興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

宜家仲應唔應該買macbook air?
會唔會過一兩個月就出新型號?

男爵府

早買早享受

大宅

回覆:買macbook air

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:stitchee 的帖子

剛剛5月更新完,你大把時間用…

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

翡翠宮

回覆:買macbook air

http://store.apple.com/hk-zh/browse/campaigns/back_to_school
大學生或教職員買平啲,兼送800元apple禮品卡呀!

大宅

引用:http://store.apple.com/hk-zh/browse/camp

原帖由 lyh80115 於 14-08-25 發表
http://store.apple.com/hk-zh/browse/campaigns/back_to_school
大學生或教職員買平啲,兼送800元apple禮 ...
冇錯, 我正想係大學買

大宅

引用:宜家仲應唔應該買macbook air

原帖由 stitchee 於 14-08-23 發表
宜家仲應唔應該買macbook air?
會唔會過一兩個月就出新型號?
大學offer我覺得macbook pro嗰部256G 抵玩啲,正打算出返部

複式洋房

我想放左部macbook air~有興趣可以睇下

http://www.baby-kingdom.com/foru ... ad&tid=12624334

大宅

引用:Quote:原帖由 stitchee 於 14-08-23 發表宜

原帖由 chasiuchasiu 於 14-08-26 發表
大學offer我覺得macbook pro嗰部256G 抵玩啲,正打算出返部
但自己主要用黎打文件, 應該唔需要用macbook pro

大宅

引用:Quote:原帖由 chasiuchasiu 於 14-08-26 發

原帖由 stitchee 於 14-08-26 發表
但自己主要用黎打文件, 應該唔需要用macbook pro
咁13吋128夠用

大宅

chasiuchasiu 發表於 14-8-26 11:12
me too!

大宅

引用:Quote:chasiuchasiu 發表於 14-8-26 11:12

原帖由 xiaoxiaoau 於 14-08-29 發表
me too!
研究咗一輪,同樣13吋 256ssd, MBPr 個mon靚好多,ram多一倍,CPU又快少少,只係貴2000左右,買咗夠玩四五年,制得過。

大宅

回覆 chasiuchasiu 的帖子

mon靚好多>>>this is the main point!

大宅

引用:Quote:原帖由 xiaoxiaoau 於 14-08-29 發表

原帖由 chasiuchasiu 於 14-08-29 發表
研究咗一輪,同樣13吋 256ssd, MBPr 個mon靚好多,ram多一倍,CPU又快少少,只係貴2000左右,買咗夠玩四五 ...
即係買macbook air 13\" 256gb好啲?

大宅

stitchee 發表於 14-8-30 22:20
即係買macbook air 13\" 256gb好啲?
我會執相, 剪下片, Macbook pro會好啲
如你唔執相, 剪片, 只係用嚟上下網又想輕啲, 咁Macbook Air 夠用了。但其實只係上網同睇文件, ipad已經好夠用, 唔駛買Macbook Air.

大宅

引用:Quote:stitchee 發表於 14-8-30 22:20 即係

原帖由 chasiuchasiu 於 14-08-30 發表
我會執相, 剪下片, Macbook pro會好啲
如你唔執相, 剪片, 只係用嚟上下網又想輕啲, 咁Macbook Air 夠用了。 ...
我要打好多文件, 所以ipad唔夠用

大宅

引用:Quote:原帖由 chasiuchasiu 於 14-08-30 發

原帖由 stitchee 於 14-08-31 發表
我要打好多文件, 所以ipad唔夠用
淨文件128ssd夠用,慳返千幾都好

伯爵府

回覆:chasiuchasiu 的帖子

我也心思思想出一部MacBook Air!大學優惠至本月9號所以要快趣決定!

有冇人比較過11寸同13寸的Keyboard, 個闊度有冇分別?而13寸keyboard又跟正常的再細d嗎?

我自己傾向買11寸,但又怕keyboard太窄,唔習慣!

我的用途如下:
(1) 打文件(word)
(2) 放入CD學language
(3) 上網
(4) 睇碟(駁external CD-Rom)

如果出最基本$6688個部,睇碟同上網會好慢嗎?

謝謝!

大宅

回覆 cheapbombom 的帖子

大學優惠至本月9號>>>I HAVE ASK IF ONLINE BOOKING CAN till to this end of month!

I will take it soon, if still want to buy accessories, then can second online booking again!

民房

我都買左mac air 13 感覺都夠用,用埋官網back to school, 正

首頁

尾頁

跳至