興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:宜家仲應唔應該買macbook air

原帖由 stitchee 於 14-08-23 發表
宜家仲應唔應該買macbook air?
會唔會過一兩個月就出新型號?
大學offer我覺得macbook pro嗰部256G 抵玩啲,正打算出返部

大宅

引用:Quote:原帖由 chasiuchasiu 於 14-08-26 發

原帖由 stitchee 於 14-08-26 發表
但自己主要用黎打文件, 應該唔需要用macbook pro
咁13吋128夠用

大宅

引用:Quote:chasiuchasiu 發表於 14-8-26 11:12

原帖由 xiaoxiaoau 於 14-08-29 發表
me too!
研究咗一輪,同樣13吋 256ssd, MBPr 個mon靚好多,ram多一倍,CPU又快少少,只係貴2000左右,買咗夠玩四五年,制得過。

大宅

stitchee 發表於 14-8-30 22:20
即係買macbook air 13\" 256gb好啲?
我會執相, 剪下片, Macbook pro會好啲
如你唔執相, 剪片, 只係用嚟上下網又想輕啲, 咁Macbook Air 夠用了。但其實只係上網同睇文件, ipad已經好夠用, 唔駛買Macbook Air.

大宅

引用:Quote:原帖由 chasiuchasiu 於 14-08-30 發

原帖由 stitchee 於 14-08-31 發表
我要打好多文件, 所以ipad唔夠用
淨文件128ssd夠用,慳返千幾都好

大宅

引用:Keemic77,請問是那一間大學的優惠?這個價

原帖由 cheapbombom 於 14-09-03 發表
Keemic77,

請問是那一間大學的優惠?
大學program比直接在apple買平$400, 但冇送$800 COUPON, 但會送啲機套,保護貼之類,都值三兩百,另外如買多兩年apple care保養, 大學買又平百幾,另外送多$540 coupon, 在年尾可買ipad, mac機之類,實用性不大。講到尾,兩邊offer差不多,如打算做分期和有人接手800現卷,去apple買,否則大學買好啲。

大宅

引用:回覆 chasiuchasiu 的帖子請問13吋 要不要

原帖由 ben101123 於 14-09-14 發表
回覆 chasiuchasiu 的帖子

請問13吋 要不要加錢轉1.7GHz 雙核心 Intel Core i7,Turbo Boost 技術加速運行 ...
如買macbook air, 都係貪佢輕,文書用途多,我唔會加錢轉cpu同ram, 如會執下相同video, 應該直接上macbook pro 13\", 中一生又不用買 MacBook pro 15\" 咁勁。但今年apple store back to school已完,要平就要大學program買了

首頁

尾頁

跳至