但無寫預產期

我住大埔,早幾日去楊麗群婦產科醫生度check
點知佢做左好多唔知哂既check
又驗尿蛋白又按胸又括陰道拎sample搞到我勁唔舒服
計埋驗血同超聲波最後CHARGE左我,二千幾蚊!!
但我一登記已經講左我已有GP驗左尿係有,只係想做超聲波同驗血
第日打黎講左懷孕指數又唔解釋話有定冇
淨係叫我過兩日番黎驗多次血睇有冇升先知
同過一個星期睇埋另外兩個報告
嘩生B一開始就已經要俾咁多錢><

我覺得奇怪,上網SEARCH佢個名先知瀨野
原來呢間野冇醫德係唔係都搏你唔識咩CHECK都做哂然後CHARGE到勁貴
俾人告過起碼兩次上醫委會收過WARNING都係咁
見個CLINIC幾光鮮原來係呃人
我無啦啦俾佢拮左一針...><
而家仲要再BOOK第二個醫生仲未拎到有EDD既醫生紙去排醫院
希望以後順順利利啦..........

別墅

引用:我3/MAY 呀第一胎~試左幾個月終於都中,好開

原帖由 amethystyan 於 14-09-01 發表
我3/MAY 呀第一胎~
試左幾個月終於都中,好開心呀^^
而家胃口冇變亦無作嘔wor...
唔洗咁早去照架傻豬。。。無乜唔好搞到佢住。。我都住大埔^^

首頁
12345...32

尾頁

跳至