懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

belle,
你係咪有得賣嫁?

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

男爵府

回覆 #81 Oh!Baby 的文章

我無得賣嫁…不過我就郵記買既。你check PM啦

大宅

多謝台舉! :lol 不過潮爆哩樣嘢就搞到我有d壓力喎!

原文章由 <i>Oh!Baby</i> 於 08-1-17 09:57 發表
concat
咳咳.....你段廣告係有不盡不實之處........例如內有潮爆親切建談豉頭婆, 各式各樣唔買都好想買另人精神分裂既精品, 每次入去可以另人企最少一兩粒鍾都唔覺累既神奇魔法, (你点做野嫁)
...
<br />

大宅

all,
哩排凍到震,大家要著多件衫呀,仲要作戰㗎!

天氣又乾燥,搞到個鼻窿成日損同有血絲,想飲番d蜜糖黎滋潤吓又話預備懷孕唔好飲,係咪㗎?咁飲乜好呢?

我有pair fd試咗年幾,仲做咗四次iui都唔得(係未試過懷孕),但係董醫生話佢地一切正常喎,仲話女士副生育器好似少女咁靚喎!真係無得解釋點解唔掂,不過佢地就話睇中醫肯定係有幫助,個女士睇CWB個葉xx,包藥超大兼要飲好多次同戒口,跟住睇董醫生都話粒蛋好大粒喎,証明中醫係有幫助㗎! :-P

[ 本文章最後由 concat 於 08-1-18 13:50 編輯 ]

大宅

或者煲d蘋果雪耳湯會唔會潤d呢? 或者腐竹蛋糖水都得喎~

男爵府

Concat
行過糖水鋪整個原碂焞雪梨吖, 如果自己焞加密棗同南北杏,焞個半鐘就得, 兩人份大概3個雪梨加兩飯碗水+3/4粒密棗+南北杏加埋宗碎1湯匙左右.你honey食煙你地一齊食都啱嫁.

all,
話說小妹昨日牛一,等honey安排去食飯,佢前一晚已經問過我嫁啦,我話呢的野當然係你諗啦,咁佢6点打電話嚟問我想食咩,我其實真係開始嬲,点解完全唔可以佢自己預早安排一下,見倒面仲嬲,花都無, 我成晚嬲到而加, no heart no flower no plan.我無發脾四, 但係尋晚同今朝都有單打佢,佢話佢呢幾日又忙又病邊得閒諗喎.上年佢都係無花,但係起碼有book枱.我都有話佢点解無花,我唔記得佢有咩借口lu.我唔洗佢訂幾舊水送嚟我公司要嚟威果的, 但係佢肯定識得去花墟架,佢揸車加馬,.............,我同老友掃咗成朝苦都解唔到我心頭恨.

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

大宅

Toffeenut, Oh!Baby,
我都間中幫襯糖水舖㗎!今晚收咗工都要捉住老公去買兼揀隻潤嘅!

Oh!Baby,
男人就係咁,我有嘢問親老公意見佢老馮嘅答案都係: 你鐘意啦!:tongue: 好無癮!我生日都會係好似你一樣㗎,三無(no heart no flower no plan)哦!有時仲no gift添!總括一句:no idea! ?-( 我老公知我慳家,所以好少送花,不過我都講過可以送一、兩枝嘛!依然都係無㗎! 所以.......到佢生日時我都係一樣咁樣,搞到變咗老夫老妻咁,過時過節都無乜特別慶祝哦!最叻都係去食日本嘢咋!:lol: :mrgreen: 有好多人陪你呀!唔洗嬲哦!

原文章由 <i>Oh!Baby</i> 於 08-1-18 14:39 發表
Concat<br />
行過糖水鋪整個原碂焞雪梨吖, 如果自己焞加密棗同南北杏,焞個半鐘就得,  兩人份大概3個雪梨加兩飯碗水+3/4粒密棗+南北杏加埋宗碎1湯匙左右.你honey食煙你地一齊食都啱嫁.<br />
<br />
all,<br />
話說小妹昨日牛一,等honey安排 ...
<br />

大宅

補多個 Birthday Kiss 比你! :loveliness:

男爵府

concat
gift 我完全唔敢諗啦, 我都好慳家嫁,無謂我又唔想要,有謂佢又唔識買,所以gift真係唔重要,佢no heart我最嬲

大宅

Oh!Baby,
無辦法哦!男人係較粗心大意,同好怕煩,最好乜都唔洗佢地理,見有d fd搞結婚d嘢有時我都會忍唔住話我老公嗰陣乜都無理,係我一手搞掂晒啦 !一講哩樣嘢佢就好煩厭,變咗係佢嘅死穴! 怕煩就搞到no heart哦!

大宅

oh!baby,
講得無錯... 好多男人都係咁架... 算啦, 其實佢識得打電話問你想食咩想去邊等等, 其實已經叫有心囉, 因為d男人怕麻煩, 一陣買左花又驚你唔鍾意(我就係同concat一樣, 一早同老公講唔好送花, 因為side錢, 我連影婚紗相既花球都係我自己做架:-P ), 又唔知你當日想食d咩, 最好就問你啦. 總之佢識spare全日時間only for you, 已經ok啦! 可能我都係好懶攪驚喜, 我老公生日/結婚周年... 我乜都無架, 但又要問佢有咩安排喎.

大宅

講開又講, 我個預產期係o向註冊日同擺酒日中間, 我個幾星期前問老公, 喂, 情人節啦喎, 點過呀? 佢都係答"咪出街食飯囉" :tongue: 我問有無禮物架 佢竟然話:"咁我呢?" 我話我個肚入面呢件係一次過送番幾年禮物俾你架啦.

大宅

哈!你哩份係兩個都有份嘅禮物好:loveliness: !仲好sweet sweet添!

男爵府

多謝你地開導我, 可能我比其他人縱慣,偏偏佢唔買我帳,鬼叫自己栋咩,:tongue::tongue::tongue:

男爵府

Oh!Baby
我真係大頭蝦, 唔記得同你講生日快樂, 祝你想個樣得個樣啦.
我老公都係差不多, 早幾年前差不多年年生日都唔開心, 最衰係我老公成日好似比d好高期望比我, 好似好有plan, 想佢送花時…..當然得個吉, 叫佢送gift, 哈哈, 一係無, 一係d我最討厭既野, 食飯更加唔使諗, 驚就有, 喜就無, 經過我多年既努力
(雖然我仲未學到toffeenut咁睇得開), 而家好好多啦, 因為我之前同佢講明, 90%女人都鍾意花, 我就係個90%其中一個啦, 所以最小要有花, 咁佢而家咪知要送花 (但好多時仲送d我唔like既花), d咪叫自我安慰, 講明在先好過得個吉

Concat,
講起結婚, 我同你都係呀, 都係自己攪, 個時仲比個同事問我, 其實你係咪自己一個結婚, 點解d野全部都係你一個攪.
我呢排唔去你度住啦, d, 因為我而家聽曬我個惡死醫生話, 基本上邊度都唔去啦.

Toffeenut
你個唔只係幾年既gift, 簡直係whole lifegift.:loveliness:

toffeenut, hcbb, beku
我打左去贊育登記啦, 佢地要醫生紙, 咁佢地要original定係copy? 我只係問左醫生拎左1, 諗住有咩事比公司.
你地個私家醫生知唔知你地同時去睇政府醫院?

複式洋房

Oh!Baby,
Happy Birthday!!!
Bingo! Bingo!

原文章由 Oh!Baby 於 08-1-18 14:39 發表
Concat
行過糖水鋪整個原碂焞雪梨吖, 如果自己焞加密棗同南北杏,焞個半鐘就得, 兩人份大概3個雪梨加兩飯碗水+3/4粒密棗+南北杏加埋宗碎1湯匙左右.你honey食煙你地一齊食都啱嫁.

all,
話說小妹昨日牛一,等honey安排 ...

男爵府

Toffeenut,Concat,Oh!Baby,BBEAR,
我老公都系成日話「你話啦」果D男人。成日都no idea去邊度食飯慶祝…不過我地第一年結緡周年他夠怛死無諗著買花wor(因為我地果日成曰一齊至6點幾就准備要出去7點食dinner,我一粒花都無收過:tongue: )。甘我咪把幾火要他去買,大家響食dinner度見lor!
之後他次次我地既所有重要日子他都記得買花,D花都好靚tim
所以,男人都系要你話他知須要他做Dセ嫁!

Oh!Baby,
Be happy! Have a happy b-day

大宅

all,
今晚同老公睇旅行喼,想買個大少少嘅,咁啱佢竟然話:咁當係兩次嘅禮物!係作為係生日同聖誕禮物喎!:mrgreen: 我又估唔到佢記得我無送嘢比佢(因為唔知送乜好?:mrgreen:),搞到有d唔好意思添,所以話都係你好我好啦!以後真係要留意吓d節日哦!係咁椅都買樣嘢送比佢!
不過佢頭先偷睇咗我地係度講嘅嘢,可能以後都識做掛(希望係lu :mrgreen:)!

大宅

oh baby,

Happy belated birthday!!:) :)

唔駛咁嬲,其實個個老公都係咁....我果個都唔例外....過兩日到我生日了,睇怕都係咩都冇:tongue: :tongue: 之前結婚5周年都係一條毛都冇。我就用左d心機寫左將卡俾佢

不過算吧,過左追你果階段係咁架啦。佢係一個好老公就得啦!

學校好鬼多野做,心情都好麻麻,囝囝發展又覺得唔好,簡直兩面都唔討好!

concat,

有時見到d衰學生,真係有諗過唔生。我哥哥(都係教書)結左婚7年都唔敢要(佢教band3中學,佢話正常學生真係好少 ),第8年先至生咋。

大宅

Heygirl,

Thankyou:lol: 收到哂!如果我不懶的話,可能有得飲的 !如果住近媽咪就好啦!

Concat

罰企就留噃比我啦keep住個腩仔 、如果有小b的姊妹,你就要預留VIP 座位比她們啦:loveliness: !
係呀!行街時見到時下青少年、真係擔心 有咁的惡教情況出現、我都真係想打巴 他們….点解唔似得我們舊時咁識諗呢?:)

首頁

尾頁

跳至