懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Oh!Baby

送上遲來的生日kiss
Happy Happy Always & All Wishes comes true!
乾杯 乾杯

Bingo 男人多數都無heart…但女人就係真的在乎有heart的feel…但真的【無奈、無乎、無計】、『都係三無』
我每次打單他時:-x , honey都係咁講的..:( 都老夫老婦law”你話我点答他…幾年咋嘛…点老先! 單打到他頂唔順時都有1支收吓的 !照殺 !禮物就你鍾意咩呀….買比你…冇新意…但都唔好便宜他:lol …照買照收…少少都要..免得冇下次…斷咗條尾就好難再有

多謝哂喎你的補充!我的朋友叫我燉雞汁飲、但一隻雞好似放唔哂落個燉”宗”內喎、半隻就得…睇嚟要楝隻小小雞才可以lu!:)

Bell_piano

哎呀!你又要pm 比我呀…..我都要呀…thanks

你好得喎!咁他都啃去買抵錫抵贊!:loveliness:

男爵府

heygirl,
囝囝發展都無得急, 你放鬆的啦, 比佢見多的人,最重要佢開朗同價值觀正確, 唔好好似任達華個女咁(不過唔知報紙咁寫可唔可信), 佢即使唔係尖子,你鋪正條路佢行,佢第時都會係對社會有貢獻既人嚟.所以你擔心都無用.

bbear, belle, 88bb, toffeenut, heygirl
多謝你地既祝賀,希望願望成真啦.

我honey 隨身既硬件全部都係我送既gift, x'mas我扥個fd幫我攞咗部 iphone比佢, 佢呢排拎住當寶,咁佢部舊電話($8xx)過比我用, 之前其它gift佢都好有用好like, 我諗我係幾識tum人既人嚟, 但係完來我做唔倒不問回報.定係要求一札花都多:-(

呢個世界的野真係一物治一物, 好寃家嫁喎,討好我的男人唔嫁喎, 自己追個唔識討好自己既返嚟喎, 好男人就唔洗學下討好身邊人, 我唔憤氣喎.

算啦, 悶親你地, offtopic啦.

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

男爵府

pyepye,
仲有你既祝賀, 我收到晒啦

all
, 我回咗個飛吻, 收到嗎?

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

子爵府

HI ALL,
早排好忙呀...原來已開左part 3......我無追post呀, 有乜新消息呀??

我自己近況就: 上星期二見完營養師(因上次飲糖水test唔pass), 今星期三去贊育食糖尿餐, 星期四又去健康院產檢...
星期三食餐抽血的報告唔知幾時有, 反正係無消息即係好消息~ 而星期四健康院姑娘按肚, 竟然話唔sure bb調左頭未, 按到我痛到起唔到身, 跟住仲叫我最好去私家自己照 ! Anyway, 反正我政府私家兩邊睇, 去私家照好過!
體重就呢排都重少左, 過去6星期只重得4磅左右, 直至33週, 共重左22磅...但又怕血糖超, 唔敢多食, 又怕食得少bb唔吸收...總之就矛盾啦!

[ 本文章最後由 HCbb 於 08-1-19 10:43 編輯 ]

大宅

Toffeenut,
但我差不22週先做結構性, 如果做得唔好, 咪無得再去私家做羅??? 麥去私家做結構性價錢咁貴架? 我以為都係用同一部U/S機做, 手費一樣添:D

PM左你, check! 咁我唔好買咁多個BRA住了. 等到遲D真係唔岩著先算, 其實我而家買果D都無wire, &第時可以用來哺乳果D.

oh!Baby,
男人係咁架啦, 佢地會覺得預左一晚同你吃飯, 已經好好了, &佢地心想你鍾意去邊到食就去邊到食, 其實都係對你好的一種, 男人永遠唔明白女人想要D麥的不過我同老豆都覺得送花晒錢, 所以拍拖無幾耐佢已經無送花了其實有時都想收下花, 唔洗多, 真係一兩支或者係街市買都好不過佢都唔會做, 不過算啦花真係插幾日就謝不如羅D錢去食返餐實際D (keke… 其實我都唔係好浪漫)

BBEAR,
我個醫生有問我係邊到生, 我話咪話瑪麗羅, 所以佢寫左兩張懷孕証明, 一張for 公司, 一張for 產檢. 你或者打去叫醫生補返張比你呀

hcbb,
麥個姑娘咁唔付責任? 按唔到BB調左頭未就叫你去私家照??? 未必個個孕婦都會去睇私家的, 應該佢再安排你去政府照至岩喎
我唸食少D糖份高的食物應該OK, 或者問下醫生有麥食物可以食多D, 咁你咪主供果類食物. 好快BB就出世了, 不用太擔心.

子爵府

呵呵~~ 睇左少少post, 原來BBEAR ...等過左3個月先同妳講:loveliness: , 妳take care!!

BBEAR,
我個私家一早知我響政府生, 佢都寫左2封信俾我, 一封俾政府醫院, 一封俾公司證明懷孕。贊育要睇正本的, 但好似佢最後有俾番張正本我...我唔係好記得ops:" /> , 記住帶住址證明就真!

Beku,
我響贊育/健康院檢查咁耐, 前日個姑娘都算係經典, 第一次遇到係咁, 早知要求見醫生好過! (因為若無特別要求見醫生, 只係由姑娘按肚及聽心跳後就即刻走得, 快好多......)

[ 本文章最後由 HCbb 於 08-1-19 11:06 編輯 ]

男爵府

pyepye,

你check PM啦...
你可以問下價$先嫁

男爵府

Heygirl,
之前我都教過BAND3既中學,D學生真系好差嫁…我老公當時都有問我響果度教有無生命危險…所以,我好明你哥哥既感受。
好喇,e+我教果間系好D既學校…D學生就唔算好差,不過就好多K形既家長,有D無理既要求同埋投數,目的既要另他的囝囝開心…D細路一D考驗都經唔起,又無discipline:cry:
我覺得香港甘落去好快俾大陸人趕上,點算好!

大宅

HCbb,
個姑娘咁㗎,係咪唔識摸呢?㩒到你痛驚唔驚有事㗎?比d醫務人員整痛都幾無辜!
不過我都試過抽過幾次血比人整痛,有兩次(一次家計會一次化驗所)都要比人吉咗三個窿仲要係咁“了“ “了“到我叫痛至收手 ,後尾換咗姑娘至抽到,佢地嘅解釋都話我血管幼喎,但係向廣華都抽過幾次,佢地抽之前我都警告佢地話我血管幼難抽㗎,但係每次都一剔過喎,真係pro d!:mrgreen: 以後抽血都驚驚!

我家姐有兩個仔,佢地以前都係讀Band 3,嗰陣無心機讀書,家姐都時常為咗哩件事訴苦同担心 ,不過好在佢地都無學壞呀,e+都算有份好工,正常人一個,不過可能當初教佢地嘅先生真係嘔晒血!

大宅

oh baby, heygirl,

happy birthday!

睇完你地post, 原來個個男人都係咁架... 我果件都一樣啦... 我生日同結婚週年同一日添呀... 記就記得果日.. 不過又係唔會plan ... 成日問我.... 叫佢想.. 永遠都無...... 花.?..上次起碼5 年前喇.... 禮物?? 我月頭生日... 等到月中先補返..仲係要同我一齊去買.. 食飯? 當日行到邊咪食咩囉.... 話佢唔 plan.. 又話 : 一陣plan 左, 未必合你心水嗎..

[ 本文章最後由 verytired 於 08-1-21 10:52 編輯 ]

男爵府

very tired and all,
睇完你地回應, 原來我果件唔係異類, 係大部份(真係可能90%以上)都係咁, 我仲想約婚姻輔導嚇下佢呀, 睇嚟係我未接受佢係呢方面無進步, 不過長遠睇, 結咗婚10年8年后, 萬一我有人追, 咁就就好容易有問題啦喎.

hcbb,
的姑娘咁嫁!! 整到你痛之後叫你去搵私家都有既, 唔怪得個個都睇兩邊症啦.

belle,heygirl
尋日教會有個小組組員特別呈商佢個13/4歲既囡囡幫我地做詩琴, 彈得好好又有禮貌又靚女, 真係好恨自己有小朋友,然后睇住佢成材,小朋友乖唔乖其實同家長願意比幾多時間佢地, 我咁講啱唔啱?你地的學生唔乖果的係咪同呢樣正比呢?

大宅

補番先!

heygirl,
生日快樂,都係想嗰樣得嗰樣呀! :loveliness:

男爵府

Heygirl,
我又補返先, 祝你生日快樂,心想事成,

all,
有無相悉平靚正裝修介紹呀?唔等bb啦, 過完年,三/四月想開工整間屋啦, 其實仲要搵埋可以短租一兩個月既地方, 過完年會幾忙下.

男爵府

Heygirl, Oh!Baby
祝你生日快快樂樂….願望成真啦..

Oh!Baby
呵呵~~早排我好忙呀... 其實我都岩岩新屋裝修, 直接揾裝修師父, 是我一個朋友介紹的,雖然不是好大的公司,不過真的好用心,
唔會揾design 攪lur, 太貴呢,!! 所以有時覺得找裝修公司不一定要大,反而看下佢有沒心同我地做,比多d意見我地 ,用心服務, 做出來的質素先做到最好。

我係想趕係農曆前就可以入伙喇...哈哈。到而家新屋都了左件我地心事架.... 我地好開心呀!!
祝你.籌備搞裝修過程順順利利, 開開心心,,

大宅

oh!baby, heygirl,

都補足你地生日快樂, 今年又靚過上年啦~

oh!baby,

你係全屋番新連造新傢俬定點呀? 我新屋入伙既裝修公司就幾好的, 因為都係屋企人介紹, 有信心保證d, 但如果訂造幾件傢俬既佢地或者唔會接, 因為佢都幾忙架, 你有興趣可以pm我啦.

HCbb,

可能你遇著果個姑娘係trainee, 我對上都試過一次, 有兩個姑娘按我個肚, 一個似係有經驗, 另一個真係按好耐同大力好多, 最後都分唔到bb頭仔/pat pat向邊架, 政府醫院係咁上下囉, 總之重要關頭唔好係trainee就得了.

大宅

各位好,

嘩, 原來我成四頁版面無上嚟啦. 追到我死, 要努力先可以睇哂呀.

最近有個人教我食葉酸, 話係$3X一樽, 食完會容易啲有BB, 佢因為高齡, 所以做身體檢查, 醫生叫佢食一隻想生BB既葉酸, 會幫子宫補血. 佢食咗一樽就有咗, 於是佢朋友問佢點解咁叻. 自己等咁耐都未有, 我朋友介紹咗隻產品俾佢. 佢又食咗兩樽後有咗.
但我無問佢攞個葯名呀. 費事佢知我想生又生唔出. 我諗住下一次再見佢先至話有人想問咁啦. (pyepye, 佢就係油麻地facial老板呀, 生咗龍鳯胎嗰個)

憑記憶嚟覆大家先.

pyepye,
話唔燉雞汁, 又燉啦?? : P 哈哈, 你飲得宋架??
上次你老公去埋concat舖到, 有無讚concat係靚女呀?? (如果我都有咁好既質素就好啦)

concat(boncat),

依家啲學生好唔得架, 無論係品, 德, 學識, 甚至IQ同EQ, 成熟程度, 都好差, 唉, 所以話, 自己生咗, 出盡力都要教好佢...

heygirl, Baby, BBEAR, Beku, pyepye,
(唔記得仲有一個話都想去concat到聚吓)
我哋約幾時去舖頭呀? 啲貨好靚呀. 再去我又會買嘢架啦, 所以要等月頭出量先.

記唔哂全部留言, 如有遺漏, 請即call我, 我嗱嗱聲覆call.

原文章由 concat 於 08-1-21 13:38 發表
補番先!

heygirl,
生日快樂,都係想嗰樣得嗰樣呀! :loveliness:

大宅

cmsfish,

嘩.. 隻藥咁厲害... 真係要益下d 姊妹喎...

大宅

好快就過年喇.. 大家有咩節目呀?

男爵府

cmsfish,
拿拿琳做野啦, 仲洗講既, pyepye你都知果個人嗎? 幫幫手吖唔該.

男爵府

Very tired,
Oh!baby 要初十啟市,我地一共3pair fd 去華欣+BKK. 有成年無去過bkk lu, 我上年比咗deposit 間hotel 之後check倒 bingo跟住就cancel咗去華欣...........果樹係for 我地honeymoon嫁, 仲係好想去喎, 你呢放假放到幾時?

首頁

尾頁

跳至